Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
28 Temmuz 2010 Çarşamba - 06:30

OSTİM önemli bir alt yapıya sahip

Ankara’nın çok ciddi bir altyapı ve birikime sahip olduğunu belirten MPM Başkanı Mustafa Deryal, “OSTİM, teknolojik destek verildiği takdirde, uçak yapabilecek alt yapıya ve birikime sahip” dedi.

OSTİM önemli bir alt yapıya sahip

ANKARA’nın çok ciddi bir sanayi merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirten Milli Prodüktivite Merkezi (MPM) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Deryal, “Bugün OSTİM, teknolojik destek verildiği takdirde, uçak yapabilecek altyapıya ve birikime sahip” dedi. Ankara’da çok ciddi bir altyapı ve birikim oluştuğunun altını çizen Deryal, şunları söyledi:

Projeler sürüyor

“Eskiden Başkent’te mobilya sektörüyle ilgili olarak Siteler vardı. Bugün baktığınızda organize sanayi bölgeleri oluştu ve ciddi anlamda doluluk oranına ulaştı. OSTİM, pek çok sektöre yönelik olarak üretim yapıyor. Küresel rekabet o kadar acımasız ve katı ki, nakliyeden yapılacak kar marjı bile her şeyi etkiliyor. Bu tip sorunlar aşılmış olsa, Ankara çok daha hızlı ilerleyecektir. Verimliliği Artırma Projelerini (VAP) aralıksız olarak sürdürüyoruz. Projenin uygulandığı illerimizin sayısı 50’yi geçti. Projeler kapsamında kamu ve özel sektörden yaklaşık 40 bin üst ve orta düzey yönetici ile teknik ve idari personele ücretsiz olarak verimlilik artırma teknikleri eğitimleri verildi. Bu eğitimlerimizde büyük bir kısmı imalat sanayinde faaliyet gösteren yaklaşık bin adet KOBİ’ye de ücretsiz olarak verimlilik danışmanlığı hizmeti verdik. Bin tane KOBİ, çalışanları ve aileleriyle birlikte ciddi bir rakamı ortaya çıkarıyor.

Boşlukları dolduruyoruz

Özel sektörün daha az gittiği bölgelere Verimliliği Arttırma Projelerini götürmeye çalışıyoruz. 55 tane ilimize bu hizmetleri hiçbir ücret almadan götürdük. Bilgi, pahalı bir meta. Buna özellikle KOBİ’lerin gücü ne yazık ki yetmiyor. Biz, bu noktadaki boşluğu doldurmaya çalışıyoruz. İnsanların ihtiyaçları her geçen gün artarken, kaynaklarımız azalıyor. Mevcut kaynakların en verimli şekilde kullanılabilmesi lazım. Verimlilik, gelecek yüzyılların olmazsa olmaz kavramı. İnsanlarda önce verimlilik bilinci oluşmalı ki, bu bilincin gereklerini yerine getirebilsinler. Bu noktada da eğitim ve danışmanlık hizmetlerimiz devreye giriyor. Yerel yönetimler, valiliklerimiz ve üniversitelerimizle verimlilik günleri etkinlikleri düzenliyoruz. Dünya değişiyor. Teknoloji çok hızlı gelişiyor. Bu gelişen şartlara en iyi ayak uyduran kesimlerden bir tanesi de kuşkusuz üniversitelerdir. Bu sebeple üniversitelerle işbirliğimizi arttırma ihtiyacını hissediyoruz. İsmimizin daha anlaşılabilir olması için Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na bir kanun teklifi verdik. Bu tasarının yasalaşmasıyla birlikte Milli Prodüktivite Merkezi’nin adı “Türkiye Verimlilik Merkezi” olarak değiştirilmiş olacak.”

Dünya Verimlilik Kongresi Belek’te

“Merkezimiz yurt içindeki çalışmalarının yanı sıra uluslararası alanda da ilişkilerini giderek güçlendiriyor ve bu anlamda çeşitli etkinlikler ve çalışmalar yürütüyor. Merkezimiz Avrupa Verimlilik Merkezleri Birliği (EANPC)’nin Başkan Vekilliği görevini yürütmektedir. Bu kapsamda 16. Dünya Verimlilik Kongresi 2010 yılında Avrupa Verimlilik Konferansı ile birlikte merkezimiz ev sahipliğinde Türkiye’de yapılacak. Kongrenin ikinci kez ülkemizde düzenlenecek olmasını ülkemiz ve merkezimiz açısından bir başarı olarak değerlendiriyoruz.

16. Dünya Verimlilik Kongresi, “Yeni Yönelimlerin Eşiğinde Verimlilik: Toplumsal, Ekonomik ve Çevresel Sorumluluğa Sahip Bir Dünya Yaratmak” ana teması ile gerçekleştirilecek.Kongrede, günümüz ortamında yeni ihtiyaçlar ve yeni verimlilik yaklaşımları ışığında sürdürülebilir bir verimlilik artışının nasıl sağlanabileceği ile ekonomik, toplumsal ve çevresel krizleri aşmada verimliliğin rolü ve önemi de tartışılacaktır. Kongre, 2-5 Kasım tarihleri arasında Belek’te yapılacak.”

 
KOBİ'lere yeni destek
 
Öncelik sırası değişecek mi?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KOBİ'lere yeni destek
KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, “Artık istiyoruz ki işletmeler kendi hedeflerine ...
Üç yerli hayvan ırkına koruma
Polatlı ve Bafra koyunları ile Bursa Oynarı güvercini, yerli hayvan ırkları ...
Geri dönüşüm hızla yayılıyor
Kağıt plastik, cam, metal ve arşiv gibi ambalaj atıklarının geri dönüşümü ...
 
Gecekondu yıkımında arbede
Yenimahalle Belediyesi’nin “Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Kentsel Dönüşüm ...
Çiftçiye 300 TL destek
AB’nin tarım desteklerinin etkisini belirlemek üzere uyguladığı ve 2008’de ...
Derhal durdurulsun
Türkiye’nin et ithalatçısı bir ülke haline gelmesinden endişe duyduklarını ...
 
Vatandaşa önemli uyarı
Yaz aylarında artan mantar zehirlenmelerine karşı, yetkililer vatandaşları ...
kadınlara nefes aldıran kreş
Mamak Belediyesi’nin Başak ve Yeşilbayır mahallelerinde yaptıracağı üç ...
Sanalda cadde yarışı
Ankaralı gençler Başkent’in gözde mekanlarını sanal aleme taşıdı. Ankara’nın ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri