Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
10 Haziran 2009 Çarşamba - 08:57

Terörist talebine teslimiyet süreci

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında Köşk’e ve AKP’ye çattı: ’Açılım’ süreci, PKK’nın değişmeyen bölücü amaçlarına siyasi yol ve yöntemlerle ulaşmasının kabul edilmesi anlamına gelen, bunlara siyasi ve hukuki meşruiyet zemini kazandıran bir teslimiyet sürecidir!

Terörist talebine teslimiyet süreci

Gül’ün açılımı PKK’yı meşru kılmaktır
MHP Genel Başkanı Bahçeli: Bu siyasi açılım süreci, PKK’nın bölücü amaçlarına siyasi ve hukuki meşruiyet zemini kazandıran bir çözülme ve teslimiyet sürecidir

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Bu siyasi (Kürt) açılım süreci, PKK’nın değişmeyen bölücü amaçlarına siyasi yol ve yöntemlerle ulaşmasının kabul edilmesi anlamına gelen, bunlara siyasi ve hukuki meşruiyet zemini kazandıran bir teslimiyet sürecidir” dedi. Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, İmralı’daki tecrit şartlarının kaldırılarak misafirhaneye çevrilmeye çalışıldığı, Türkçe’ye alternatif resmi dil arayışlarının devam ettiği, Yugoslavya, İspanya, Almanya ve İskoçya ayrışma modellerinin piyasaya sürüldüğü, milletvekillerinin adalete hesap vermekten kaçınarak mahkemeye meydan okuduğu bir sürecin millete çözüm olarak dayatılmaya çalışıldığını belirtti. Devlet Bahçeli, şöyle devam etti: “Bu yeni safhada yazılan senaryo; aşiret reisleri ile nihai kucaklaşma, Irak’tan çekilmeye hazırlanan ABD’nin bölgedeki emanetçisi olma, bölücü taleplere anayasal kılıf bulma, terörü ve teröristi aklamaya çalışma, milli geçmişi karalama ve sorgulama, devletin temel yapısını değiştirme ve milletin birliğine mayın döşeme olarak, sahneye konulmuştur. AKP’nin siyasi çözüm adı altında hayata geçirmeyi amaçladığı bu süreç, Türkiye’de etnik temelde ayrı bir millet ve milli azınlık olduğunun kabulünü ve devletin niteliği ve yapısının bu ayrışmaya hukuki ve siyasi temel kazandıracak şekilde yeniden düzenlenmesini öngören bir çözülme sürecidir.

 

Bunalıma kapı açarlar
Anayasamızın değişmez hükümlerinde ifadesini bulan devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü ve üniter yapısına alenen aykırı olan bu proje, Türkiye’nin milli devlet niteliğinin ve üniter siyasi yapısının tasfiye sürecidir. Bu siyasi açılım süreci, PKK’nın değişmeyen bölücü amaçlarına siyasi yol ve yöntemlerle ulaşmasının kabul edilmesi anlamına gelen, bunlara siyasi ve hukuki meşruiyet zemini kazandıran bir teslimiyet sürecidir. Böylesi bir niyeti taşıyarak bu suça yeltenenleri, ’devletin bağımsızlığına, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne’aykırı fiillerin de odağı haline gelmemeleri konusunda uyarıyorum. Bunalıma kapı açarlar. Bu aşamadan sonra kendilerinin bilecekleri iştir.”

 

Cumhurbaşkanı
yasayı iade etsin

Meclis’in beş haftaya yakın mesaisinin mayın yasasıyla heba edildiğini söyleyen Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yasayı imzalamamasını istedi. Bahçeli şöyle konuştu: Başbakan Erdoğan’ın açık şantajına maruz kalan AKP grubu tereddüdü kaldırmış ve fire vermiş olmasına rağmen sayısal çoğunluğu ile yasayı Meclis’ten geçirmiştir.  Bu aşamada konuya ilişkin hassasiyetini önceden açıklamış Sayın Cumhurbaşkanı’ndan beklentimiz yasayı imzalamadan iade etmesi ve bu oyuna göz yummamasıdır.

 
İlk diyalog ilk ayrılık
 
Benzin fiyatı aslında ne olmalı?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gel de istifa et
Zahid Akman'ın istifası bekleniyor ama o Audi marka makam aracını, 4 katlı ...
DEVLETE SAVAŞ AÇTILAR!
Planlanmış saldırı SÖZDE Kürt sorunu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ‘şifreli’ ...
‘En kötüyü gördük’ demek için erken
Ali Babacan, NTV/CNBC-e ortak yayınında ekonomideki son gelişmeleri değerlendirdi.
 
Askeri harcamalar rekor kırdı
Askeri harcamada rekor Dünya çapında geçen sene yapılan askeri harcamalar ...
Bu bir transfer rekoru!
Dünyanın gözü onların üzerin-de idi, gece saat 01:30'da önce Real Madrid ...
’İmtiyaz’cılar güçlendi
Avrupa Parlamentosu seçimlerinde İngiltere, Almanya, İspanya, Avusturya ...
 
Alevilere sızıyorlar, PKK gibiler...
Tuncay Güney CD'lerini MİT'e gönderen şahıstan Ergenekon ile ilgili şok ifadeler...
Meçhule doğru ilerleyen kaza
Türk siyaseti veya bürokrasisinde etkin isimlerin şok ölümleri hep şüpheyle karşılandı.
Erdoğan DTP'yle ne zaman görüşür?
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ATV'de "Başbakanla Gündem" adlı programında ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri