Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Bayraktar: Nihai hedefimiz madende de ülkemizi net ihracatçı konuma getirmek
Bakan Bayraktar: Nihai hedefimiz madende de ülkemizi net ihracatçı konuma getirmek
MSB: Hudutlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 373 şahıs yakalandı
MSB: Hudutlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 373 şahıs yakalandı
TÜİK - Türkiye'de konut satışları Mart'ta yıllık yüzde 0,1 düşüşle 105 bin 394'e geriledi
TÜİK - Türkiye'de konut satışları Mart'ta yıllık yüzde 0,1 düşüşle 105 bin 394'e geriledi
Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı
Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı
'Narkoçelik-12' operasyonlarında 268 şüpheli yakalandı
"Narkoçelik-12" operasyonlarında 268 şüpheli yakalandı
HABERLER>EKONOMİ
7 Nisan 2021 Çarşamba - 11:23

Piyasaların yönü

Sabah saatlerinde pozitif bir görünüm sergileyen yurt içi piyasalar öğle saatlerinde gelen satışların etkisiyle haftanın ikinci işlem gününü %1.49 değer kaybıyla 1,421 puandan tamamladı.

Piyasaların yönü

BIST100… Hafta Başlangıcındaki Kazançlarını Geri Verdi… Sabah saatlerinde pozitif bir görünüm sergileyen yurt içi piyasalar öğle saatlerinde gelen satışların etkisiyle haftanın ikinci işlem gününü %1.49 değer kaybıyla 1,421 puandan tamamladı. Aşılama çalışmalarının hız kazanması gelişmiş piyasa ülkelerindeki pozitifi görünümü desteklerken, IMF'nin global büyüme tahminlerini %5.5'ten %6'ya yükseltmesi piyasaların risk algısını kuvvetlendiriyor. IMF Türkiye ile ilgili büyüme tahminlerini değiştirmedi. Yurt içi piyasalarda kur, CDS risk primi sakin bir seyir izlese de mevcut faiz seviyeleri yükselişleri sınırlıyor. Yurt dışı piyasalar yeni işlem gününde karışık bir görünüm sergilerken, endeksin dünkü satışlarını devam ettirmesi ve 1,395 seviyelerine kadar geri çekilmesi beklenebilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise 1,450 ve 1,460 seviyeleri direnç noktası olarak takip edilecektir.
 
 
USDTRY… Yatay Bir Görünüm Sergiliyor… Amerikan doları Nisan ayında global bazda güç kaybederken, Dolar TL kuru 8.10-8.15 bandına sıkıştı. Kur, faiz ve CDS risk primi sakin bir görünüm sergilerken Dolar TL kurundaki yatay seyrin bugün de devam etmesi beklenebilir.
 
 
EURTRY… TL Varlıklar Dengelenme Çabası İçerisinde… TL varlıklar majör para birimleri karşısında denge kurma çabası içerisine girdi. Euro TL kuru sabah saatlerinde 9.69 seviyelerinde işlem görüyor.
 
 
EURUSD… Dolar Global Bazda Güç Kaybetti… Dolar endeksi geçtiğimiz haftalarda son 5 ayın zirvesine tırmandıktan sonra, ABD tahvil faizlerindeki gerilemeyle birlikte 92 seviyesine geri çekildi. Yellen IMF'nin gerçekleştirdiği toplantıda ABD'deki güçlü büyümenin dünyanın geri kalanına olumlu yansıyacağını ifade etti. ABD cephesinden gelen güçlü ekonomik veriler riskli varlıklara yönelik iştahı artırmayı sürdürüyor. 1.1880 seviyelerine kadar yükselen Euro Dolar paritesi yeni işlem gününde hafif ekside 1.1870 seviyelerinde işlem görüyor. Yatırımcılar bugün FED'in politika kararlarına dair detayları anlamak için Mart ayı toplantı tutanaklarını takip edecek.
 
 
XAUUSD… Dolardaki Zayıflamaya Bağlı Olarak Yükseldi… Ons altın, tahvil faizlerindeki yataya yakın seyir ve Amerikan dolarının global bazda zayıflamasından destek buldu. Altın yatırımcısı Mart ayı FED toplantısının detaylarının yazdığı toplantı tutanaklarına odaklandı. Tahvil faizlerindeki keskin yükselişlere direnç gösterip kazançlarını koruyabildiği takdirde güvenli liman altına olan duyulan güvenin devam etmesi beklenebilir.
 
 
GLDGR… Ons Fiyatındaki Yükselişi Takip Etti… Global altın fiyatlarındaki yükseliş gram altına destek sağlıyor. Dolar TL kurunun dar bir bant içerisine sıkıştığı bu hafta gram altın 455 TL seviyelerinde işlem görüyor.
 
 
BRENT… Global Ekonomik Büyüme Beklentilerinden Destek Buldu… Global ekonomik büyüme beklentileri ve petrol talebine yönelik iyimserlikle birlikte Brent petrolün varil fiyatına destek sağlıyor. ABD'de güçlü bir büyüme beklenirken, Avrupa'daki toparlanma hız kazanıyor. Diğer taraftan koronavirüs vaka sayılarındaki artışa bağlı olarak üretim konusundaki belirsizlik fiyatların dalgalanmasına yol açıyor.
 
 
S&P500… ABD'de Endeksler Karışık Bir Görünüm Sergiledi… ABD'de S&P500 endeksi güne karışık seyirle başladıktan sonra günü hafif ekside tamamladı. S&P500 endeksi %0.10 değer kaybıyla 4,074 puana geriledi.

Kaynak:Alan Yatırım
Hibya Haber Ajansı

 
Koronavirüs salgınında vaka sayısı 49 bin 584’e ulaştı
 
USDTRY analizi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ekonomik gelişmeler
Bu sabah BIST100’de yatay bir açılış bekliyoruz. Dün, Türk hisse senetleri ...
Küresel piyasalar
Dün ABD piyasaları, beklentiden güçlü gelen tarımdışı istihdam verisinin ...
Biden etkisi ile endeksler pozitif
ABD endekslerinde risk algısı pozitif olurken, en önemli katalist olarak ...
 
Enflasyonu beklerken
Geçtiğimiz hafta TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nın sıkı para politikasını ...
Piyasalarda bugün
Yurt içinde Mart ayı enflasyon verisi açıklanacak. (İnfo Yatırım)
Yurt dışında Paskalya, yurt içinde enflasyon
Bugün TÜFE verisi ve dolar kurunda hareketlilik BIST’e yönü belirleyecek ...
 
Biden paketi = Endeksler zirve
Biden’in detaylarını açıkladığı altyapı ve istihdam paketinin pozitif ...
Bu hafta ne oldu
Bu hafta yurt içi piyasaların gündeminde kurdaki yükseliş, küresel piyasaların ...
Kıymetliler açısından pozitif bir gün geride kaldı
Altın dünkü seansı da yeşilde kapatırken, güçlü geri dönüş yönündeki ısrarını göstermiş oldu.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri