Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
28 Şubat 2011 Pazartesi - 08:31

Valilikten örnek çalışma

Başkentin turizm pastasından hak ettiği payı alması için seferberlik başlatan Ankara Valisi Alaaddin Yüksel'in talimatıyla Kültür ve Turizm müdürlüğü tarafından ''Ankara Rehberi'' hazırlandı.

Valilikten örnek çalışma

        Ankara'yla ilgili hemen hemen tüm bilgilerin yer aldığı Ankara Rehberi'nin, kentin tanıtımına önemli bir katkı sağlayacağını belirten Vali Yüksel, 21. yüzyılın ''turizm yüzyılı'' olarak adlandırılacağını ifade ederek, başkentin de hak ettiği yeri almasını istedi.

Bulunduğu her ortamda Hz. Mevlana'nın sözüne atıf yaparak, ''Dün dünde kaldı cancağızım, Ankara için artık yeni şeyler söylemek lazım'' diyen Yüksel, rehberin ön sözünde ''kentlerin uygarlıkları, uygarlıkların da kentleri sembolize ettiğini'' bildirdi.

Ankara'nın tarihin her döneminde küresel vizyonun önemli bir aktörü olarak rolünü devam ettiren bir dünya kenti olduğuna dikkati çeken Yüksel, şunları kaydetti: ''Hititlerden Friglere, Romalılardan Bizanslılara, Selçuklulardan Osmanlılara kadar ve nihayet Türkiye Cumhuriyeti'ne kadar uzanan uygarlıklar ve medeniyetler şehri Ankara'nın, bu büyük tarihi zenginliğini dünya insanlarıyla paylaşması gerekmektedir. Şu husus herkes tarafından bilinmelidir ki, gelecekte sürdürülebilir kalkınma bağlamında en karlı çıkacak olanlar, doğasını bozmayanlar ile kültür varlıklarını koruyabilenler olacaktır.  Bu bağlamda Ankara'da sürdürülebilir kalkınma anlayışı içerisinde özellikle Ankara'nın çok yönlü tanıtılması gerekmektedir. Ankara'nın anlatılması, anlaşılması ve de tüm dünyayla paylaşılması gereken bir şehir olduğuna herkesin inanmasını isterim.''

 ''HEDEFİMİZ ANKARA'YI BİR DÜNYA MARKASI YAPMAK''

 Turizmin istihdam yaratan ve diğer sektörleri de etkileyen bir sektör olduğuna dikkati çeken Vali Yüksel, sözlerine şöyle devam etti: ''Ekonomik gelişmeyi ve döviz girdisini sağlayan turizm, Ankara ekonomisinin kalkınmasına yardımcı olması gereken bir sektör olmalıdır. Ankara'nın tanıtım politikalarının belirlenmesi, tanıtım hizmetlerinin planlanması ve yönlendirilmesi, teşvik edilmesi ve desteklenmesiyle yüzyılın en gözde sektörü turizm ve tanıtım kavramlarının uygulanmasında Ankara'da kamu kurumlarından gönüllü kuruluşlara, doğrudan ve dolaylı olarak ilgili tüm kişi ve teşekküllere elbette görevler düşmektedir. 

Ankara'yı herkes tarafından tanınan, fark edilen ve bir dünya markası haline getirmek hepimizin hedefidir. Bunun yegane yolu da ortak akılda buluşmaktır. Ankara'nın tanıtımına büyük katkı sağlayacağına inandığım bu rehber kitabın ilgilenenlere yararlı olması temennimdir.'' 

208 SAYFALIK REHBER 2,5 AYDA HAZIRLANDI  

Ankara Valiliği Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nce hazırlanan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğünün katkılarıyla bastırılan ''Ankara Rehberi'', 208 sayfadan oluşuyor. 

Ankara'nın tarihinden coğrafi konumuna, iklimine, nüfusuna kadar bir çok bilginin yer aldığı rehberde, kentteki eğitim ve sağlık kuruluşları, müzeler, parklar, spor tesisleri, oteller, alışveriş merkezleri gibi bir çok uğrak yerin de bilgileri yer alıyor. 

İlçelerle ilgili de detaylı bilgilere yer verilen kitapta ''Belirli Günler'', ''Yöresel Halk Kültürü'', ''Güzel Sanatlar'' ve ''Ankara'nın Doğal Sembolleri'' başlıkları altında da tüm Ankaralıların işine yarayacak bilgiler bulunuyor. 

8 kişilik ekiple, yaklaşık 2,5 ayda hazırlanan kitaptan 3 bin adet basıldı. Ankara'da il müdürlüklerinden bölge müdürlüklerine, İl Genel Meclisi üyelerine, milletvekillerine, diğer illerin valilerine ve basın kuruluşlarına dağıtılacak kitaptan Ankara ile ilgili çalışma yapan akademisyenler de faydalanabilecek. 

''Ankara Rehberi''ne sahip olmak isteyen vatandaşlar Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nden kitabı temin edebilecek. 

 
Üslup sertleşti; "bunun adı krallık"
 
Aşırı hızın sonu Kahvehanede bitti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üslup sertleşti; "bunun adı krallık"
15 bin kapasiteli hayvan barınağı projesine karşı çıkan Kızılcahamam Belediye ...
Mogan taştı
GÖLBAŞI İlçesi’nde yağan karların erimesi ile birlikte Mogan Gölü’nde ...
İlk 'ortak akıl' adımı
Ankara Valisi Alaaddin Yüksel’in her defasında vurguladığı ‘ortak akıl’ ...
 
Taş plak arşivi dijitale dönüştü
Milli Kütüphane bünyesinde bulunan 5 bin 500 parçalık taş plak arşivi ...
Ressamlardan günlerine özel resim
Dünya Ressamlar Günü dolayısıyla Ankara’da bir araya gelen ressamlar, resim yaptı.
Keçiören’de Hocalı töreni
Azerbaycan’ın Yukarı Karabağ bölgesindeki Hocalı şehrinde 1992’de yapılan ...
 
Polise uzaktan eğitim
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, “Polis teşkilatımız giderek kendine öz güveni ...
OSİAD 20’inci Genel Kurulu yapıldı
OSİAD 20. Genel Kurulu OSTİM meydana gelen elim patlamaların gölgesinde yapıldı
Valinin düşü Çankaya köyü
Vali Yüksel, “Hedefimiz, Ankara’nın Kızılay’ında, Ulus’unda, Çankaya’sında ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri