Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
12 Ekim 2009 Pazartesi - 13:14

Sizden nasıl adalet bekleyeceğim

Adil Serdar Saçan: Sizden nasıl adalet bekleyeceğim. Mahkemenize güvenim kalmadı.

Sizden nasıl adalet bekleyeceğim

Ergenekon davasının bugünkü duruşmasına İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafında verilen iftar yemeği damgasını vurdu.

İkinci Ergenekon davasının 8’inci oturumuna Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcıları ile yargılamasını yapan İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin Başkanı Köksal Şengün ve üye hakim Hasan Hüseyin Özese’nin katıldığı İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafında verilen iftar yemeği damgasını vurdu. Tutuklu sanıklardan Adil Serdar Saçan, Emcet Olcaytu ve Hasan Atilla Uğur, Yeni Parti Genel Başkanı Tuncay Özkan savcı ve hakimlerin emniyet görevlileri ile yemek yemelerinin etik olmadığını belirterek eleştirdi. Tutuklu sanık Adil Serdar Saçan, mahkemeye güveninin kalmadığını belirterek, "Heyetinizin çekilmesi gerekir" dedi.

11’i milletvekili 12 CHP’li de duruşmaya gözlemci olarak katıldı. Milletvekilleri duruşma salonunda avukatlara ayrılan bölümde oturdu.
İkinci Ergenekon davasının 8’inci oturumunda mahkeme heyetine başkan Köksal Şengün mazeretli olduğu için üye hakim Hasan Hüseyin Özese başkanlık yaptı.

"SAVCILAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULSUN"

Duruşmada iddianamenin okunmasına geçilmeden önce söz alan tutuklu sanık Avukat Emcet Olcaytu, savcılığın dava açıldıktan sonra 29 EK klasörü mahkemeye gönderdiğini belirterek, savcıların suç işlediklerini söyledi. Savcılığın ek klasörleri dava açıldıktan sonra mahkemeye göndererek görevi ihmal suçunu işlediğini belirten Emcet Olcaytı, savcıların ek klasörleri ek iddianame hazırlamadan mahkemeye gönderemeyeceklerini savundu. Emcet Olcaytu, "Ancak bir ek iddianame hazırlanarak bu iddianamenin ekleri olarak mahkemeye gönderilebilirdi. Ancak savcılar bunu yapmamıştır. 20 Temmuz’da başlayan davada üzerinden 4 ay geçmesine rağmen hala iddianame okunuyor. Eğer iddianame okunmayıp da ifadelere geçilseydi mahkemeniz ek iddianame olmadığı için bu klasörlere ilişkin ifademizi alamayacak doğla olarak da bu 29 klasörü reddetmek zorunda kalacaktı" dedi.

ÜYE HAKİM ÖZESE, "DAVETİNİZE UYARDIK"

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi eski Müdürü tutuklu sanık Adil Serdar Saçan da 1998’de İstanbul Organize Suçlar Şubesi’ni kurduğunu 2003’e kadar da başında kaldığını söyledi.

Görev yaptığı 5 yıllık süre içinde 5 Ramazan geçirdiğini belirten Adil Serdar Saçan, "Sayın mahkeme başkanınız Köksal Şengün’ü tanıyorum ama sizi tanımıyorum. Siz de beni tanımıyor sunuz. 5 yıllık süre içerisinde sizleri hiç iftar yemeğine davet ettim mi? Sadece Sayın İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin’i davet ettim. Kendisi birlikte çalıştığımız hatırlatarak etik olmayacağını söyleyerek bu davetimi reddetti. O başsavcının savcıları katıldıkları bu iftar yemeğini etik buluyorlar mı? Beraber yemek yediğiniz adamlar benim hakkımda sahte tutanak tuttu diye şimdi mahkemenize güvenip nasıl anlatacağım. Onlarla oturup yemek yemişsiniz. Gözlerime inanamadım.

Savcıların gizlediği, benim DGM’den soruşturma yapmak için izin aldığım bir örgütten bahsediyorum. Bu örgütün, Fethullahcı kadronun emniyet içinde yapılandığından bahsediyorum. Gözaltına alındığımda bir tek ben nezarete konuldum. Paşalar ve diğerleri nezarete konulmadı. 25 yıl hizmet verdiğim meslektaşlarım bunun hıncını alarak beni nezarete attılar. Çünkü Fethullahçılar. Sizde onlarla beraber yemek yediniz. Sizden nasıl adalet bekleyeceğim. Mahkemenize güvenim kalmadı. Artık size güvenim yok çekilmeniz gerekiyor" diye konuştu.

Mahkeme heyetine üyelik yapan Hasan Hüseyin Özese’nin "Davet etseydiniz sizin görevli olduğunuz zamanlarda da davetinize uyardık" diye konuşması üzerine, "Ben direkt Başsavcı Aykut Beyi davet ettim, Öbür türlü etik olmazdı. Yerimi bilirim ben bir polisim" diye yanıt verdi.

"OLAĞANÜSTÜ YARGILANMAK İSTEMİYORUM"

Bugüne kadar defalarca yargılandığını, ağır ceza mahkemelerinde 90 kez hakim karşısına çıktığına ifade eden Adil Serdar Saçan, Silivri’de yapılan Ergenekon yargılaması ile diğer ağır ceza mahkemelerinde yapılan yargılamaları karşılaştırdı.

Ergenekon davasının Silivirde yapıldığını belirten Adil Serdar Saçan, davanın görüldüğü İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin iki heyetli olmasının, diğer mahkemelerin aksine iddianameyi hazırlayan savcıların aynı zamanda duruşma savcısı olmasının bu mahkemeyi olağanüstü bir mahkeme yaptığını öne sürdü. Adil Serdar Saçan Ergenekon davasının görüldüğü İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde olağanüstü bir yargılama yapılıp yapılmadığının karara bağlanmsını istedi.
Adil Serdar Saçan sözlerine şöyle devam etti:

"Burada olağanüstü bir yargılama var mıdır? Varsa bu olağanüstü yargılamanın arkasında karşı devrim mi var? Olağanüstü yargılanmak istemiyorum. Cezaevinde yatan binlerce tutuklu var. Onlara yapılan muammelenin aynısının bana da yapılmasını istiyorum. Tıpkı Deniz Seki gibi. 6 ay sonraya gün verip, 6 ay sonra hepimizin ifadesini alıp bir sefer de bitirin. Bana farklı davranmayın. 20 Temmuz’dan beri savunmamızı alın diyorum Tutuklayıp içeri atıyorsunuz. Savunmamızı almıyorsunuz. Ayrıca bu dava da ifade veren gizli tanıkların, sanık olarak kendi yargılandıkları davada etkin pişmalık yasasından yararlanıp yararlanmadıklarının sorulmasını istiyorum."

Adil Serdar Saçan’dan sonra söz alan emekli Albay Hasan Atilla Uğur’da Ergenekon davasın bakan hakim ve savcıların emniyet tarafından verilen iftar yemeğine katılmasının etik olmadığını söyledi.

Radikal

 
Yorulan şeyhe mürit desteği
 
Vatandaşın derdi başka
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yorulan şeyhe mürit desteği
Eli öpme sırasında yaşlı şeyh yoruldu ama el öpme töreni kesilmedi..
İlahiyatçı vekilden şaraphane girişimi
Şaraphane kurmak isteyen köylülere yardım eli ilahiyatçı AK Partli’li vekilden geldi..
Çiçek'i kürsüden indirdiler
Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, protestocular nedeniyle salonu terk etti.
 
Aydın Doğan'a son gün sürprizi
Danıştay, Doğan Yayın Holding'in 2002-2006 hesap dönemelerine ait vergi ...
Kurtlar Vadisi'nde RTE sürprizi
Doğan Grubu'na ait Star'a geçtikten sonra AKP yanlısı medyanın eleştirilerinin ...
Ciner kılıcını çekti !
Doğan Grubu’nun “linç kmpanyası var” tarzı haberlerine Ciner Grubu’ndan ...
 
Doğan Grubu için kritik gün bugün
4.8 milyar liralık vergi cezası için Maliye teminat göstermesini istedi.. ...
Aksaray'da 'Selamsız Bandosu'
Bakan Çiçek'in mola vereceği duyumu üzerine hazırola geçen protokol, şok yaşadı.
Rusya mafyasının işi mi?
İşadamı Zeki Pilge'nin kurşun yağmuruna tutulmasında polis Rus mafyası üzerinde duruyor.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri