Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
27 Ağustos 2009 Perşembe - 10:43

Oramiral kahkahaya boğdu!

Gül, Erdoğan, Şahin, Vecdi Gönül, Başbuğ... Hepsi veda konuşmasında kahkaya boğuldu.

Oramiral kahkahaya boğdu!

DENİZ Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, Oramiral Uğur Yiğit'e görevini törenle devretti. Oramiral Ataç, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, konuklarını kahkahaya boğdu.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda yapılan devir- teslim törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, kuvvet komutanları, Ankara Valisi Kemal Önal, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve davetliler katıldı. Törene, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınarak sorgulanan MGK eski Genel Sekreteri Tuncer Kılınç da katıldı. Orgeneral Başbuğ ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, hemen arkalarında oturan Kılınç'ın elini sıkarak onunla kısa süre sohbet etti.



Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün salona girişinde, dün Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda olduğu gibi ayağa kalkılması uyarısı yerine, “Sayın Cumhurbaşkanı” ifadesi kullanıldı. Salonda bazı sivillerin ayağa kalkmaması dikkat çekti. İstiklal Marşı ile başlanan törende, Oramiral Metin Ataç ve yeni komutan Oramiral Uğur Yiğit'in özgeçmişleri okundu.

ORAMİRAL ATAÇ, KONUKLARINI KAHKAHAYA BOĞDU

Oramiral Ataç, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, konuklarını güldürdü. Oramiral Metin Ataç, boyunun kısa olmasını espiri konusu yaparak, Deniz Lisesi'ndeyken, ambar memuru Hamdi Bey'le ilgili bir anısını anlattı. Hamdi Bey'in öğrencilerin kıyafetlerinin numaralarını tahmin etmekte çok yetkin olduğundan bahsederek şunları söyledi:
“Sıra bana gelince Hamdi Bey kıyafet numarasını tahmin etmekte zorlandı. Tabii ben o zaman böyle boylu poslu değilim. Tabii Hamdi Bey sıfır numara olmadığı için ‘Bir numara’ dedi. Aynaya baktığımda bir canlı türü olmuştum. Hani bir romancının dediği gibi, canlılar ikiye ayrılır; İnsanlar, hayvanlar” dedi, bir süre duraklayıp bu kez “Denizciler” diye ekledi. Oramiral Ataç'ın konuşmasının bu bölümü, salonda bulunanları kahkahalarla güldürdü.

Oramiral Ataç, 49 yıldır giydiği üniformanın yaşattığı ‘beyaz rüya’nın kendisi için bugün sona erdiğini belirterek, bir TSK mensubunun ayrılık olgusuna her zaman kendisini hazırlaması gerektiğini söyledi.

Deniz Kuvvetleri olarak her şeyi Atatürk'e borçlu olduklarını belirten Oramiral Ataç, Atatürk'ün Türk Donanması'nın kurulması konusunda verdiği ilk emrin önemine dikkat çekti.

Hint Okyanusu'nda yapılan faaliyetlere de değinen Oramiral Metin Ataç, Türk Deniz Kuvvetleri'nin Aden Körfezi'nde görev yapmaya başladığı tarihten bu yana 300 Türk ticaret gemisinin bölgeden geçtiğini anlatarak, “Şunu söylememiz gerekir, biz orada balık tutmuyoruz” dedi.

Oramiral Ataç, Deniz Kuvvetleri Komutanı olarak geçen 2 yıllık süreçte iyi bir bayrak yarışçısı gibi koştuğunu ve nefes nefese kaldığını belirterek, “Yapılan herşeyde benden önceki komutanların ve çalışan personelin emekleri var” dedi. Denizciliğin kendisi için önemine de vurgu yapan Oramiral Ataç, “İlk aşkım vatan sevgisi, ikinci aşkım deniz, 3'üncü aşkım ise hepiniz bildiği kişi” diyerek, eşine baktı.

Dünyada birkaç ülkenin yapmaya cesaret ettiği torpido üretimi için düğmeye bastıklarını belirten Oramiral Metin Ataç, “Bugün Türk Silahlı Kuvvetleri, yüksek harekat kabiliyetine sahip güçlü bir donanmaya sahip” diyerek, milli gemi projesi ile yapılan Heybeliada korvetinin önemine de dikkat çekti.

Konuşmasına her zaman söylediğini belirttiği bir dua ile son veren Oramiral Ataç, “Allah denizcileri her türlü fenalıktan, kötülükten ve kuru iftiralardan korusun” diye konuştu.

23'ÜNCÜ DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANI ORAMİRAL UĞUR YİĞİT


Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın 23'üncü Komutanı olan Oramiral Uğur Yiğit ise yaptığı konuşmasında, “Bugünkü konjonktürde Türkiye'nin jeostratejik konumunun çok daha fazla önem kazanması ve geleceğin güvenlik Türkiye'nin çevre denizlerde şekillenmeye başlaması, hepsinden önemlisi Türkiye Cumhuriyeti üzerinde oynanan oyunların dün olduğu gibi bugün de devam etmesi, sorumluluğumu daha da arttırmaktadır” dedi.

Oramiral Yiğit, “Bu şartlarda ilk görevim, yüce Atatürk'ün mimarı olduğu Türkiye Cumhuriyeti devletinin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, üniter ve ulus devlet yapısına ve Cumhuriyetimizin Anayasa ile belirlenmiş temel niteliklerine yönelik her türlü tehdide karşı koymaktır ve bu nosyona sahip personeli yetiştirmeye devam etmektir” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bölgesel güvenlik ve istikrardaki dalgalanmaların küresel etkilere neden olduğu uluslararası konjonktür ile Türkiye'nin jeostratejik konumu ve jeopolitik durumu güçlü bir deniz kuvvetine sahip olma gerekliliğini dikte etmektedir: Türk Deniz Kuvvetleri’nin mevcut imkan ve kabiliyetleri ile yüce Türk Milleti tarafından bana verilecek her türlü vazifeyi yerine getirmeye hazır olduğumu bildiririm.”

Tören sonunda, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Koşaner, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aksay, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık ve Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral İzzet Artunç, Oramiral Ataç'a birer şilt verdi. Oramiral Ataç, Türk Deniz Kuvvetleri şildini de Oramiral Yiğit'den aldı. Törenin ardından, davetliler düzenlenen resepsiyona katıldı.

 
Talabani'den PKK'ya çağrı
 
'Öcalan'la görüşsün demiyoruz'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Talabani'den PKK'ya çağrı
Celal Talabani, terör örgütü PKK'ya silah bırakması çağrısında bulundu.
4 şehidin sorumlusu tutuklandı
Hurriyet.com.tr'nin ulaştığı askeri kaynaklar, suçlanan teğmenin tutuklandığını bildirdi.
Başbuğ PKK'lılara ne dedi?
Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, terörsitlere çağrıda bulundu.
 
Şehitler için şok iddia...
Teğmen nöbette uyuyan askere ceza olarak pimini çektiği el bombasını tutmasını emretti.
'Açılım'da en kritik yanıt!
A&G'nin yaptığı anket halkın büyük bölümünün ayrılmaya karşı çıktığını ortaya koydu.
Kışla'da 'ordunun açılımı'
Nizamiye kapısına konulan tabela, bu da 'ordunun açılımı' yorumuna neden oldu.
 
Cumhuriyet'i ben bombalattım
Ergenekon sanığı Osman Yıldırım'dan şok iddia: Cumhuriyet Gazetesi'ni ben bombalattım.
Devir - teslimde sert sözler!
Hasan Aksay, “Son terörist ölene kadar mücadelemiz sürecek” dedi.
Askerden eleştirilere yanıt!
Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ: 'Türkiye devleti bölünmez bir bütündür.'
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri