Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Memur ve Emeklilerin Zam Oranları Belli Oldu
Memur ve Emeklilerin Zam Oranları Belli Oldu
İklim Kanunu TBMM’de Kabul Edildi
İklim Kanunu TBMM’de Kabul Edildi
Kaçkar’da Uçak Kazası: Pilot Mehmet Demirci Hayatını Kaybetti
Kaçkar’da Uçak Kazası: Pilot Mehmet Demirci Hayatını Kaybetti
İzmir’de Orman Yangınlarına Havadan ve Karadan Müdahale
İzmir’de Orman Yangınlarına Havadan ve Karadan Müdahale
İzmir, Manisa ve Bilecik Yangınları Kontrol Altında
İzmir, Manisa ve Bilecik Yangınları Kontrol Altında
HABERLER>GÜNDEM
3 Temmuz 2025 Perşembe - 11:40

Oruç Reis Görevini Tamamlayıp Mavi Vatan’a Döndü

Somali’deki ilk kıtalararası görevini başarıyla tamamlayan Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi, Mavi Vatan’a dönüş yolunda İstanbul Boğazı’ndan geçişine başladı.

Oruç Reis Görevini Tamamlayıp Mavi Vatan’a Döndü

Somali’deki ilk kıtalararası görevini başarıyla tamamlayan Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi, Mavi Vatan’a dönüş yolunda İstanbul Boğazı’ndan geçişine başladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Somali deniz sahasında yürütülen sismik araştırmaların sona erdiği ve geminin saat 08.00 itibarıyla İstanbul Boğazı’ndan geçmeye başladığı belirtildi.

Geçen yıl 4 Ekim’de Filyos Limanı’ndan yola çıkan Oruç Reis, Somali’de 234 gün süren görev süresi boyunca üç ayrı deniz bloğunda 4 bin 464 kilometrekarelik alan üzerinde üç boyutlu sismik veri topladı. Görevi 6 Haziran’da tamamlanan gemi, 9 ayın ardından Mavi Vatan’a geri döndü.

Mogadişu Limanı’nda düzenlenen uğurlama töreninin ardından 15 Haziran’da Türkiye’ye doğru hareket eden Oruç Reis, Süveyş Kanalı’nı geçerek Akdeniz’e ulaştı. Dün Çanakkale Boğazı’nı geçen geminin, boğaz geçişlerinin tamamlanmasının ardından yarın Filyos Limanı’na demirlemesi bekleniyor. Dönüş yolunda gemiye Zağanos Paşa ve Sancar destek gemileri, Ataman takip gemisi ile donanmadan TCG Giresun, TCG Göksu fırkateynleri ve Askeri Lojistik Destek Gemisi TCG Üsteğmen Arif Ekmekçi eşlik ediyor.

Yaklaşık 9 aylık yoğun görev sonrası Filyos Limanı’nda bakım ve onarım çalışmaları yapılacak olan Oruç Reis, bu işlemler tamamlandıktan sonra yeni görevine hazır hale getirilecek. 2017 yılında yerli ve milli imkanlarla inşa edilen 87 metre uzunluğunda, 23 metre genişliğinde ve 34 metre yüksekliğindeki Oruç Reis, deniz altı petrol ve doğal gaz aramalarında iki ve üç boyutlu sismik araştırma yapabilme kapasitesine sahip. Ayrıca kıta sahanlığı ve yer kabuğu araştırmalarında da etkin olarak kullanılıyor.

 
İklim Kanunu TBMM’de Kabul Edildi
 
Haziran Ayı Enflasyon Verileri Açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bursa Gemlik'te 4,3 Şiddetinde Deprem Meydana Geldi
Bursa'nın Gemlik ilçesinde saat 13.57’de 4,3 büyüklüğünde bir deprem yaşandı.
Şap Hastalığı Nedeniyle Hayvan Satışları Geçici Olarak Durduruldu
Tarım ve Orman Bakanlığı, Kurban Bayramı sonrası şap hastalığında artış ...
Fahrettin Altun’dan Küresel Barış ve Doğru Bilgi Vurgusu
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı ...
 
İzmir, Manisa ve Bilecik Yangınları Kontrol Altında
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir, Manisa ve Bilecik’in bazı ...
Çelik’ten Karikatür Tepkisi:Bu Doğrudan İslam Düşmanlığıdır
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Leman dergisinde yayımlanan Hz. Muhammed’e ...
Şanlıurfa’da 8 Binin Üzerinde Deprem Konutu Sahiplerine Verildi
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli ...
 
Bakan Kacır: Yerli Yapay Zeka Modelleriyle Türkiye’yi Lider Yapacağız
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yerli ve özgün yapay zeka ...
Mayısta İşsizlik Yüzde 8,4’e Geriledi
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 yılı Mayıs ayına ilişkin iş gücü verilerini yayımladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Pakistan’daki Terör Saldırısına Kınama
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan’da meydana gelen terör saldırısını ...
 
YAZARLAR
Dilek Yılmaz
Dilek Yılmaz
TV seyretmiyor gazete okumuyorum
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İran-İsrail savaşı Türkiye'ye neyi öğretmeli
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kim kazandı?
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Kürtlerle ilgili mühim bir yazı
Yavuz Münir Saatçi
Yavuz Münir Saatçi
Gazap Üzümleri'nden Bugüne: Emek Sömürüsü ve Umut Çilesi Devam Ediyor mu?
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
Trump Efendi’ye Güven Olmaz!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri