Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>TÜRKİYE
1 Ağustos 2009 Cumartesi - 11:05

Tanık sert çıktı

Haberler Anında Cebinizde Hürriyet Mobil Haberler Anında Bilgisayarınızda Haber Alarmı Haber Kaçırmaya Son Hürriyet Mind Sitene Haber Ekle Kazan Bumerang Akay Kavşağı’yla günlerce siyasi şovun kurbanı olduklarını öne süren Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Gökçek’e "Şikayet etme, çözüm üret. ’Seni anama babama şikayet ederim’ mantığı yanlış" diye seslendi.

Tanık sert çıktı

ÇANKAYA Belediye Başkanı Bülent Tanık, Ankara 12. İdare Mahkemesi’nin verdiği yürütmeyi durdurmanın Akay Kavşağı’nın bariyerle kapatılmasına ilişkin Büyükşehir Belediye Meclisi kararına yönelik olduğunu, "kavşağın yanlış olduğu" yönündeki 3. İdare Mahkemesi kararıyla ilgili olmadığını belirtti.

Belediye binasında Akay kavşağında gelinen son durumu değerlendiren Tanık, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i eleştirdi.

Günlerce bir siyasi şova alet olduklarını savunan Tanık, "Gökçek çözüm üretmek yerine, ’Seni anama babama şikayet ederim’ mantığıyla hareket ediyor" dedi.

Büyükşehir Belediyesi’ne karşı açtıkları her davayı kazandıklarını hatırlatan Tanık, sürdürülen ulaşım politikaları neticesinde Çankaya bölgesinin yıkım halinde olduğunu belirterek, "Bunun nedeni kötü ulaşım politikasıdır ve bu kavşaklardır. Bizim bağrımızdadır bu kavşaklar. Uzlaşma yapılarak çözümler üretilirse yargıya niye gidilsin?" dedi.

Gökçek’in Çankaya Belediyesi’ni alınan her yargı kararının ardından halka şikayet ettiğini kaydeden Tanık, "Kolej kavşağında da alınmış bir yargı kararı var. Gökçek, yargı kararlarına uymak yerine bizi halka şikayet ediyor. Oradaki şikayet yazılı olan tenek pano beni utandırıyor. Büyükşehir Belediyesi’ne yakışmıyor" diye konuştu.

Karar hala bekliyor

3. İdare Mahkemesi’nin 9 Mart 2009 tarihinde TBMM önündeki kavşağın "şehircilik, bilim ve fen kurallarına, taşımacılık amaçlarına hizmet etmediği için iptal edilmesi" yönünde karar verdiğini kaydeden Tanık, "Bu karar halen gereğinin yapılmasını beklemekte olan bir karar" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanlığınca, idare mahkemesinin bu kararı ile ilgili olarak temyize başvurulduğunu, yürütmesinin durdurulması isteminde bulunulduğunu belirten Tanık, bu istemde bulunulmadan önce de Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kavşağın bariyerle kapatılması yönünde karar aldığını kaydetti.

Kaygı giderilmeli

Bir vatandaş tarafından açılan bu karara ilişkin dava açıldığını ve yürütmenin durdurulması kararı verildiğini hatırlatan Tanık, "Bunun üzerine de halkımızın içine düşmekte olduğu panik ortamının rahatladığını gözlemiş bulunuyoruz" diye konuştu.

Alınan bu kararın, 3. İdare Mahkemesinin 9 Mart tarihli kararını etkilemediğini ifade eden Tanık, şunları söyledi:

"Daha önce idare mahkemesince kesinleşmiş karar eğer Danıştay tarafından yürütmesi durdurulmazsa Danıştay tarafından iptal edilmezse bu kez Ankara’lı ne tür bir çözümle karşılaşacağı konusunda kaygı içerisindedir. Bu kaygının giderilmesi sorumluluğu Büyükşehir Belediyesindedir. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı bu kavşakla ve ulaşımla ilgili sağlıklı, Çankaya Belediyesinin de razı olabileceği çözümleri üretmekle yükümlüdür."

Yargı kararına saygı

Tanık, Çankaya Belediyesi olarak Büyükşehir Belediyesinin yasal yetkilerini, sorumlulukların bildiklerini ve buna saygılı olduklarını ifade etti.

Tanık, Büyükşehir Belediyesinden Çankaya Belediyesinden şikayetçi olmak yerine çözüm üretmek için Çankaya Belediyesiyle ilişki kurmasını rica ettiğini söyledi. 12. İdare Mahkemesi’nin verdiği karara saygı duyulması gerektiğini belirten Tanık, şunları kaydetti:

"Verilen karar Akay Kavşağı’nın yanlış olduğu ile ilgili İdare Mahkemesi kararının durdurulması kararı değildir. Bu bakımdan halkın yanıltılmasına son verilmesi gerekir. İvedikle o mahkeme kararının halen yapılması gereken neyse, Danıştay’da açılan yürütmeyi durdurma kararı ile birlikte kazanılan zamandan yararlanılarak gereğinin yerine getirilmesi gerekir. Plansa plan çalışması yapılması... Oradaki çözümün Çankayalı’nın da uzlaşacağı bir düzene getirilmesidir. Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan bunu özellikle rica ediyorum." Tanık, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i ve 16 ilçe belediye başkanını 16 Ağustos 2009 tarihinde yemeğe davet ettiğini belirtti.

 
Altı ay yetmez bir yıla yayalım
 
Bilkent’ten görünmezlik pelerini
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altı ay yetmez bir yıla yayalım
İlçede turizmi canlandırmak için harekete geçen Beypazarı Belediyesi, ...
Başkent'te tam denetim
Ankara polisi, Maliye, il tarım ve sağlık ekipleriye umuma açık iş yerlerinde ...
Sanayinin düzenli işlemesi için herkes elini taşın altına koymalı
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, sanayicilerle bir araya geldi ...
 
Sarıgül hareketinin Ankara ayağı tamam
Yurdun dört bir yanına giderek kuracağı partinin çalışmalarını sürdüren ...
Peyzaj mimarlarından Gökçek’e suç duyurusu
Akay Kavşağı’nın kapatılması kararının yürütmesinin durdurulmasının ardından, ...
Kene insana değil insan keneye gider
Ankara Üniversitesi (AÜ) Veteriner Fakültesi Parazitoloji Anabilim Dalı ...
 
Kirli çamaşırlarla su zammına protesto
Halkevci Kadınlar Derneği üyesi bir topluluk su faturalarına gelen zammı ...
MOBESE nihayet Ankara’da başlıyor
Ankara Valisi Kemal Önal, Kent Güvenlik Sistemi’nin Başkent’te meydana ...
Koramaz: Üniversite harçları kaldırılsın
Haberler Anında Cebinizde Hürriyet Mobil Haberler Anında Bilgisayarınızda ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri