Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
HABERLER>GÜNDEM
12 Kasım 2010 Cuma - 15:48

TRT'ye veryansın!

Haber -Sen Genel Başkanı Ali Yılbaşı, TRT Yönetiminin 'Kendisinden Olmayana Hayat Hakkı Tanımadığı'nı İddia Etti.

TRT ye veryansın!

Haber-Sen Genel Başkanı Ali Yılbaşı, TRT yönetiminin 'kendisinden olmayana hayat hakkı tanımadığı'nı iddia ederek, "12 Kasım 2010 tarihi itibariyle aralarında 12 kameraman, bir spiker ve 3 muhabirin bulunduğu toplam 25 kişi İstanbul, Erzurum ve Trabzon'a sürüldü" dedi.

Haber-Sen Genel Başkanı Ali Yılbaşı yazılı bir açıklama yaparak, 30-40 yıldır TRT'ye emek veren, savaş, doğal afetler, çatışmalar, toplumsal olaylar gibi en zor koşullarda görev yapan deneyimli 12 kameramanın TRT İstanbul Müdürlüğü'ne sürgün edildiğini iddia etti.

- UZMANLARA STÜDYO KAMERAMANLIĞI YAPTIRILIYOR-

Yılbaşı, TRT'de yaşananların 'en vahiminin' ise bugüne kadar muhabir olarak çalışan, alanında  uzmanlaşan Ersoy Kof ve Muammer Demiröz'ün TRT İstanbul Müdürlüğü'ne stüdyo kameramanı olarak görev yapması için gönderilmesi olduğunu belirtti.

Yıllardır spor spikerliği yapan ve atletizm alanında  uzmanlaşan Güven Göktaş'ın Ankara Radyosu'na, Türkiye'nin  ilk ve tek maç anlatan  kadın spikeri Semahat Özdoğan'ın Türkiye'nin Sesi Radyosu'na, Hüseyin Başaran'ın Erzurum'a, spor muhabiri Mustafa Gör'ünTrabzon'a sürüldüğünü savunan Yılbaşı, "Bunlar bugün itibariyle Sendikamıza ulaşan bilgiler, çok sayıda TRT emekçisinin sürgün edilmesine ilişkin yazının hazırlandığı da Sendikamıza gelen bilgiler arasında" dedi.

-ÇALIŞANLAR EMEKLİ OLMAYA ZORLANIYOR-

İstanbul'a, Trabzon'a, Erzurum'a gönderilenlerin bir bölümünün emekli olmaya zorlandığını ifade eden Yılbaşı, "Daha birkaç ay önce "personel ihtiyacı' gerekçe gösterilerek bir kamera asistanı İstanbul'dan Ankara'ya tayin edilmişken şimdi " ihtiyaç' gerekçe gösterilerek Ankara'dan deneyimli kameramanları İstanbul'a göndermenin başka bir açıklaması yoktur" diye konuştu. Yılbaşı açıklamasını şöyle sürdürdü:

"İbrahim Şahin döneminde alınan 86 kamera asistanının 60'ı Ankara'da çalışıyor, İstanbul'da ihtiyaç var ise  yeni alınan kamera asistanları niçin İstanbul'da işe başlatılmadı? Bu sürgünlerin tek gerekçesi var; TRT yönetimi artık "kendileri gibi olmayan' hiç kimseyi TRT'de görmek istemiyor."

-TRT'DE ÇALIŞANLARA KARŞI BİR SALDIRI BAŞLATILDI-

TRT'de mesleğine, işine,  Kurumuna sahip çıkan, işin iyi yapılması için canla başla çalışanlara karşı bir saldırının başlatıldığını iddia eden Yılbaşı, TRT emekçilerinin "Ya biat edeceksin, ya da biat edeceksin" dayatması ile karşı karşıya olduklarını savundu.

Yılların bilgisi, birikimi ve deneyiminin yok sayıldığını söyleyen Yılbaşı, "Uzun yıllar içinde oluşmuş yayıncılık kültürü yerle bir ediliyor.  Türkiye'nin en deneyimli spikerleri bir bir ekrandan çekiliyor, prodüktörlerin program önerileri reddediliyor, alanında uzmanlaşan muhabirlere aktif görevden el çektiriliyor.

TRT ekranları, radyoları birkaç ay önce işe başlamış ve bırakın Türkçe'yi doğru kullanmayı, konuşmayı bile beceremeyen stajyer spikerlere emanet edildi. TRT haber merkezinde birisi Genelkurmayı izlemek üzere toplam iki sarı basın kartı sahibi muhabir kaldı" dedi.

-BASIN KARTI SAHİBİ OLAMAYACAK KİŞİLERE GÖREV VERİLİYOR-

Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı ve TBMM'deki gelişmeleri izlemek ve haber yapmak üzere yürürlükteki mevzuata göre basın kartı sahibi bile olamayacak kişilere görev yaptırıldığını savunan Yılbaşı, "Yıllarını TRT'ye vermiş, muhabirler, prodüktörler, spikerlere  işyaptırılmazken,  kuruma ışıkçı, sesçi, montajcı kadrosu ile alınanlara muhabirlik, prodüktörlük yaptırılıyor. 2007 seçimlerinde AKP'nin Seçim otobüslerinin çığırtkanlarına spikerlik görevi veriliyor" dedi.

TRT yönetiminin  kurum personelini "bizden olanlar-olmayanlar" diye ikiye ayırdıklarını ifade eden Yılbaşı, "Kendilerinden önce yani 2005"ten önce TRT'de çalışmaya başlamış herkesi ötekileştirdiler. Kendilerinden olmayanları, kendileri gibi düşünmeyenleri tasfiye ediyorlar. TRT yönetimi huzuru ve   barışını bozmuştur. Bozulan  huzuru ve   barışını  yeniden tesis etmek artık mümkün değildir. Bundan sonra yaşanacaklardan TRT yönetimi sorumludur" dedi.

 
Akla zarar kavgada 1 ölü
 
Kazan'da Trafik Kazası: 1 Yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Samimiyetle sarılalım!
Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Kurban Bayramının Herkesin Birbirini Sevgi ...
Gölbaşı'nda Engelli Çocuklara Giyecek Yardımı
Türkiye Zihinsel Engelli Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ziçev), ...
4. kattan düştü, ağır yaralandı
Ankara'da 4. katta bulunan evinin balkonundan düşen kadın yaralandı.
 
Koyun düşünüyor mu? Almayın!
Veteriner Mehmet Satıl, “Kurbanlık satın alırken düşünen, yere bakan, ...
Eğitimciler "bayram müjdesi" bekliyor
18.Milli Eğitim Şurası’nda her 24 Kasım’da öğretmenlere ikramiye verilmesi ...
Durmuş: Bu bir skandal!
Sağlık Bakanlığı’nda görevli Haydar Mezarcı hem Bakanlık’ın Etik Kurulu ...
 
Atalay Beypazarı'na hayran
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Beypazarı’nın son yıllarda el işi ürünler ...
AVM'ler bayrama hazır
Düzenledikleri renkli kampanyalarla göz dolduran alışveriş merkezleri, ...
Annelik böyle birşey
Ankara'nın Polatlı İlçesinde Dilek Yücel İsimli Anne, Doğuştan Omurilik ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri