Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>TÜRKİYE
2 Mart 2010 Salı - 09:40

Siyaset çadırı

Büyükşehir Belediyesi ile Çankaya Belediyesi’ni karşı karşıya getiren Anadolu Gösteri Merkezi çadırının yıkımı için Gökçek’in verdiği sürede son iki güne gelinirken taraflar sertleşmeye başladı.

Siyaset çadırı

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi’yle Çankaya Belediyesi’nin bir kez daha karşı karşıya gelmesine neden olan Anadolu Gösteri Merkezi’nin dev çadırının yıkım kararıyla ilgili son 48 saate girilirken taraflar sertleşmeye başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, “Çarşamba’ya kadar yıkılmazsa biz yıkarız” açıklamasını yatığı dev çadırla ilgili hukuksal durumu incelettiğini söyleyen Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, “Yıkımla ilgili kesinleşmiş karar bizde görünmüyor. Büyükşehir Belediyesi’ni başta Mithatpaşa’daki üst geçit olmak üzere, Çankaya’da Büyükşehir’e ait imara aykırı, yıkım kararı kesinleşmiş yapıları kaldırmaya davet ediyorum” dedi.

Gökçek ise, “Belediyeciliğin B’sinden anladıkları yok. Sapla samanı birbirine karıştırıyorlar. Aslında bu olay Çankaya Belediyesi’ne ve CHP’lilere bugün kadar Büyükşehir’e karşı yürüttükleri olumsuz kampanyalara karşı ciddi anlamda ders verme olayıdır. Bundan böyle çuvaldızı başkasına batırmak isterken, iğne kendilerine batınca nasıl hopladıklarının görülmesi açısından son derece önemlidir” dedi. İşte tarafların görüşleri:

Üst geçitleri yık

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık: Büyükşehir Belediyesi’nin gönderdiği yazıları inceletiyorum. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı âli cenaplık yapıp üç gün süre verdi, biz de onu onceliyoruz. Bir mahkeme kararı ya da bize ulaşmış tebligat yok. Buna rağmen hukuksal durumu inceletiyorum. İki dava var ama bizdeki durumda yıkımla ilgili kesinleşmiş bir karar yok.
Ancak Çankaya’da yıkımla ilgili kesinleşen karar bulunan ve Büyükşehir’in sorumluluğu altında olan alanlar var. Bunlardan birisi Mithatpaşa 52 numaranın önündeki üst geçit. Kesinleştiği halde yıkmadığı gibi burayı onarmakla ilgili kaynak kullanılmıştır. Kimsenin kullanmadığı bu ucubenin kaldırılması lazım. Bununla birlikte Ziya Gökalp’te Tekel işçisinin canına kıyan üst geçitin de kaldırılması kesinleşmiştir. Bunlarla beraber kaldırılması kesinleşen beş üst geçit kararı var. Büyükşehir’i bunları kaldırmaya davet ediyorum.

Anadolu Gösteri Merkezi’yle ilgili hukuk ne diyorsa gereği yapılacaktır. Büyükşehir’in Çankaya hassasiyetini kendi tesislerine göstermesini için beklenti içindeyiz. Bu adımdır, takdirle karşılıyoruz, kutluyoruz.

CHP’lilere ders verme olayı

Büyükşehİr Belediye Başkanı Melih Gökçek: Bu beyefendiler daha sapla Alt-üst geçitlerle, gösteri merkezini birbirleriyle karıştıracak kadar belediyecilikten uzaklar. Bahsedilen alt-üst geçitler planı varken yapılan ancak daha sonra mahkeme tarafından planları iptal edilen yapılardır. Oysa bu gösteri merkezi planı olmadığı halde kaçak olarak yapılan yapıdır. Aslında bu olay, Çankaya Belediyesi’ne ve CHP’lilere bugüne kadar Büyükşehir’e karşı yürüttükleri olumsuz kampanyalara karşı ciddi anlamda ders verme olayıdır. Bundan böyle çuvaldızı başkasına batırmak isterken, iğne kendilerine batınca nasıl hopladıklarının görülmesi açısından son derece önemli bir olaydır. Gösteri merkeziyle ilgili de ne olacağını Çarşamba gününü bekleyelim görelim.”

 
Enerjiyi güneşten alınca elektrik faturası düştü
 
Bahçeli, Erdoğan'ı Erbakan'la vurdu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Enerjiyi güneşten alınca elektrik faturası düştü
Ankara Valiliği İl Özel İdaresinin köylerde suyun şebekeye verilmesinde ...
Direkt uçuş için imza kampanyası
ANGİAD, Ankara’dan yurt dışına direkt uçuş için bir imza kampanyası başlatmaya hazırlanıyor.
Çubuk'da arşiv dijital oluyor
Çubuk Belediyesi, birimlerin arşivini dijital ortama aktarma çalışmalarına başladı.
 
Ankara'da suç örgütüne operasyon
Ankara Bağlum'da faaliyet gösteren bir suç örgütüne yönelik düzenlenen ...
Avrupa'daki en güvenli başkent
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, “İstatistik bilgilerine göre Türkiye, suç ...
TÜDEF’ten Gökçek’e cezaevi uyarısı
TÜDEF, 9. İdare Mahkemesi’nin Ankara’da 2008 yılında yapılan ulaşım zammını ...
 
Ankara her yıl ilk 10’da
Ankara’nın her yıl ÖSS ve SBS’lerde mutlaka ilk 10’a girdiğini belirten ...
ODTÜ yönetimi hayvan dostlarını kızdırdı
ODTÜ yerleşkesindeki başıboş köpeklerle ilgili şikayetlerin arttığını ...
Maliye Bakanı'ndan vergi dairesine ani denetim
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ‘Vergi Haftası’ nedeniyle Ankara’nın Gölbaşı ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri