Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>TÜRKİYE
15 Haziran 2009 Pazartesi - 08:47

Tüketici Büyükşehir’e icra yolunu deneyecek

Başkent Doğalgaz AŞ’nin doğal gaz bedelini ödememekte direndiğini savunan TÜDEF Genel Başkanı Ali Çetin, "Başkent Doğalgaz A.Ş. yargı kararlarına karşı hukuk tanımaz tavrını sürdürmekten vazgeçmediği takdirde, Başkent Doğalgaz A.Ş’ye gidilerek icra işlemi yapılacağını" söyledi.

Tüketici Büyükşehir’e icra yolunu deneyecek

TÜKETİCİ Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin, "Başkent Doğalgaz A.Ş’nin kanuna aykırı olarak aldığı doğal gaz bedelini ödememekte direndiğini" savunarak, "Başkent Doğalgaz A.Ş. yargı kararlarına karşı hukuk tanımaz tavrını sürdürmekten vazgeçmediği takdirde, Başkent Doğalgaz A.Ş’ye gidilerek icra işlemi yapılacağını" kaydetti.

Çetin yazılı açıklamasında, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yargı kararına rağmen mahkum olduğu tazminatı ödememesi üzerine icraya verildiğini" belirterek, "Gökçek’e bağlı kurumlardan Başkent Doğalgaz A.Ş’nin de EPDK kararına rağmen, kanunsuz olarak alınan doğal gaz bedelini iade etmediği ve etmemekte direndiği için icraya verildiğini" ifade etti.

Açıklamasında, EPDK’nın 472/38 sayılı kararında Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş’nin "Kanun hükümlerine ve çıkarılan yönetmelik hükümlerine aykırı hareket etme fiilini işlediği kararına vardığını" anlatan Çetin, bu nedenlerle Başkent Doğalgaz A.Ş’ye aykırılığın giderilmesi yani tüketicilerden yasa dışı olarak aldıkları paranın iadesi için 90 günlük süre verildiğini kaydetti.

Tek yanlı plan

Bu sürenin üzerinde bir yıldan fazla zaman geçmesine rağmen tüketicilerden fazla alınan gaz bedellerinin Başkent Doğalgaz A.Ş’nin "keyfi olarak ve tek yanlı belirlediği bir ödeme planına göre iadesine başlanıldığını" savunan Çetin, bu durumun yasal olmadığı ve tek yanlı bir kararla ödeme tarihi belirlenemeyeceği ileri sürülerek Ali Çetin adına olan alacağın icra yoluyla tahsili cihetine gidildiğini anlattı.

"İcraya itiraz eden Başkent Doğalgaz A.Ş. yetkililerinin icra işlemini durdurduklarını, duran icra işlemine Tüketici Sorunları Hakem Heyeti nezdinde itiraz edildiğini" belirten Çetin, Çankaya 2. Tüketici Hakem Heyeti’nin 24 Mart 2009 tarihinde, "İtiraza ilişkin konuda hakem heyetinin yetkili olduğu, alacağın hangi tarihte ödeneceğine ilişkin kurum (Başkent Doğalgaz A.Ş) tarafından tek taraflı tarih belirlenemeyeceği" gerekçesiyle itirazın durulması ve alacağın yüzde 40 icra-inkar tazminatıyla birlikte ödenmesine karar verdiğini anlattı.

DOSYALARDAKİ İCRA İŞLEMLERİ SÜRÜYOR

HAKEM
heyetinin kararı üzerine Ankara 6. İcra Müdürlüğü’nde 2008/22856 sayılı dosyada takip eden "icra işleminin kesinlik kazandığını" ifade eden Çetin, açıklamasında şunları kaydetti:

"Başkent Doğalgaz A.Ş. sadece kanuna aykırı olarak aldığı doğal gaz bedelini değil federasyonumuzu susturmak için açtığı ve kaybettiği davalarda mahkeme ilamı ile sabit olmuş vekalet ücretlerini de ödememekte anlamsızca direnmektedir. Bu nedenle Ankara 6. İcra Müdürlüğü 2008/20505 ve 18. İcra Müdürlüğü 2009/3842 dosyalardaki icra işlemleri de devam etmektedir.

Başkent Doğalgaz A.Ş. yargı kararlarına karşı hukuk tanımaz tavrını ısrarla sürdürmekten vazgeçmediği takdirde hafta içinde icra memuru, kolluk kuvveti ve federasyon avukatları ile birlikte Başkent Doğalgaz A.Ş’ye gidilerek fiili icra işlemi yapılacak, şirket demirbaşları haczedilecek ve alacağın tahsili için açık artırma yolu ile satılması prosedürü işletilecektir."

 
Hafızayı güçlendiren 4 gıda
 
Dolmabahçe devlet işidir
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ankaragücü transfere başladı
Gelecek sezon 100. yılını kutlayacak olan Ankaragücü, transfer çalışmalarına başladı.
Bu üniversite çocuklar için
Çocuk Üniversitesi Koordinatörü Doç.Dr. Tülin Sağlam, bilimsel düşünme ...
Düğün sezonunda maganda semineri
Çubuk Kaymakamı, mahalle ve köy düğünlerinde rastgele silah sıkılmasının ...
 
Büyükşehir-Çankaya katlı otopark savaşı
Çankaya’daki Kurtuluş Parkı’nın karşısında bulunan Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı ...
Ankara Kalesi’nde Festival başlıyor
Ankara Kalesi Derneği tarafından yapılan açıklamaya göre, dernek, kale ...
Kuzey Ankara’ya Habitat’tan ödül
Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) Ankara Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ...
 
Ankara'da elektrik kesintisi
Ankara'nın bazı yerlerinde, 13 Haziran Cumartesi günü elektrik kesintisi uygulanacak
A.Gücü'nden Malaga'ya tranfser
Ankaragücü'nün savunma oyuncusu Abdullah Elyasa Süme'nin, İspanya'nın ...
Ankara 3 isimle yollarını ayırdı
Turkcell Süper Lig ekibi Ankaraspor'da yaprak dökümü sürüyor... Başkent ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri