Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
HABERLER>EKONOMİ
31 Aralık 2019 Salı - 12:02

Teknoloji alanında üniversitelerle işbirliği

Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden Hacettepe Üniversitesi ile Bingöl Üniversitesi arasında iki önemli işbirliği protokolü imzalandı. Protokoller uyarınca Hacettepe Üniversitesi Teknokent A.Ş ile Bingöl Üniversitesi bünyesinde Teknokent altyapısı oluşturularak iki üniversite arasında ortak çalış

Teknoloji alanında üniversitelerle işbirliği

Hacettepe Üniversitesi (HÜ) üniversiteler ile işbirliğini sürdürüyor. Bu kapsamda yapılan çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Hacettepe Üniversitesi; teknolojik yenilik açısından bölgeye yararlı çalışmalar yürütmenin alt yapısını oluşturan Bingöl Üniversitesi (BÜ) ile iki önemli işbirliği protokolü imzalandı. HÜ. ile BÜ. arasında Hacettepe Üniversitesi Teknokent A.Ş ile Bingöl Üniversitesi Teknokent altyapısının oluşturulması protokolü imzalandı. Ayrıca kurumsal stratejik işbirliği ilişkisi kurma fırsatlarını birlikte değerlendirip ortak çalışma alanları oluşturma adına da ayrı bir protokol imzalandı. Bingöl Üniversitesi’nde düzenlenen imza törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, AK Parti Bingöl Milletvekili  Feyzi Berdibek, Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Haluk Özen, Bingöl Üniversitesi Rektörü İbrahim Çapak, Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Hacettepe Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Candan Gökçeoğlu ve ilgili kurum yetkilileri katıldı.

DOĞRUDAN TEMAS VE İŞBİRLİĞİ

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Haluk Özen, imzalanan protokollerin iki kuruma ve ülkeye hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. Özen şöyle konuştu: "İki üniversite katma değer üretebilecekleri konularda kurumsal stratejik işbirliği ilişkisi kurma fırsatlarını birlikte değerlendirerek işbirliği yapmaya gayret edecektir. Üniversiteler arasında öğretim elemanları, bölümler, araştırma enstitüleri ve öğrenciler arasında doğrudan temas ve işbirliğini teşvik edecektir.  Diğer önemli protokolümüz ile de Hacettepe Teknokent A.Ş. ile Bingöl Üniversitesi arasında ön kuluçka merkezi oluşturulmasına yönelik AR-GE ve ÜR-GE fikirlerinin ya da projelerinin geliştirilmesi maksadıyla danışmanlık, mentörlük ve proje fikirleri değerlendirilecek” dedi.

 

PROJELER ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Bingöl Üniversitesi Rektörü  İbrahim Çapak ise, Hacettepe gibi köklü ve ülkenin lokomotiflerinden olan bir üniversite ile işbirliği protokolleri imzalamanın gerek Bingöl’e gerekse bölgeye çok önemli katkılar sağlayacağını ifade etti. Bingöl Üniversitesi’nin en önemli amacının toplumsal faydaya dönük bilim üretmek olduğunun altını çizen Çapak, “Bu iş birliği protokollerimizin bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Bölgemizin en önemli eksiklerinden biri de benim için Teknokenttir. Dünyanın hızla değiştiği ve yenilendiği bir zamanda çağa ayak uydurmak gerek. Bingöl Üniversitesi olarak bölgemizin kalkınmasına öncülük edecek yenilikçi projeler üretmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Bingöl Üniversitesi’nin çok güzel işler yaptığını ve önemli projelere imza attığını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, “Bingöl Üniversitesi Hayvan Hastanesi, İlahiyat Fakültesi Binası, BESYO, Hangar, nizamiye gibi üst yapı çalışmaları yanı sıra pilot üniversite çerçevesinde Bingöl’e kattıkları ile de ilimizin göz bebeği haline geldi.

Bilimsel başarı sıralamalarındaki yeri de gıpta ile bakılacak konumda. Şimdi de Hacettepe gibi dünyanın önde gelen üniversitelerinden biri ile ikili işbirliği yapacaklar. İnşallah önümüzdeki süreç içerisinde çok daha büyüyerek yoluna devam edecek. Biz de bütün gücümüzle üniversitemizin yanındayız. Rektör hocamızın ve ekibinin arkasındayız. Sonuna kadar elimizden gelen tüm desteği vermeye devam edeceğiz. Üniversitemizle iftihar ediyoruz” diye konuştu.

 
Palmares ödül gecesinde haberleşme defilesi
 
Hürriyet Ankara kentin nabzını tuttu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yerli üreticiye destek protokolü
İç Anadolu Belediyeler Birliği (İABB), Türkiye’nin ve Ankara’nın lider ...
3 alt geçit tamamlandı
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Dumlupınar Bulvarı (Eskişehir Yolu) üzerinde ...
Asgari ücret son dakika haberi! 2020 Asgari ücret zammı oranı belli oldu mu, ne zaman açıklanacak?
Asgari ücret zammı açıklandı mı sorusu günün en çok araştırılan konuları ...
 
Tohum dağıtıp yem bitkilerini satın alacaklar
Ankara Büyükşehir Belediyesi, ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde sözleşmeli ...
Sektörde karşılığı olan fakülteler kurulmalı
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, OSTİM Sanayici ve İş İnsanları ...
İstihdam Merkezi hizmete başladı
Mamak Belediyesi ve İŞKUR arasında imzalanan protokol kapsamında iş arayan ...
 
Turizm sektörü Bilkent’te buluşuyor
Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü tarafından bu ...
20 günde 25 kişiye iş
Keçiören Belediyesi Kariyer Ofisi, bu hafta mülakata gönderilen vatandaşların ...
Çiftçiye tohum desteği
Kahramankazan Ziraat Odası’nın yeni hizmet binası açıldı.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri