Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
12 Kasım 2009 Perşembe - 16:15

Savcılığa Deniz Feneri belgesi

CHP'li Kart "kara para aklama niteliğindeki bir takım delilleri savcılığa ulaştırdıklarını'' söyledi.

Savcılığa Deniz Feneri belgesi

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Deniz Feneri e.V bağlantılı soruşturmayla ilgili, ''Üçüncü kişilerden mal kaçırmaya yönelik ve yasaya aykırı olan hileli ve danışıklı ilişkileri gösteren, kara parayı aklama niteliğinde olan bir takım bulgu ve delilleri ilgili savcılığa ulaştırdıklarını'' söyledi.

Ankara Adalet Sarayı'na gelen Atilla Kart, Deniz Feneri e.V. bağlantılı soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcıları ile görüştü.

Kart, adliyeden ayrılışı sırasında, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ''Deniz Feneri soruşturmasıyla ilgili olarak, Deniz Feneri merkezli ve ayrıca Beyaz Holding merkezli muvazaa ilişkilerini, danışıklı ilişkileri, üçüncü kişilerden mal kaçırmaya yönelik ve yasaya aykırı olan hileli ve danışıklı ilişkileri gösteren ve yine kara parayı aklama niteliğinde olan bir takım bulgu ve delilleri ilgili savcılığa ulaştırdığını'' söyledi.

Atilla Kart, şöyle devam etti:

''Öylesine bir süreç işliyor ki, Deniz Feneri, Beyaz Holding bağlantılı olarak bir yolsuzluk mekanizması işlemeye devam ediyor. Bir taraftan o yolsuzluk mekanizmasının suç delilleri ortadan kaldırılmaya çalışılıyor, bir taraftan da yine o şirketler bakıyorsunuz, söz gelişi elektrik dağıtımı alanında, sektöründe yeni imtiyazlar kazanıyorlar. O şirketlerin şirket yönetimlerinin danışıklı ve hileli ilişkilerinin dışında, hükümet kaynaklı olarak o ilişkilerin yeni alanlarda, yeni sektörlerde himaye edildiğini görüyorsunuz. Bunları ilgili savcılığa belgeleriyle bilgileriyle ulaştırdık, savcılık makamının dikkat ve takdirine sunduk. İnanıyorum ki bu bulgular, Deniz Feneri soruşturmasını etkileyecek ve o sürecin, o soruşturmanın hızlanmasını sağlayacak nitelikte olan bulgular. Bugün bunu yaptık.''

Bir gazetecinin, ''RTÜK yöneticilerinin yargılandığı davada, Ankara 21. Asliye Ceza Mahkemesi'nin, Zahid Akman ile ilgili olarak 'evrakta sahtecilik' suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunma kararı almasını nasıl değerlendirdiğini'' sorması üzerine Kart, şunları kaydetti:

''Orada resmi evraklarda oynama yapıldığına ilişkin ciddi bulgular var. Bunun gibi aslında benzer nitelikte sahtecilik ağırlıklı olarak yine o Almanya ilişkilerinde Almanya'dan sağladığı bir belgenin kamuoyuna yansıtılması aşamasında da yine evrakta sahtecilik yapıldığını biliyoruz. O konuda da aslında suç duyurusu yapıldı. Bunun gibi nice suç ilişkileri var. Bütün mesele nedir? Bunların o suç ilişkilerinin ve o suç ilişkilerinin devamında da soruşturma süreçlerinin hukuk çerçevesinde yürümesi. Bizim istediğimiz bu. Yargılama ve soruşturma sonucunda, beraat eder ya da mahkum olur. O yargının takdirinde sorumluluğunda olan bir husustur. Ama itiraz ettiğimiz nokta nedir? O yargılama ve soruşturma süreçlerinin işlemesine Hükümet müdahil oluyor. Hükümet, devlet yetkisi ve kamu otoritesi kaynaklı olarak o süreçlerin hukuka uygun olarak çalışması engelleniyor. Sorun burada başlıyor ve düğümleniyor. Biz bu engellemeleri yine hukuki süreç içinde aşmaya çalışıyoruz. Bu gayretin içindeyiz.''

Kart, yarın TBMM'de yapılacak ''demokratik açılım'' görüşmesine yönelik soru üzerine, sağduyulu bir yaklaşımla, Türkiye'yi ilgilendiren bu konunun bütün boyutlarıyla, açık bir biçimde tartışılmasını beklediğini bildirdi.

Hükümetin, bu açılımın içeriğini çok net olarak ortaya koymasını beklediğini ifade eden Kart, ''Anayasa'nın temel ilkeleriyle bağdaşmayacak bir arayışın içinde olunmadığına dair kamuoyuna güven verildiği takdirde, sorunun çözümü noktasında bir sıkıntı olmayacağını'' söyledi.

 
8 PKK'lı örgütten kaçtı
 
4 ressamdan güz esintileri
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
8 PKK'lı örgütten kaçtı
"Demokratik açılım"a destek vermek için dağdan inip Türkiye'ye gelen 8 ...
Kaçmaz yeni arama istedi
Osman Kaçmaz, geniş inceleme ve TİB'deki bilgisayar disklerine el konulmasını istedi.
Albay Çiçek savcıyı şok etti
6 saat süren sorguya ilginç bir şekilde önlem alarak gelen Çiçek, savcıları şok etti.
 
HSYK'dan bakana sert tepki
HSYK Başkanvekili Kadir Özbek: Yargı şu an savunma durumundadır.
Yargıtay'ın dinlendiği kesinleşti
Yargıtay, Sincan Cumhuriyet Başsavcılığından gelen belge üzerine ön inceleme kararı aldı.
Okullarda rapor salgını
İstanbul'da domuz gribi sebebiyle birçok öğrencinin rapor alarak okula gitmediği öğrenildi.
 
Aileler borç batağında
Her iki aileden birinin aylık geliri toplam giderlerini karşılamaya yetmiyor.
O hakimin ihracı istendi!
Gül yargılanmalı" diyerek olay yaratan hakime Adalet Bakanlığı darbe vurdu.
Öcalan yeni cezaevine bu hafta naklediliyor
İMRALI Adası'nda çarptırıldığı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri