Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>TÜRKİYE
22 Haziran 2009 Pazartesi - 07:46

Torpil yağmuruna bürokrat isyanı

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, "Herkes Çankaya’ya gelmek istiyor. Caretta caretta gibi akıntıya karşı gitmeye çalışıyorlar. Sistem gereği olmayacağını bile bile devreye birilerini koyarak tayin istiyorlar" dedi ve günde 150 kişiye ulaşan ’torpil ziyareti’ trafiğine isyan etti: "Biz asli görevimizi ne zaman yapacağız?"

Torpil yağmuruna bürokrat isyanı

ANKARA İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, Ankara’nın çeşitli yerlerinde görev yapan öğretmen ve yöneticilerin Çankaya’ya tayin olmak için kendisiyle görüştüğünü belirterek, "Caretta caretta gibi akıntıya karşı gitmeye çalışıyorlar. Sistem gereği olmayacağını bile bile devreye birilerini koyarak tayin istiyorlar" dedi.

Kamil Aydoğan, Milli Eğitim Müdürlüğünce Çubuk ve Akyurt’taki okulların müdür yardımcılarına yönelik, okullarda çalışan personel, veli ve öğrencilerle yol arkadaşlığını pekiştirmek amacıyla düzenlenen seminere katılanlar okul müdür yardımcılarına sertifikalarını verdi.

Aydoğan, Akyurt Çok Programlı Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, dünyada her alanda olduğu gibi eğitimde de bir yarış olduğunu söyledi.

Koşulsuz sevgi

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün görüşleri doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti’ni muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için çalıştıklarını belirten Aydoğan, bunu yaparken ön koşullarının ise, "Sevmek" olduğunu kaydetti. "Yunus Emre gibi, Mevlana gibi, Hacı Bektaş-ı Veli gibi olmalıyız" diyen Aydoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Koşulsuz sevmeliyiz ve herkesi kucaklamalıyız. Ben öğrencinin yaramaz olmayanını severim, öğretmenin yumuşak başlısını severim, velinin istediğimizi yapanını severim gibi koşullu değil, herkesi koşulsuz sevmeliyiz. Önce seveceksin, sonra anlayacaksın ve en önemlisi hoş göreceksin. Yönetici hikmet sahibi olacak. Yönetici yol arkadaşını sevecek. O zaman hepimiz yol arkadaşı oluruz. Bence başarısız öğrenci de yoktur. Bir öğrencinin herhangi bir dersi zayıfsa, mutlaka öğretmeninde sorun vardır. Öğretmeni kendisini sevdirmemiştir."

Temel aktörler

Eğitimde müdürlerin temsil konumunda olduğunu, asıl aktörlerin ise müdür yardımcıları olduğunu vurgulayan Aydoğan, "Biz ve okul müdürlerimiz temsil konumundayız. Tüm işleri müdür yardımcıları yapıyor. Yani temel aktörler müdür yardımcılarımız. Bu nedenle yol arkadaşlığı eğitimine müdür yardımcılarımızdan başladık" diye konuştu.

Müdür yardımcılarının görüş ve önerilerinin kendileri için çok değerli olduğuna dikkati çeken Aydoğan, müdür yardımcılarının personel, veli ve öğrencilerle iyi ilişkiler kurarak iyi bir yönetici ve lider olmalarının hedeflendiğini sözlerine ekledi.

Herkesin tek isteği Çankaya

Öğretmen ve yöneticilerin tayinleriyle ilgili istekleri yüzünden asli görevlerini yapamadıklarından da yakınan Kamil Aydoğan, "Herkes Çankaya’ya gelmek istiyor" diye konuştu.

Aydoğan, Çankaya’ya tayinlerini isteyen öğretmen ve yöneticilerle ilgili, "Caretta caretta gibi akıntıya karşı gitmeye çalışıyorlar. Sistem gereği olmayacağını bile bile devreye birilerini koyarak tayin istiyorlar" dedi. Aydoğan, her gün tayin için 100-150 kişinin kendisine geldiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Her gün 100-150 kişi geliyor, bir o kadar kişi de arıyor. Düşünün bu kadar kişiyle konuşacaksın, olmayacağını söyleyeceksin, bir de geldikleri zaman kutsal içeceğimiz çayımızı içireceğiz. Biz asli görevimizi ne zaman yapacağız?"

Kamil Aydoğan, 5-10 yıl önce bu tip işler için gelenlerin daha çok olduğuna da dikkati çekti.

 
Suda kartlı sayaç dönemi sona eriyor
 
Muhtarın isyanı internette 'tıklanma' rekoru kırdı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Suda kartlı sayaç dönemi sona eriyor
Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, Ankara 5. İdare Mahkemesinin ...
BES’ten zorunlu okul öncesi eğitime destek
BES Genel Başkanı Gürkan Avcı, 2009-2010 eğitim döneminde 30 ilde pilot ...
Farklı siyasi görüşe yedi bıçak darbesi
Kırıkkale’nin Hasandede beldesinde çıkan kavgada, eski belediye başkanı ...
 
Galerilerde 2. ültimatom
İçişleri Bakanı Atalay’dan sonra Gölbaşı’ndaki kamulaştırmadan doğan ödemelerini ...
Gölbaşı bebek dostu ilçe olma yolunda
Kaymakam Zengin “İlçemizin ‘bebek dostu ilçe’ olabilmesi için sağlık personelimize, ...
40 saat su yok
Yenimahalle, Etimesgut ve Sincan’ın bazı mahallelerine metro çalışmaları ...
 
Doğuş Oto’dan en baba kampanya
Doğuş Oto, 21 Haziran Babalar Günü’nde babalarına sürpriz yapmak isteyenler ...
Zeynep Dizdar’dan muhteşem bir gece
Türk pop müziğin sevilen isimlerinden Zeynep Dizdar, D^blyu’ da sevenlerinin ...
Esenboğa en iyi havaalanı seçildi
Ankara Esenboğa Havalimanı, Avrupa Uluslararası Havalimanları Konseyi ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri