Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
12 Şubat 2010 Cuma - 18:42

Tüm cinayetler araştırılsın

Yakınlarını siyasi suikastlerde kaybedenlerin Meclis'te destek arayışına MHP randevu vermedi. Gerekçesini Bahçeli açıkladı.

Tüm cinayetler araştırılsın

Yakınlarını siyasi suikastlerde kaybedenler dün Meclis'te cinayetlerin aydınlatılması için destek arayışına girdi. Meclis'te grubu bulunan AK Parti, CHP ve BDP ile görüşen aileleri TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin de kabul etti. TBMM'de araştırma komisyonu kurulmasını isteyen ailelere tek randevu vermeyen parti ise MHP oldu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bu randevuyu neden vermediğini bugün 4 maddelik bir yazılı açıklama ile duyurdu. 'tek bir siyasi görüşe mensup siyasi cinayetlerin değil tüm siyasi cinayetlerin araştırılmasıni' isteyen Bahçeli,  bazı yakınların MHP'ye yönelik söylemlerinden duyduğu rahatsızlığı da dile getirdi. İşte o açıklamadaki 4 önemli madde:

1. Yakınlarını cinayetlere kurban vermiş olan ailelerden benzer siyasi görüşte olanların tek yanlı bir platform oluşturarak TBMM çatısı altında aradıkları “hukuk talebi” saygı duyulması gereken yaklaşımdır.

Ne var ki bu hak arayışının yalnızca dar bir çerçevede kalmış olmasını ve aynı siyasal görüşle sınırlı bulunmasını, gerideki yıllar içinde arkadaşlarını, aile üyelerini sayısız cinayetlere kurban vermiş olan Milliyetçi Hareket Partisi’nin mensuplarının yeterli bulması ve onay vermesi düşünülemez.

2. Geride kalan cinayetlerin gündeme getirildiği her yerde müşteki ailelerden bazılarının fail olarak Milliyetçi Hareketin mensuplarını ve milliyetçi-ülkücü camiayı hiçbir delile dayanmadan işaret ettikleri ve zımnen suçladıkları bilinmektedir.

Bu itibarla, zaten hukukun tespit edemediği failleri kendilerine malum olan ve açıklayan bu ailelerin, samimiyetle gerçeği aradıkları konusu kuşkulu olduğu gibi, bu anlayışa sahip kişileri barındıranların oluşturduğu platformların TBMM Grubumuzla yapacağı görüşmelerin de bir anlamı ve karşılığı olmayacağı ortadadır.

Yıllardan beri olayları partimize ve partililerimize yıkmaya çaba harcayan, her ortamda partimizi hedef gösteren ve bu niyetlerini de devam ettirdiği gözlenen önyargılı zihniyetlerin temsilcileri ile görüşmemiz söz konu değildir.

3. Basına yansıdığı kadarıyla, bu konuda mademki diğer partiler söz konusu cinayetlerin faillerinin ortaya çıkartılması hususunda samimiyet beyan etmişler ve konunun takipçisi olacaklarını söylemişlerdir, o halde yapacakları ittifaklar ve çalışmalar karşısında Milliyetçi Hareket Partisi’nin bir engel teşkil etmeyeceğinin ve desteğimize ihtiyaç duyulmayacağının bilinmesinde yarar vardır.
Bizim düşüncemiz, AKP, CHP ve BDP’nin elele verip müşterek hareket ederek, ziyaret eden ailelere verdikler sözleri yerine getirip gerçekleri bir an önce ortaya çıkartmalarıdır.

4. Milliyetçi Hareket Partisi açısından bu taleplerin öncelikli muhatabı TBMM değil, yürütme gücünü elinde bulunduran siyasi iktidardır. Göreve çağrılması gereken de hükümettir ve faili meçhul olayları aydınlatma konusunda iddialı açıklamalar yapmışlardır.

Başbakan Erdoğan’ın “faili meçhulleri çözeceği”ni, Başbakan Yardımcısının “Türkiye’de faili meçhul cinayet kalmadığını”, İçişleri Bakanı’nı ise “faili meçhul cinayetleri aydınlatmada çok başarılı olduklarını”, “biri dışında faili meçhul cinayetin kalmadığını, “ hükümetleri döneminde “faili meçhul” diye bir şey bırakmadıklarını” ilan eden açıklamaları bilinmektedir.

Böylesine başarılı bir sonuç elde edilmişse, karanlıkta kalan diğer olayların da bir an önce ortaya çıkartması hükümetin görevi ve sorumluluğudur.

Hükümetin bütün çabalarına rağmen cinayetlerin aydınlatamaması halinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin devreye girerek hükümetin aşamadığı yasal konularda çalışmalar yapması çözüm yolu olabilecektir.

Gerçeklerin ortaya çıkmasını, üzerinde yapılan karalık kampanyaların, alçakça ithamların ve iftiraların son bulmasını isteyen; çok sayıda dava arkadaşını faili meçhul cinayetlere kurban vermiş olan Milliyetçi Hareket Partisi mensupları hakkın, adaletin ve gerçeklerin yanında olmaya devam edecektir.

 
Faili meçhullerde neden ülkücüler yok!?
 
HSYK güz kararnamesini tamamladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Faili meçhullerde neden ülkücüler yok!?
Yakınlarını faili meçhul cinayetlere kurban veren ailelerin bir araya ...
Vergi ve harçlarda kredi kartı dönemi
Gelir İdaresi Başkanlığı, kredi kartıyla vergi ödenmesi uygulamasını yaygınlaştırmaya ...
Günay'dan Hacı Bayram’a kuru havuz sözü
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Hacı Bayram Camii ve Augustus ...
 
Yargıtay santralında telekulak keşfi
Yargıtay’ın “Telefonlarımız usulsüz dinleniyor” şikâyeti üzerine başlatılan ...
Tekel’de yine sonuç çıkmadı
Tekel’in kadın işçilerinin Başbakan Tayyip Erdoğan ile yaptığı sürpriz ...
Başbuğ belgeleri açıklayacak!
Hedef tahtasındaki kurum çıkış yolu arıyor. Askerin en tepesindeki isim ...
 
Çalışanlara kötü haber
Anayasa Mahkemesi'nin çalışanlardan alınan yüzde 35'lik vergiyi iptal ...
Başbakan Erdoğan'dan AB büyükelçilerine One Minute
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AB'nin, bir içe kapanma eğilimi göstermesi ...
YGS başvuruları yarın sona eriyor
Üniversiteye girişte bu yıldan itibaren uygulanacak sınav siteminin birinci ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri