Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
HABERLER>GÜNDEM
15 Ekim 2012 Pazartesi - 09:38

Seğmen ödülleri sahiplerini buldu

Seğmen Büyük Ödülleri 11 dalda sahiplerini buldu.

Seğmen ödülleri sahiplerini buldu

Geceye damga vuran isim, Hollandalı aşırı sağcı parlamenter Barry Madlener’e, “Onu münasip bir yerine koy” ve “Oğlum bak git” tepkilerini göstererek, “Ankara’nın Milli Gururu” ödülünü alan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış oldu.

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi, Ankara’nın ‘başkent’ oluşunun 89. yılı kutlamaları çerçevesinde kente katkı sunan kişi, kurum ve kuruluşlara, “Seğmen Büyük Ödülü” verdi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in ev sahipliğinde JW Marriott Otel’de gerçekleşen resepsiyona AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, milletvekilleri, ünlü sanatçılar, siyasetçiler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile önde gelen sanayi kuruluşu temsilcileri katıldı.

89 yıldır Türkiye’nin kalbi

Konukların, “Ankara…89 yıldır Türkiye’nin kalbi” yazılı dev ekranlarla karşılandığı resepsiyon, Kent Orkesrası’nın mini konseriyle başladı. Ardından, Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Selahattin Duman tarafından hazırlanan ve Türkiye’de bir şehrin tarihi hakkında yapılmış en kapsamlı belgesel olma özelliğini taşıyan “Kasabadan Başkente, Başkentten Metropole Ankara” isimli belgesel ekrana yansıdı. Minik seğmenlerin gösterisinin ardından Ankara’ya gönül veren ve şehrin başarılı isimlerine “Seğmen Büyük Ödülleri” takdim edildi.

Oğlum bak git alkış aldı

“ANKARA’nın Milli Gururu” ödülü öncesinde, sinevizyonda Bakan Bağış’ın yurt dışında Türkiye’ye karşı hasmane tutum içinde olan bazı yabancı parlamenterlerle yaptığı ve “Oğlum Bak Git…” türünden esprili sözlerin yer aldığı tartışmalar yansıtılırken, salondan büyük alkış aldı. Gökçek, Egemen Bağışa ödülünü verirken, “Gerçekten Milli Gurur ödülünü, seğmenler ödülünü hak eden bir bakanımız. Türkiye’nin düşmanlığını yapan kişilere dışarıda sırtımızı yere vermeyen, onların anlayacağı lisanla en güzel cevabı veren böyle bir bakana milli gurur ödülü layıktır diye düşündük. Kendisine bu ödülü vermekten onur duyuyorum” dedi. Ödülü Gökçek’in elinden alan Bağış ise şunları söyledi:

Örnek aldığım büyüklerimiz var

“Yurt dışında ülkemize, değerlerimize, inançlarımıza düşmanlık yapmayı maharet zannedenlere hak ettikleri cevabı verebilmemin arkasında Melih Başkanım gibi, sayın Başbakanımız gibi gerçekten örnek aldığım büyüklerimiz var.”


11 dalda ödül verildi

ANKARA’nın marka şehir unvanına katkı sağlayan, Ankara’ya değer katan, eserleriyle, çalışmalarıyla Başkent Ankara’nın dünya başkenti olması yolunda emek sarf eden kişi, kurum ve kuruluşlara verilen “Seğmen Büyük Ödülleri”ni Başkan Gökçek kendi elleriyle takdim etti. Toplam 11 farklı dalda verilen ödüller ise şöyle oluştu:
“Ankara’nın Milli Gururu” kategorisinde Türkiye Avrupa Birliği Bakanı ve Baş müzakereci Egemen Bağış, “Ankaralı Hayırsever” kategorisinde Melek İpek, “Ankara Sosyal Toplum Kuruluşları” kategorisinde Gölbaşı Doğal Hayatı Koruma Vakfı adına Meliha Yılmaz ödüle layık görüldü. “Üniversite” kategorisinde Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Murat Tuncer ödül alırken, “Bilim Adamı” kategorisinde Prof. Dr. Hakkı Acun, “Girişim” kategorisinde ASO Başkanı Nurettin Özdebir ve “Kamu Yöneticisi” kategorisinde Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ödül aldı. “Spor” kategorisinde Aslı Çakır Alptekin de ödüle layık görülen diğer isimler arasında yer aldı. Seğmen Büyük Ödülleri’nde “Sanayi” dalında Yiğit Akü Mahmut Yiğit, “Ticaret” dalında ATO Başkanı Salih Bezci ve “Turizm” dalında Boğaziçi Lokantası sahibi Hikmet Kaya ödül alan isimler oldu.”

 
İkinci akvaryum yolda
 
Mültecinin kış korkusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İkinci akvaryum yolda
Şafaktepe Tünel Park projesi ile Mamak ikinci tünel akvaryuma kavuşacak.
Önlüğü taktı mayayı kattı
Atatürk Orman Çiftliği ve Ankara Üniversitesi’nin birlikte ürettiği köy ...
Mühye bu yıl daha geniş
Çankaya Belediyesi, Mühye Köyü’nde kurulan kurban kesim alanının kapasitesini bu yıl üç kat artırdı.
 
Vadi ulaşımına ‘füniküler’ ayarı
Başkent’teki vadilerin daha kullanışlı hale gelmesi ve ulaşımın kolaylaşmasını ...
Yenimahalle’den ‘gazoz’ operasyonu
Çalışmayan bir fabrikasının bahçesinde bulunan günü geçmiş gazozları içen ...
Şans Topu'nda büyük ikramiye Sincan'a
Şans Topu çekilişinde 5 artı 1 bilen kuponun Ankara'dan yatırıldığı öğrenildi.
 
Dört araç birbirine girdi
Mamak’ta dört aracın karıştığı trafik kazasında dört kişi yaralandı. Yaralılar tedavi altında.
Ankara Üniversitesi'nde savaş karşıtı eylem
Ankara Üniversitesi'nde bir grup öğrenci savaş karşıtı eylem yaptı.
Önce denetim sonra pazarlık
Yakacık’a kurulan kurban ve kesim alanını gezen Yenimahalle Belediyesi ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri