Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
28 Ocak 2010 Perşembe - 02:00

Strasbourg’da Ankara damgası

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, Ankara’ya geçen yıl “Avrupa Ödülü” veren Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin (AKPM) davetlisi olarak kalabalık bir heyetle gittiği Strasbourg’da Ankara rüzgarı esti.

Strasbourg’da Ankara damgası

ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, Ankara’ya geçen yıl “Avrupa Ödülü” veren Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin (AKPM) davetlisi olarak kalabalık bir heyetle gittiği Strasbourg’da Ankara rüzgarı esti.
AKPM binasında Ankara Fotoğrafları Sergisi’yle başlayan Strasbourg çıkarmasında renkli anlar yaşandı. Sergide Gökçek’le Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu bir araya geldi. Strasbourg çıkarmasının son gününde Ferhat Göçer konser verirken, galaya Türkiye Büyükelçiliği’nden üst düzey hiç bir yetkilinin katılmaması soğuk duş etkisi yarattı.
Gökçek, AKP milletvekilleri; Necati Çetinkaya, Kemalettin Göktaş, Salih Kapusuz, Belediye Meclis üyeleri ve basın mensuplarından oluşan yaklaşık 150 kişilik heyetle, Avrupa Konseyi, Avrupa Parlamentosu ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi gibi önemli kurumları barındıran, Avrupa’nın diplomasi kenti Strasbourg’a çıkarma yaptı. “Ankara Günleri” kapsamında AKPM binasında “Ankara Fotoğrafları” sergisi açıldı. AKPM’nin 2010 açılış toplantısına katılan Gökçek, Ankara’ya ilişkin bir konuşma yaptı.
Halay başı Gökçek oldu
İki gün süren etkinlikler, Palais de la Musique et des Cogres’de (kongre salonu) gerçekleştirilen özel gala programı ile son buldu. Ankara Belediyesi Halk Oyunları Ekipleri’nin gösterisi ile başlayan gala, sanatçı Ferhat Göçer’in coşkulu konseriyle devam etti. Salonu dolduran konuklar, “Memleketim” adlı parçaya Avrupa Birliği (AB) ve Türk bayraklarını sallayarak eşlik etti. Türkçe, Fransızca ve İngilizce parçaların seslendirildiği galada, Gökçek, Avrupalı parlamenterler ile Türk ve yabancı milletvekillerinden oluşan halayda başı çekti.
Yabancı konuklar ayakta kaldı
Ancak coşkulu galada yer sıkıntısı yaşandı. Aralarında yabancı milletvekillerinin de bulunduğu bazı konuklar ayakta kaldı. Sorun, Gökçek’in müdahalesinin ardından yeni masa eklenerek çözüldü. Yaklaşık bin AKPM üyesinin davetli olduğu galaya Türkiye Büyükelçiliği’nden üst düzey hiç bir yetkilinin katılmaması ise dikkati çekti.
Ankara, AB başkenti olmaya hazır
Galada konuşan Gökçek, “Bu akşamın ihtişamı ile Türklerin AB’ye ne kadar hazır olduğunu gösterdiğimize inanıyorum. Ankara, Avrupa başkentlerinden biri olmaya artık hazır” dedi.
AKPM Çevre, Tarım, Yerel ve Bölgesel İşler Komitesi Başkanı Alan Meale da, “Bu haftanın iki büyük özelliği var; ilk defa bir Türk delegasyon üyesinin Komite Parlamenter Asamblesi Başkanı olması ve ilk defa bir ülkenin başkentinin Avrupa Konseyi’nde böyle görkemli bir tanıtım yapmış olması. Türkiyesiz ve Ankarasız büyük ve doğru bir Avrupa kesinlikle olmaz” diye konuştu.
Çiçeği burnunda AKPM Başkanı Çavuşoğlu ise, “Ankara, Avrupa Başkenti olmuştur. Avrupa’nın dört ödülü ve Avrupa Ödülü’ne sekiz yılda sahip olmak kolay bir şey değil. Bu bir emeğin karşılığıdır” dedi.
Bu arada, Türk-Fransız İş Adamları Derneği MEDİF Başkanı Oktay Yıldırım, Gökçek’e teşekkür ederek, çini vazo hediye etti.

Guatr hastalığı balığı yedirmedi

Strasbourg çıkarmasının ilk gününde heyetin gittiği Fransız restoranında yemek sıkıntısı yaşandı. La Chaine d’Or Restourant’ta balık servisi geçtiğimiz günlerde guatr ameliyatı olan Gökçek’i sinirlendirdi. Bunun üzerine Gökçek için bir Türk restoranından kebap getirildi.

Komşudan üst düzey tebrik

STRASBOURG çıkarmasının ilk gününde yapılan Ankara Fotoğrafları sergisinin açılışı sürpriz bir buluşmaya sahne oldu.
Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi(AKPM) Genel Kurulu’nda bulunan Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu sergiyi ziyaret etti. Komşu Başbakanı sergi girişinde karşılayan Gökçek’le Papandreu beraber fotoğraf çektirdi. Gazetecilerin sorusu üzerine Papandreu, “Avrupa ödülü nedeniyle Ankara Belediye Başkanını tebrik ederim. Ankara’yı her gördüğümde değişmiş buluyorum” dedi.

 
Dört piyasadaki balon tehlikesine dikkat
 
Ermenistan sözünden dönüyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dört piyasadaki balon tehlikesine dikkat
ABD'de emlak krizinin patlamasının üzerinden henüz iki yıldan az zaman ...
Şifreli DVD'de imanlı-imansız iller
Poyrazköy İddianamesi'nin giriş bölümünde daha önce açılan Ergenekon davalarının özeti yapıldı.
Haiti'de bir mucize daha
Genç kız depremden 15 gün sonra canlı olarak kurtarıldı
 
Türkiye'de 1657 çocuk kayıp!
Kayıp çocukların 1462'sinin 13-18 yaş, 195'inin ise 0-12 yaş arasında; ...
Erdoğan'ı 'Gaza getiren' kim?
'Gaza getiren' kim?
'Türkiye askerini geri çeksin'
Türkiye'ye Kıbrıs'tan askerlerini çekmesi ve Maraş'ı Rumlara açması çağrısı yapıldı.
 
Referandum AKP'nin sonu olur
Baykal, 'Anayasa değişikliği Türkiye'nin temel sorunlarına çare olamaz' dedi.
Alay Komutanı'na Ergenekon gözaltısı
Eskişehir Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Recep Gençoğlu'nun gözaltına alındığı bildirildi.
Balyoz gerilimi
'Balyoz Planı' siyasette tansiyonu yükseltti. Erdoğan planı lanetledi. ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri