Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>SPOR
21 Mayıs 2009 Perşembe - 08:41

Son UEFA Kupası Lucescu'ya gitti

Shakhtar Donetsk ve Werder Bremen, son UEFA Kupası'nı kazanmak için Şükrü Saracoğlu Stadı'nda kozlarını paylaştı... Lucescu'nun ekibi kupayı getiren golü uzatmalarda buldu..

Son UEFA Kupası Lucescu ya gitti

Tarihin son UEFA Kupası, Asya ile Avrupa'nın birleştiği İstanbul'da sahibini buldu... Gelecek sezondan itibaren Avrupa Ligi olarak düzenlenecek kupanın son finalinde Lucescu'nun çalıştırdığı Shakhtar Donetsk'in oldu...

Beşiktaş'la İnönü'de, Galatasaray'la Ali Sami Yen'de kupa kaldıran Lucescu, Shakhtar Donetsk'in başında çıktığı UEFA Kupası Finali'nde takımı Werder Bremen'i uzatmalarda 2-1 mağlup etti ve Rumen hoca Şükrü Saracoğlu'nda da büyük bir zafer yaşadı.

Önümüzdeki sezondan itibaren yeni ismi ve yeni statüsüyle oynanmaya başlancak olan UEFA Kupası'nın son finali, ilk ve son olarak Asya kıtasında oynandı. Şükrü Saracoğlu Stadı'nı dolduran Alman ve Ukraynalı taraftarların yanı sıra tarafsız futbolseverler de Kadıköy'ü futbol panayırına çevirdi.

Galatasaray ve Beşiktaş'ı çalıştırdığı dönemde Şükrü Saracoğlu Stadı'na aşinalık sağlayan Mircea Lucescu'nun takımı Shakhtar Donetsk sahaya Pyatov, Srna, Kucher, Chygrynskiy, Rat, Lewandowski, Fernandinho, Ilsinho, Jadson, Willian, Luiz Adriano 11'iyle çıktı.

Son yıllarda Almanya'da isminden söz ettirmeyi başaran Werder Bremen teknik direktörü Tomas Schaaf ise Diego ve Almeida'dan yoksun kadrosunu sahaya şöyle dizdi: Wiese, Fritz, Prödl, Naldo, Boenisch, Niemeyer, Frings, Baumann, Mesut Özil, Pizarro, Rosenberg

SHAKHTAR DONETSK: 2-1 :WERDER BREMEN

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Luis Medina Cantalejo, Jesus Calvo Guadamuro, Roberto Diaz Perez Del Palomar (İspanya)

Shakhtar Donetsk: Pyatov, Srna, Kucher, Chygrynskiy, Rat, Lewandovski, Fernandinho, Ilsinho, Willian, Jadson, Luiz Adriano

Werder Bremen: Wiese, Fritz, Prödl, Naldo, Boenisch, Frings, Baumann, Niemeyer, Mesut, Pizarro, Rosenberg

Goller: Dk. 25 Luiz Adriano (Shakhtar Donetsk), Dk. 35 Naldo (Werder Bremen)
Sarı kart: Dk. 45 Frings (Werder Bremen)

MAÇTAN DAKİKALAR
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki final mücadelesine etkili başlayan Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk, 6. dakikada Luiz Adriano ile bulduğu önemli pozisyonu değerlendiremedi. Ukrayna temsilcisinin ilk 10 dakikadaki baskısının ardından oyunu dengeleyen Werder Bremen, ikinci 10 dakikalık bölümde rakip ceza alanında daha çok görünen taraf oldu.

Rakibinin hücum organizasyonlarını savunmada iyi savuşturan, hücuma çıktığında hızlı oynayan Shakhtar Donetsk, 25. dakikada Luiz Adriano'nun golüyle 1-0 öne geçti. Golden sonra üst üste geliştirdiği atakların ardından, kendi yarı alanında Werder Bremen'in hücumlarını kesmeye çalışan Shakhtar Donetsk, 35. dakikada kalesinde golü gördü. Ceza alanının dışında kazandığı serbest vuruşu Naldo ile iyi kullanan Werder Bremen, rakip kalecinin de büyük hatasıyla maçta eşitliği yakaladı.

6. dakikada Jadson'un pasıyla ceza alanı önünde topla buluşan Luiz Adriano, ceza alanına girer girmez sert vururken, top direğin yanından az farkla yandan auta çıktı.

19. dakikada Fritz'in ceza alanı dışından kötü vuruşunda top üstten auta gitti.

25. dakikada Rat'ın pasıyla savunmada iki oyuncu arasında topla buluşan Luiz Adriano, rakiplerinden sıyrılıp ceza alanında sol çapraza doğru ilerleyip kaleci Wiese'nin üzerinden aşırdığı topu filelerle buluşturarak Shakhtar Donetsk'i 1-0 öne geçirdi.

30. dakikada Willian'ın sol çaprazdan yerden şutunda top kaleci Wiese'de kaldı.

35. dakikada Werder Bremen, ceza alanı dışında serbest vuruş kazandı. Topun başındaki 3 futbolcudan Naldo'nun sert şutunda, kaleci Pyatov büyük bir hatayla meşin yuvarlağı elinden kaçırınca, Werder Bremen maçta 1-1'lik eşitliği sağladı. 

40. dakikada Fritz'in sağdan ortaladığı topa arka direkte savunma arasında Pizarro kafayı vurdu, top yandan auta çıktı.

41. dakikada Willian'ın pasıyla topla buluşan Lewandovski'nin ceza alanının dışından sert şutunda, kaleci Wiese'nin uçarak tokatladığı top kornere çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 sona erdi.

İKİNCİ YARI SESSİZLİK

Shakhtar'ın üstün oyununa rağmen karşılaşmanın ikinci yarısında Ukrayna temsilcisi golü bulamadı. Turuncu-siyahlılar pozisyon bulmakta güçlük çekmezken, yakalanan şanslarda Wiese başarılıydı. İkinci yarısında gol sesinin çıkmadığı karşılaşma kupayı kaldıracak ekibi belirlemek için uzatmaya gitti.

Uzatmalar Kupayı Getirdi

Uzatmaların 6. dakikasında sağ taraftan Srna bindirdi. Yerden sert bir şekilde gönderdiği topa penaltı noktasını üzerinde Jadson dokundu. Wiese'nin ellerinin arasından kaçırdığı top ağlarla buluştu ve Shakhtar 2-1 öne geçti.

Uzatmaların son dakikasında Pizarro, topu kaleye göndermeyi başarsa da hakem Luis Felipe Cantalejo golü Pizarro'nun yaptığı faul nedeniyle geçerli saymadı.

Karşılaşmayı uzatma dakikalarında bulduğu golle 2-1 kazanan Shaktar Donetsk tarihinde ilk defa UEFA Kupası zaferi yaşadı.

 
Ankara'da DP-Anavatan flörtü
 
Yazıcıoğlu hakkında yeni iddia
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gençlerbirliği'ne PAF'tan takviye
Sivasspor ile deplasmanda zorlu bir maça çıkacak olan G.Birliği sakatların ...
Karaman'dan iddialı sözler
Ligde can derdine düşen Ankaragücü'nde hayati önem taşıyan Denizlispor ...
G.Birliği'nde 2 isim sezonu kapattı
 
Yıldırım 2. golden sonra neden yerinden ayrıldı?
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Beşiktaş ile yaptıkları derbi ...
Fener, Sivas aşkına yendi
Sivasspor'un kaybetmesiyle liderlik hesapları yapan Beşiktaş, F.Bahçe ...
Derbide ilkler yaşanacak
Beşiktaş ve Fenerbahçe maçı birçok açıdan ilklere sahne olacak. Karşılaşma ...
 
Hasan'ın gözyaşları!
Sarı-kırmızılı taraftarların protestosuna hedef olan tecrübeli futbolcu, ...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri