Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Seçimde oy kullanırken bunlara dikkat
Seçimde oy kullanırken bunlara dikkat
Türkiye'nin 8'inci insani yardım gemisi Gazze için yola çıkıyor
Türkiye'nin 8'inci insani yardım gemisi Gazze için yola çıkıyor
HABERLER>SPOR
21 Eylül 2019 Cumartesi - 11:06

Sultanlar ve Ankara manşetleri süsledi

Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nın önemli bölümüne ev sahipliği yapan Başkent, tanıtımda ön plana çıktı. Kadın voleybol takımı organizasyonu ikinci tamamlarken, turnuvadaki maçları dünyanın bir çok ülkesinde voleybol sever canlı takip etti. Ay-yıldızlılar’ın final müsabakası, sosyal medyada en

Sultanlar ve Ankara manşetleri süsledi

Ankara’nın bir grubuna ve finallerine ev sahipliği yaptığı 2019 CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası, 150 ülkedeki voleybol severlere ulaşırken, organizasyonu ikinci tamamlayan Filenin Sultanları ile onları hiç bir maçta yalnız bırakmayan Ankara seyircisi, manşetleri süsledi.

Türkiye Voleybol Federasyonu, ev sahipliği yaptığı şampiyonanın ardından organizasyonla ilgili rakamsal verileri içeren bir sunum yayımladı.

Şampiyona, bu yıl Avrupa voleybolunda düzenlenen en önemli turnuvalardan birisi olurken, federasyonun sunumunda, Türk sporunda bu yıl ev sahipliğinin üstlenildiği en büyük organizasyon şeklinde vurgu yapıldı. Avrupa Şampiyonası boyunca Türkiye de dahil 10 takım Ankara’da mücadele ederken, Türkiye’de 23 müsabaka oynandı. Şampiyonada toplam 76 müsabaka yapıldı. Türkiye maçlarındaki ortalama seyirci sayısı 10 bin 200 oldu. Ankara seyircisi, özellikle filenin sultanlarının maçlarında salonu tamamen doldurdu. Organizasyonda toplam 140 bin bilet satıldı. Türkiye’de 21 maç canlı yayımlandı. Organizasyonu 41 televizyon kanalı yayımladı. Şampiyona 150 ülkede voleybol severlere ulaştırıldı.

200 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ

2019 CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası karşılaşmalarının öncesinde ve sonrasında, 23 maçta çeşitli etkinlik yapıldı. Bu etkinliklere 4 marka katkı sağladı. Bu etkinliklerde bin 335 ödül dağıtıldı.

Şampiyona boyunca, Ankara’da bulunan bir AVM’de kurulan taraftar eğlence alanında, ziyaretçilerin gün boyunca voleybol dolu bir gün geçirmesi planlandı. Kurulan taraftar eğlence alanına yaklaşık 200 bin voleybol sever ziyarette bulunurken; düzenlenen Eypio konseri ile de coşku zirveye çıktı.

EN ÇOK ONLAR KONUŞULDU

Turnuva öncesi iletişim çalışmaları kapsamında “#doğandavar” konseptine uygun içerikler üreterek sosyal medyada bir önceki döneme göre erişimlerde yüzde 460 artış gözlemlendi. Avrupa Voleybol Şampiyonası öncesinde ve sonrasında; Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Türkiye Basketbol Federasyonu Hidayet Türkoğlu, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz’in yanı sıra Furkan Korkmaz, Melih Mahmutoğlu, İrem Yaman, Ramil Guliyev, Taha Akgül gibi birçok milli sporcu ve spor camiasındaki ünlü birçok isimlerde A Milli Takım’a destek oldu. Spor ve sanat dünyasından birçok isim de “#doğandavar” kampanyasına katıldı. Ankara’da oynanan final gününde ise A Milli Kadın Voleybol Takımı için sosyal medyada siyasetten, spora, sanattan uluslararası firmalara kadar birçok kişi ve kurum destek mesajları yayınladı. Ay-yıldızlılar, Twitter’da “En çok konuşulanlar” listesine Türkiye’de ilk, dünyada ise 2. sıradan girmeyi başardı.

YENİ TURNUVA YENİ RAKİPLER

Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) tarafından organize edilen 2020 FIVB Voleybol Uluslar Ligi’nde A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın grup aşamasındaki rakipleri belli oldu. Toplam 5 ayaktan oluşan Uluslar Ligi’nde, genel sıralamada ilk 5 içinde yer alacak ekipler ve ev sahibi Çin finallerde mücadele edecek.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Voleybol Uluslar Ligi’nin ilk haftasında 19-21 Mayıs 2020 tarihlerinde İtalya, Sırbistan ve Polonya, ikinci haftasında ise 26-28 Mayıs 2020 tarihlerinde Çin, Almanya ve Kanada ile karşılaşacak.

Ligin üçüncü haftasına Türkiye ev sahipliği yaparken, 2-4 Haziran 2020 tarihlerinde rakipler Tayland, Rusya ve Dominik Cumhuriyeti olacak. Milliler dördüncü haftada 9-11 Haziran 2020 tarihlerinde ABD, Belçika ve Japonya, beşinci haftada ise 16-18 Haziran 2020 tarihlerinde Güney Kore, Brezilya ve Hollanda ile mücadele edecek. 2020 FIVB Voleybol Uluslar Ligi, 5 Temmuz 2020 tarihinde Çin’in Nanjing kentinde oynanacak final karşılaşmasıyla sona erecek.

 
Gayrimenkulün en iyileri ödüllendirilecek
 
Yenimahalle’de sağlık taraması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tehlikeli zıtlaşma
Ankaragücü’nde, yönetim ile taraftar arasındaki çatlak, her geçen gün ...
Tepkiyle açıldı farkla kapandı
Sarı-lacivertli taraftarlar, maç boyunca yönetimi istifaya davet etti. ...
Yeni sayfa yeni umut
Kırmızı-siyahlı ekibin Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, bu karşılama öncesinde ...
 
İster bisikletle ister yürüyerek
Başkent, ‘Birlikte Yürüyelim’ temasıyla dün başlayan ve 22 Eylül’e kadar ...
Aile dayanışması
Milli cimnastikçi Kamelya Tuncel, Azerbaycan’da bugün başlayacak Dünya ...
Hentbolda milli kamp
A Milli Kadın Hentbol Takımı, 2020 Kadınlar Avrupa Hentbol Şampiyonası ...
 
Orman kupası Karşıyaka’nın
Orman Genel Müdürlüğü 180. Yıl Basketbol Turnuvası’nda birinciliği Pınar Karşıyaka kazandı.
Yuca anısına turnuva
Türk Telekom Spor Kulübü, geçen yıl hayatını kaybeden, kulübün basketbol ...
Potada heyecan sürüyor
Basketbolda geleneksel hale getirilen BOTAŞ Cup Turnuvası’nın 16.’sı başladı. ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri