Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
22 Eylül 2010 Çarşamba - 09:42

Tuz Gölü’nün makinelerini kıtalar arası ihraç ediyorlar

Şereflikoçhisar sanayisinde faaliyet gösteren iki firma, kıtalar arası ticaret yapmayı başardı. Yaptıkları üretim konusunda açıklamada bulunan firma yetkilileri, kısıtlı imkanlarla yaptıkları üretim ve satıştan gurur duyarken, yaşadıkları büyük sıkıntıları da dile getirdiler.

Tuz Gölü’nün makinelerini kıtalar arası ihraç ediyorlar

 

ŞEREFLİKOÇHİSAR İlçesi’nde bulunan iki firma, amatör bir ruhla çalışıp iş hacimlerini sürekli genişletirken, engelleri aşarak Arap ülkelerine tuz makinesi ihraç ediyor.
Şereflikoçhisar sanayisinde Demirsoylar ve Yiğitbaşı Tuz makineleri ismiyle faaliyet gösteren iki firma, Cezayir’den Kazakistan’a kıtalar arası ticaret yapmayı başardı. Yaptıkları üretim konusunda açıklamada bulunan firma yetkilileri, kısıtlı imkanlarla yaptıkları üretim ve satıştan gurur duyarken, sıkıntılarını da dile getirdi.
1996 yılından bu yana tuz makinesi üreten ve 2005 yılından itibaren de ihracata yönelen Demirsoylar Makine yetkilisi Elvan Demirsoy, şunları söyledi:
“Cezayir, Mısır, Kuzey Irak ve Kırgızistan gibi ülkelere yedi adet tuz makinesi ihraç ettik. Müşterilerimiz bizi internet aracılığı ile buluyorlar. Tercüman aracılığı ile anlaşıyoruz. Nakliye sorununu müşterilerimiz kendileri çözüyorlar. Yabancılarla iş yapmanın sıkıntısını elbette çekiyoruz. Örneğin uluslararası dilde fatura kesilmesi, akredite gibi işlemlere oldukça yabancıyız. Bu konuda ilçemizden sadece mali müşavir Levent Koçak’tan yardım alabiliyoruz. Onun özverileri ile işimizi zor da olsa halledebiliyoruz.
Zorluklara rağmen
Bu konuda esnaf örgütlerine görev düşüyor. Hizmet içi eğitim kursları, seminer vs. gibi desteklerle bu zorlukları aşmamıza yardım etmeleri gerekiyor. Bunun yanında işçi bulmakta zorlanıyoruz. Örneğin sigortalı kaynakçı bulamıyoruz. Aile firması olmamız ve işten anlamamız sayesinde ayakta kalabiliyoruz.
Geçtiğimiz haftalarda tuz festivali düzenleyen ve tuzun tanıtımı için çaba harcayan belediyenin de bu konuda bizim gibi firmalara tanıtım konusunda destek olmasını istiyoruz. Ülkeye yaptığımız döviz girişi her ne kadar bizi gururlandırsa da, kullandığımız malzemenin tamamına yakınının Ankara ve Aksaray gibi sanayi merkezlerinden temin edilmesi yüzünden ilçemize bu konuda giriş yapamamanın burukluğunu yaşıyoruz” dedi.
Uluslararası faaliyet
Cezayir ve Özbekistan’a makine ihraç eden Yiğibaşı Tuz Makineleri sahibi Kemal Yiğitbaşı da, at arabası tekeri imal ederek işe başladıklarını, bugün uluslararası çapta faaliyet gösteren bir firma haline geldiklerini söyledi. Yiğitbaş, şöyle konuştu:
“1984 yılında eski sanayide küçük bir dükkanda at arabası tekerleği yapımı ile başlamış olduğumuz imalat hayatımıza daha sonra demir doğrama, 1990’dan sonra tamamıyla kendi tasarım ve imalatımız olan tuz makinelerini günün getirdiği ihtiyaçlar doğrultusunda geliştirerek üretmeye devam ettik. İmalatımıza tuz kurutma sistemleri, ham tuz yıkama sistemlerini de ekledik. Satışlarımızdan şu an için memnunuz. Yaptığımız ihracatlardan edindiğimiz deneyimlerle önümüze çıkan zorlukları aşarken, yapacağımız teslimatları yetiştirmeye çalışıyoruz.”

 
Her köye bir KOBİ
 
Git gel Konya 2.5 saat
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Her köye bir KOBİ
AVRUPA Birliği Rekabet Edebilirlik ve Yenilikçilik Programı çerçevesinde ...
Ürünlerimizle beş kıtayı fethedeceğiz
LİVA Concept, dünyada 18 ülkeye sunduğu üretimi ile butik çalışmalarını ...
Dolmuşlara ceza yağdı
Başkentte şehir içi yolcu taşımacılığı yapan tescilli 2 bin 230 minibüsün ...
 
Öğrenciler başkanla güldü
Yenimahalle Belediyesi 2010–2011 eğitim öğretim yılının ilk gününde Yenimahalle’de ...
Kule davasını Büyükşehir kazandı
Mahkeme kararıyla durdurulan Keçiören’de 144 katlı bir hayalete dönüşen ...
İntihardan önce mesajı geliyor
Prof. Dr. Saynur Canat, depresyonun intiharlarda büyük rolü olduğuna işaret ...
 
Eğitim için Ata'ya çıktılar
TÜM yurtta olduğu gibi Başkent’te de eğitim heyecanı başladı.Ankara Milli ...
Liderler turuna çıkıyorlar
ANKARA Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Yönetim Kurulu, anayasa değişikliği ...
Türk girişimcileri plandan uzak
GENÇ Girişim ve Yönetişim Birliği (GGYB) Yönetim Kurulu Başkanı Metin ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri