Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
HABERLER>GÜNDEM
9 Mart 2012 Cuma - 10:38

Toplumsal huzurun adresi aile kurumu

Asayiş sorununu en aza indirgeyen ülkelerde, toplumsal huzurun adresinin aile kurumu olduğunu belirten Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, “Kadına yönelik şiddet meselesinin Ankara’nın gündeminden çıkarılması temennimdir” dedi.

Toplumsal huzurun adresi aile kurumu

ANKARA Barosu Başkanı Avukat Metin Feyzioğlu, Genel Sekreter Avukat Sema Aksoy ve Gelincik Projesi Başkanı Avukat Hilal Akdeniz, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel’i makamında ziyaret ederek proje ve faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Asayiş sorununu en aza indirgeyen ülkelerde, toplumsal huzurun adresinin aile kurumu olduğunu belirten Yüksel, “Bu gerçekten yola çıkan Ankara Valiliği ve Ankara Barosu, şiddet mağduru kadın ve çocuklara, başta hukuki yardım olmak üzere, her türlü psikolojik ve sosyal destek vermek için birlikte çalışmalar yürütmeye kararlıdır” dedi.

Ankara ilinde, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda gayretli ve sorumlu çalışmalar yürütülmekte olduğunu ifade eden Yüksel, şunları söyledi:

Kadına yönelik şiddet gündemden çıkarılmalı

“Ankara Valiliği başta olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör kurumları el ele vererek bu önemli toplumsal sorunla hep birlikte mücadele edeceğiz. Ankara ilinde kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda yürütülecek çalışmaların kararlılıkla sürdürülmesi ve toplumsal bir sorun olan kadına yönelik şiddet meselesinin Ankara’nın gündeminden çıkarılması temennimdir.”

Ankara Barosu Kadın Hakları Kurulu tarafından, ulusal mevzuatın kadın hakları ihlallerine yol açan veya kadınların önünde engel teşkil eden yasa ve uygulamalarını tespit ettiklerini belirten Feyzioğlu ise, bu aksaklıkların giderilmesi için ilgili kurum ve kuruluşlara başvurularda bulunduklarını söyledi. Feyzioğlu, “Baro, kadın bakış açısının ve duyarlılığının bütün kamu kurum ve kuruluşlarında var olması ve yerleşmesi amacıyla belediyeler, vakıflar, dernekler ve birçok sivil toplum kuruluşuyla ortak çalışmalar yürütmektedir” diye konuştu.

Ankara Barosu Başkanı Avukat Metin Feyzioğlu, Aile içi şiddetin önlenmesi ve şiddet mağduru kadın ve çocuklar ile ihtiyacı olan yaşlılara destek olabilmek amacıyla Ankara Valiliği ile Ankara    Barosu Başkanlığı arasında 24 Mart 2011 tarihinde imzalanan protokol uyarınca sanatçı Ege’ye hazırlatılan şarkının CD’sini de Yüksel’e sundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yüksel, kendisine hediye edilen sanatçı Ege’nin “Gelincik” adlı albümü için teşekkür etti.

Kurumlararası iletişim üst düzeyde olmalı

GELİNCİK Projesi Başkanı Avukat Hilal Akdeniz de şiddetle mücadelede kurumsallaşmış ve işbirliği içinde gerçekleştirilen hizmetlerin önemli sonuçlar vereceğinin altını çizerek, şöyle devam etti: “Şiddet gören ya da risk altındaki kadınlara sunulması gereken, koruma, barındırma, tedavi, meslek ve iş edindirme, güçlendirme, yasal haklar, çocuk ve yaşlı bakımı ve rehabilitasyon gibi hizmetlerin tanımlanması ve planlanması şiddetin önlenmesi için önemli bir adım. Kadına yönelik şiddetin yaygın ve çok yönlü bir konu olduğu göz önünde bulundurularak şiddetle mücadelede kurumlararası koordinasyon üst düzeyde olmalıdır.”

 
En ilginç koleksiyon
 
Kazalarda ilk sıradayız
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
En ilginç koleksiyon
Sofraların vazgeçilmezi olan “tuzluk”, Başkent’te yaşayan bir evhanımının ...
Kanser hastasına ücretsiz verilecek
Marmara Denizi’nde Tekirdağlı balıkçıların yakaladığı dev köpek balığı ...
Kart aidatı sözleşmede yok
Kredi kartı aidatını geri almak için binlerce tüketici bankalara koşarken ...
 
Rekor gaz tüketimi
Son yılların soğuk kışını geçiren Başkent Ankara, son beş ayda bir yıllık ...
Türk Lirası’nın yeni simgesi pazara girdi
Türk Lirası’nın yeni simgesi, Ankara’daki semt pazarlarında kullanılmaya ...
Ankaralı’nın film festivali 23’üncü yaşında
23’üncü Ankara Uluslararası Film Festivali 150’nin üzerinde filmin gösterileceği ...
 
Tokat atma çiçek at
Ankara Çiçekçiler Odası, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için renkli bir uygulamaya imza attı.
Pamuk eller lobutları devirdi
AK Parti Ankara İl Başkanlığı Sosyal İşler Başkanlığı tarafından 8 Mart ...
Traik cezalarına zamanında itiraz edin
Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Başkanı Mustafa ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri