Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>TÜRKİYE
12 Eylül 2009 Cumartesi - 06:46

Sucuk Genelgesi

Art arda genelgeleriyle gündeme gelen Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, bu kez de “Soğan, sucuk, pastırma” genelgesi yayınladı. Özdemir, polisten ağızda uzun süreli kötü koku yapan yiyeceklerin yenilmemesini istedi.

Sucuk Genelgesi

ANKARA Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, polisin halkla ilişkilerini geliştirmek, imajını iyileştirmek ve disiplini arttırmaya yönelik yeni uygulamalarını sürdürüyor.

Özdemir, son genelgesiyle personelin ağız ve nefeste uzun süreli kötü koku yaratan soğan, sucuk, pastırma, lahmacun gibi yiyeceklerin yenilmemesini istedi.

Göreve başladığından bu yana çeşitli genelgeler yayımlayarak ‘’dinamik ve çağdaş polislik’’ anlayışını geliştirmeye çalışan Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, personele yönelik bir genelge yayımladı.

Genelgede, polisin görev ve özel hayatının gereği toplum içerisinde yer aldığını hatırlatan Özdemir, vatandaşın personelle ilgili ilk izleniminin genellikle kılık kıyafeti, kişisel temizliği ve çalışma ortamına göre oluştuğunu vurguladı.

Kötü imaj olmasın

‘’Ütüsüz ve eski pantolon, boyasız ayakkabı, özensiz saçlar ve sakal, sert bakışlar, ter kokan kıyafet, sarımsak, soğan veya sigara kokan ağız, dağınık ve pis çalışma ortamı, muhatabımıza saygısızlık hakkımızda olumsuz imaj yaratılmasına sebep olan etkenlerdir. Görgü kuralları çerçevesinde de hoş karşılanmamakta, medeni insanlara yakıştırılmamaktadır’’ denilen genelgede, şunlara yer verildi:

‘’Günümüzde çağdaş polislik, yakalanan suçlu oranının yanı sıra halkla geliştirilen ilişkilerin niteliği, halka verilen güven ve suçu önleme sorumluluğuna halkın katılmasını sağlama oranı ile değerlendirilmektedir. Dünyanın hiçbir yerinde halkın güvenmediği ve desteklemediği işleri gerçekleştirmek mümkün değildir. Suçların önlenmesi ve suçluların yakalanması büyük ölçüde halkın desteği ile sağlanmaktadır. Bu desteğin arttırılabilmesi karşılıklı etkileşime bağlıdır. Olumlu etkileşim için halkın benimsemediği tutum ve davranışların ortadan kaldırılması gerekmektedir.

Vatandaşla sağlam ilişki

Vatandaşla olan ilişkilerimizin sağlam temellere oturtulabilmesi, teşkilatımıza olan güvenin artırılarak devamının sağlanması ve kamuoyu desteğinin devamının temini için polisin kamuoyu nazarında imajını bozacak, halkın ilgi, sevgi, saygı, güven ve desteğini azaltacak, ilişkileri ve işbirliğini engelleyecek her türlü olumsuz davranıştan kaçınılmalıdır.’’

Özdemir, yaptığı denetlemeler sırasında resmi elbise ile dışarıda sigara içildiği, hizmet araçlarında sigara kullanıldığı, bazı personelin resmi kıyafetine ve kişisel bakımına gereken özeni göstermediği, bazı birimlerde lahmacun ve benzeri, etrafa koku yayan yiyecekler yenildiğini ve soğan, sucuk, pastırma gibi ağız ve nefeste uzun süreli kötü koku yayan yiyeceklerin yenildiğini tespit ettiğini vurguladı.
Genelgesinde personelin bu tür konularda duyarlı davranmasını, mesleğin ve medeni ilişkilerin gerektirdiği bu mecburiyetlerin hayat tarzı haline getirilmesini isteyen Özdemir, amir ve müdürlerin denetlemeleri sırasında bu konuları hassasiyetle göz önünde bulundurması talimatını verdi.

Özdemir, bu konuların disiplin suçu oluşturması nedeniyle kurallara aykırı davranan personel hakkında işlem yapılmasını da istedi.

 
Altan ve Ilıcak'ın 'darbe' günahı
 
Gökçek’ten 7. Cadde çıkışı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tunalı trafiğe kapatılsın
Başkent gündemi kentin önemli caddelerinden Bahçelievler 7. Cadde’nin ...
Hırsızlık zanlıları suçüstü yakalandı
Polis, bazı süpermarketin kasalarının soyulması üzerine harekete geçti. ...
Diş hekimlerinin mezuniyet balosu
Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin mezuniyet gecesinde bol ...
 
Ünlüler trafik için uyaracak
Sanat, spor ve siyaset dünyasından farklı simalar, toplumun trafik bilincini ...
Sağlık çalışanları için alo şiddet hattı
Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet, Ankara Tabip Odası’nı harekete geçirdi. ...
Hamamönü’ne vekil ilgisi
AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Edibe Sözen, Altındağ ...
 
2 işçi toprak altında kaldı
Kepçeyle kurtarılmaya çalışılan işçilerden biri hayatını kaybetti. Sulakyurt ...
Donanımlı personele sertifika
Kızılay Derneği işbirliği ile çalışanlarına ilk yardım kursu veren Yenimahalle ...
Utanç abidesine başkan el koydu
Ankara Hürriyet’in, Kalecik’teki ayağı kırık, boyaları dökülen Atatürk ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri