Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
HABERLER>TÜRKİYE
26 Ekim 2010 Salı - 23:27

Sen kim oluyorsun?

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan’ın ‘CHP samimi değil, dik duruşu yok” eleştirisine sert yanıt verdi: Sen kimin dik duruşunu sorguluyorsun? Sen zaten omurgasız birisin..

Sen kim oluyorsun?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın son dönemde türban konusu başta olmak üzere partisine yönelttiği “CHP samimi değil, kıvırıyor, çark ediyor” eleştirileri ile “Samimi, dürüst, namuslu olun” şeklindeki çağrılarına sert yanıt verdi. Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, özetle şöyle konuştu:

YATACAK YERİN YOK: (2 Nisan 2010 Kızılay Genel Kurulu’ndaki ‘Kendi bir parça ekmeğini, bir lokmasını insanlar, muhtaçlarla paylaşmak için veriyorlar. O bir emanettir, namustur. O emanete el uzatarak onu gayesi dışında kullananın Anadolu değimiyle yatacak yeri yoktur’ açıklaması): Şimdi buna kim sahip çıkacak? Hükümet değil mi? Siz Hükümetin Deniz Feneri davasına sahip çıktığına inanıyor musunuz? Sayın Başbakan’a sormak gerek, bu konuşmayı yapan bir Başbakan yoksulların yoksulluğu giderilsin diye alın terinden biriktirip Deniz Feneri’ne veren insanların emekleri sömürülmedi mi? Niçin o dosyaya sahip çıkmıyorsun? Ankara Adliyesi Sıhhiye’de, Adalet Bakanlığı da Kızılay’da araları 1 kilometre ya var ya yok. Yazışmaların en kısası 6-7 ay alıyor. Nasıl oluyor bu? İşlerine gelmiyor. Sayın Başbakan, asıl senin yatacak yerin yok.

KİM DÜRÜST, KİM OMURGALI?: (9 Temmuz 2007 Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin ‘Alternatiflerle gideriz, anayasadaki şartlara haiz adaylarla uzlaşı ararız’ açıklaması): CHP Genel Merkezi’ne, cumhurbaşkanı adaylarımız şunlardır, bunların içinde uzlaşı arayalım diye gelmedi.Sandıklar kapandı, bildiğini okudu. Kim samimi, kim dürüst, kim omurgalı? Eğer verdiğin sözün arkasında durmuyorsan Sayın Başbakan, sana omurgasız derler, kusura bakma.

SÖYLEDİKLERİNİ YİYİP YUTUYOR: (15 Mart 2003 ABD Temsilciler Meclisi’nde sözde Ermeni iddialarıyla ilgili alınan kararın ardından ‘ABD’nin bir daveti vardı, rutin davetlerdi ama bu davete Türkiye’yi temsilen bir arkadaşımız katılır’ açıklaması): Yani Başbakan olarak gitmiyorum diyor. Ama bir süre sonra bunları yiyip yutuyor. Sayın Başbakan sana samimi, omurgalı diyebilir miyiz?

OMURGASIZSIN: (22 Eylül 2005 gazetecilerin sorusu üzerine ’Ofer’i tanımıyorum’ deyip, aynı akşam katıldığı televizyon programında ‘Ofer ile Davos’ta bir kez görüştüm’ açıklaması:) Oysa Bilkent Otel’de mutfak kapasından Ofer’i alıp, gizli görüşme yaptın. Sayın Başbakan, sen kimin samimiyetini, ahlakını, omurgasını, dik duruşunu sorguluyorsun? Senin sorgulama hakkın da yetkin de yok; sen zaten omurgasız birisin.

PEYGAMBER SEVGİSİ BİR GÜNLÜK MÜ? (3 Nisan 2009; Hz. Muhammedi’in karikatürleri krizi nedeniyle Rasmussen’in NATO Genel Sekreterliği adaylığını desteklemeyecekleri açıklaması): 4 Nisanda tıpış tıpış Rasmussen’in üyeliği için olumlu oy veriyor. Peygamber sevgisi sende bir günlük mü? Peygamberin çirkin karikatürlerini çizerler, çıkarsın milletin önünde efelenirsin, gidersin oraya kuzu kuzu oy verirsin. ’Benim maskemi indirmeyin’ diyeceksiniz. Ben senin maskeni indireceğim Sayın Başbakan, hiç merak etme...

KİMSE BÖYLE KIVIRAMAZ:(25 Ekim 2002 Baykal ile katıldığı TV programında dokunulmazlıkları kaldırma sözü): 26 Kasım 2002’de gazetecilerin sorması üzerine iktidarlarının ilk yılda bu konuyu düşünmediklerini söylüyor. Kıvırmaya başlıyor, kimse böyle kıvıramaz, çark edemez. ’Dik durun, omurgalı durun, samimi olun...’ Sen kim oluyorsun bunları söylüyorsun.

OKURKEN YÜZÜN KIZARIR MI?: (20 Ekim 2009’da AKP Grubunda Habur’den girişler için ’34 kişi sınırı geçti, bunu son derece olumlu, sevindirici bir gelişme olarak görüyorum’ açıklaması): Bir gün sonra bunun tersini söylüyor. Anadolu Ajansından çıktı alıyorum, okumaya gücün olur mu, okurken yüzün kızarır mı bilmem.

180 DERECELİK KIVIRMA OLUR MU?: (17 Eylül 2004’te AB sözcülerinin TCK’da yapılan zina ile ilgili eleştirilerine yönelik ‘AB Sözcüsü’nün Türkiye’nin içişlerine, parlamentosuna yönelik böyle bir talebi teklifi olamaz’ açıklaması): 23 Eylül’de Brüksel’e gidiyor. Öyle anlaşılıyor ki kulağı çekiliyor, ‘TCK’nın içinde olmayan herhangi bir madde oraya girmeyecektir’ diyor. Sevsinler senin zina anlayışını. Bir adam kısa süre içinde, aynı ay içinde 180 derecelik bir çark yapabilir mi?Kıvırma olur da 180 derecelik kıvırmayı, bu iktidar döneminde gördüm.

RECEPLAROUSSE YOLDA...

Arkadaşlarıma talimat verdim, ’Recep Bey’den İnciler’ diye bir kitap yazacağız. Eğer sayfaları çok kalın olursa, adına ’Receplarousse’ diyeceğiz.

 
Yalçıntaş tutuklandı
 
Ceceli iyi bir Ankaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yalçıntaş tutuklandı
Bir fuarcılık şirketiyle Dünya Ticaret Merkezi arasındaki davayla ilgili ...
MHP: Türban çözümüne varız
MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Ak Partili kurmaylarla yaptıkları ...
Açıklanırsa sadece manşetler değişmez!
Emniyet Müdürleri Hanefi Avcı ve Orhan Özdemir'in avukatlığını yapan Fidel ...
 
Danışmanı Doğan Haber Ajansından
Saadet Partisi’nden istifasıyla siyasi gündemi sarsan Numan Kurtulmuş, ...
'Gül yolu kapattı annem öldü'
Vatan Gazetesi Yazarı Mustafa Mutlu o maili yazdı, Abddulah Gül yanıt verdi.
'Türban yasağı saygısızlık'
Şener: Başörtüsü konusu, üzerinden kavga yapılacak bir konu olarak ele alınmamalıdır.
 
3 gün su vermediler
Ergenekon davasında 22 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan Özbek ilk kez konuştu.
"Siyaset sorunları çözmüyor"
Cumhurbaşkanı Gül: Maalesef siyasette sorunları çözmek yerine kullanma eğilimi var.
Hainler paramparça
Terör örgütü PKK’nın, son 2,5 ayda kırsal alanda büyük kayıplar vermesinin ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri