Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
20 ilde “Kıskaç-11” operasyonu: 70 gözaltı
20 ilde “Kıskaç-11” operasyonu: 70 gözaltı
Adalet Bakanı Tunç: Hakkı ve adaleti haykırmaya devam edeceğiz
Adalet Bakanı Tunç: Hakkı ve adaleti haykırmaya devam edeceğiz
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
HABERLER>GÜNDEM
27 Mayıs 2020 Çarşamba - 13:52

Sosyal mesafeli yüzmeliyiz

Koronavirüs ( Covid -19) pandemisine karşı alından önlemler kapsamında oteller ve tatil beldeleri uzun bir süredir faaliyet göstermiyor.

Sosyal mesafeli yüzmeliyiz

Koronavirüs ( Covid -19) pandemisine karşı alından önlemler kapsamında oteller ve tatil beldeleri uzun bir süredir faaliyet göstermiyor. Yaz mevsimin yaklaşması ve havaların ısınması ile birlikte kişiler bu gibi yerlerin akıbetini merak etmeye başladı. Yaz tatili sezonu yaklaşırken koronavirüsle ilgili soru işaretleri ise birbiri ardına geliyor Bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanlığı tatilini Türkiye’de geçirecek tüm Türk vatandaşları ve yabancı ziyaretçilere, ulaşımdan konaklamaya, tesis çalışanlarından yolcuların kendi sağlık durumuna kadar uzanan geniş bir yelpazede bir dizi yeni tedbirin tanımlandığı 132 maddelik sağlıklı turizm sertifikasyon programı yayımlandı. Gerekli önlemleri alan tesislere sertifika verilecek, faaliyete geçebilecek Sertifika alan tesisler ise 1 Haziran'da duyurulacak.

 

Türkiye’de, turizm sezonu alınan önlemler ile bu ay sonu başlaması planlanıyor. Sertifikasyon programının ilk kez uygulanacağı bu sezonda ayrıca geçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm Bakanlığı normalleşme sürecinde turizm faaliyetlerinin güvenli bir şekilde gerçekleştirilebilmesi amacıyla konaklama tesislerinde alınacak önlemlere ilişkin bir genelge de yayımlandı.

Doğru Şartlandırılmış Havuz Suyu Güvenlidir

Genelge kapsamında birçok alanda alınacak hijyen kuralları sıralanırken vatandaşların en merak ettiği konuların başında ise havuz ve denizden koronavirüs bulaşır mı? sorusu geliyor. Virüsün insanlara doğru şartlandırılmış havuz suyu yoluyla bulaşabileceğine ilişkin bir kanıtın olmadığını söyleyen Ulusal Havuz Enstitüsü Başkanı Korcan Kurtoğlu, “ Genelge kapsamında da havuz suyunun, havuz ve çevresinin temizliği ve hijyeni azami ölçüde sağlanacak, serbest klor seviyesi açık havuzlarda 1-3 ppm, kapalı havuzlarda 1-1,5 ppm arasında tutulacak. Bunlar zaten Sağlık Bakanlığı’nın 9 yıldır yürürlükte olan yönetmeliği ile de uyumlu. Ayrıca benzer bültenler Almanya ve ABD’de de yayınlandı. Periyodik olarak ölçümlenen klor seviyeleri kayıt altına alınacak ve doğrulanacak. Özellikle otel havuzlarında ve halka açık havuzlarda, sudaki klor ve pH seviyesini otomatik olarak ölçen, bu ölçümleri kaydeden ve buna göre kimyasal dozlayan sistemler kullanılması çok çok önemli. Ayrıca, havuzlarının sistemlerinin sağlıklı yapılmış olduğundan ve havuzlarının doğru şartlandırıldığından emin olmak isteyen tesis sahipleri ve yöneticileri TS 13661 isimli Türk standardından ve sitemizde de bulunan UHE-4 isimli talimatımızdan faydalanabilirler. Doğru şartlandırılmış havuz suyundan virüsün bulaşacağına dair bir kanıt yok fakat kullanıcılar havuzda yakınlaştığında bulaşma riski var. Bu yüzden sosyal mesafeye dikkat etmemiz gerekiyor. Dışarıda nasıl kişiler ile aramızda mesafe bırakmalıysak, havuzda da Sağlık Bakanlığı’nın önerdiği mesafelerin bırakılması gerekiyor” dedi.

Hamam, Buhar Odası, Sauna gibi Mekanlarda Önlemler Arttırıldı

Kurtoğlu sözleri şöyle sürdürdü: “ Konaklama tesislerinde yayınlanan genelge ile birçok önlem alındı. Sauna, hamam, buhar banyosu gibi alanlar da havuz ve denizlerden sonra kişilerin bir diğer merak ettiği nokta olarak karşımıza çıkıyor. Turizm Bakanlığı genelgesine göre “ Sağlıklı Turizm Sertifikası” bulunmayan tesisler bu gibi alanlarını açamayacak. Ayrıca mutlaka bu tip alanlarda da kullanıcı sayısı kısıtlanmalı, her kullanımdan önce ve sonra mutlaka dezenfeksiyon yapılmalıdır. Ayrıca kese, sabun, duş jeli, şampuan vb malzemeler tek kullanımlık olacak. Yeni her yerde olduğu gibi burada da sosyal mesafeye dikkat edilmeli”

Kişisel Havuz Yapımına Talep Arttı

Kurtoğlu, “ Vaka sayılarının azalması ile birlikte atılan normalleşme adımları atılmaya başlandı. Tatil sezonu için birçok kişi virüs nedeniyle endişe duyarken salgının yayılmasından itibaren havuzlu sitelere ve müstakil evlere rağbet arttı. Kişisel havuz yapım talebi, geçen seneye göre yüzde 25-30 oranında arttı. Salgın nedeni ile ticari hareketlilik geçtiğimiz iki ayda azalmış olduğundan, özel havuz yapımındaki artış belki bu senenin rakamlarına yansımayacak ancak, önümüzdeki sene, bu sene yaşananların da etkisi ile özellikle özel ( kişisel ) havuzların yapımının yukarıdaki oranlarda artacağını öngörüyoruz. Bu sene de kiralık havuzlu villa tarzı tatil seçeneği de ön plana çıkacak “ ifadelerini kullandı.


Hibya Haber Ajansı

 
Küresel piyasalarda toparlanma sürüyor
 
İsveç'te ''Özel okullar şiddet yanlılarının yönetiminde''
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telefon görüşmeleri
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Joko Widodo ve Abdülmecid Tebbun ile telefonla görüştü.
Koronavirüs salgınında ölenlerin sayısı 4 bin 397’ye ulaştı
26 Mayıs'ta 19 bin 853 test yapıldı. Vaka sayısı 948 oldu, 28 kişi hayatını kaybetti.
576 milyon metrekarelik alana çivi dahi çakılamayacak
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, doğal ortamların koruma altında alındığını bildirdi.
 
Mersin'de İdlip şehitleri için hatıra ormanı
Mersin'de kaçak kesim yapılarak tahrip edilen ormanlık alana ağaç dikimi ...
Evde kalanlar yüzde 40 daha fazla çalışıyor
Dünyayı derinden etkilemeye devam eden Covid-19 (Koronavirüs) salgını, ...
Koronavirüs salgınında ölenlerin sayısı 4 bin 369’a ulaştı
25 Mayıs'ta 21 bin 492 test yapıldı. Vaka sayısı 987 oldu, 29 kişi hayatını kaybetti.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telefon görüşmeleri
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kasım Cömert Tokayev, Elbaşı Nursultan ...
Erdoğan, teşkilat üyeleriyle bayramlaştı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 81 il teşkilatı üyeleriyle ...
Antalya'da 413 imara aykırı yapı tespit edildi
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da 413 imara aykırı, izinsiz ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri