Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
13 Ağustos 2009 Perşembe - 08:11

Vekil oğlu TTK’ya bina satışında aracı olmuş

CHP’li Kılıçdaroğlu, 2.5 milyon YTL bedelli katın, Türk Tarih Kurumu’na satışına Ak Parti’li Dinçer’in oğlunun aracılık yaptığını ortaya çıkardı

Vekil oğlu TTK’ya bina satışında aracı olmuş

CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Kızılay’da 2,5 milyon YTL bedeli olan katın, Türk Tarih Kurumu’na (TTK) satışına Ak Parti Van Milletvekili İkram Dinçer’in 26 yaşındaki oğlu Mehmet Akın Dinçer’in aracılık yaptığını ortaya çıkardı.
Kılıçdaroğlu, geçen aylarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sorularına dün bir yenisini daha ekledi.
Daha önce “Serdar Kepenek, Ekrem Tosun, Hasan Dağcı, Halim Sudaş gibi isimlerin kim olduğunu” soran Kılıçdaroğlu, bu kez dün İstanbul’da İETT’yle ilgili iddialarını açıkladığı basın toplantısını şu soruyla bitirdi: “AKP Van Milletvekili İkram Dinçer, Türk Tarih Kurumu’na kaç kez ve niçin gitti? Sayın Dinçer’in TTK’ya ilgisi tarih merakından mı, yoksa başka işlerden mi kaynaklanmaktadır?”
Milliyet, Kılıçdaroğlu’nun hakkında soru yönelttiği milletvekili İkram Dinçer hakkında araştırma yaptı ve oğlu Mehmet Akın Dinçer’in, TTK’nın Kızılay’da kütüphane yapmak üzere satın aldığı işyerinin satışına kat sahibi tarafından verilen vekâletle aracılık yaptığını öğrendi. Bu bilgiyi Kılıçdaroğlu da doğruladı ve belgeleri Milliyet’le paylaştı. İşte milletvekilinin oğluyla TTK arasındaki ticari ilişkiye ilişkin tarafların anlattıkları...

‘Bedel çok yüksek’
TTK’nın Kızılay’da çok yüksek bedelle bir kat satın aldığını ve bu satışa milletvekilinin oğlunun aracılık ettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
“Kurum Ankara’da bir yer satın alıyor. Ancak çok yüksek bir bedelle. Vekilin oğlu da bu işin içinde. İkram Bey’in oğlu, zemin kattaki yeri satan kişiden aldığı vekâlette satış işlemini üstleniyor. Ancak satın alınan yerin bedeli öylesine yüksek ki, kurum içerisinde kurulan komisyondaki üyeler dahi satışa muhalefet ediyorlar, şerh koyuyorlar, ‘Burası alınamaz’ diyorlar. Ancak kurum başkanı buna rağmen bu katı satın alıyor. Anladığımız kadarıyla kuruma siyasi baskı yapılıyor. Bu olaya imza atmamış olanlar da kurum içerisinde neredeyse cezalandırılan konuma getirilmişler.”

Dinçer: “Bir çay içtik”
Ak Parti Van Milletvekili İkram Dinçer ise, “Kemal Bey ajan mıdır, TTK’ya gittiğim doğrudur ama gittiğim yerleri mi takip ediyor?” diyerek tepki gösterdi. Dinçer, konuyla ilgili sorularımızı ise şöyle yanıtladı:
“Başkan bey çok özel bir insan, tanışıyorum. Niye gittiğimi söyleyeyim. Kızılay’da bir işyeri bulmuş, kütüphane yapacakmış. Oğlumun da birlikte olduğu bir firmanın işyeri. Ali Bey oğlumun yetkili olduğunu öğrenince bizi aradı, ‘Ya bu fiyatlar bizi aşıyor, senin bir katkın olur mu, bir çay içsek’ diye aradı. İşte öyle bir çay ikramı söz konusu oldu. Sonradan öğrendim ki orayı almışlar, benim oğlumun da ciddi bir katkısı olmuş. Ancak kendisine verilen fiyatlarda aşağıya çok çekmiş, kârı sıfır noktasına çekmiş”
TTK Başkanı Prof. Dr. Ali Birinci ise, sekreteri aracılığıyla verdiği yanıtta “İkram Dinçer Van milletvekilidir, oğlunu da tanımam. 31.10.1991’de Prof. Dr. Yaşar Yücel döneminde alınan bir yönetim kurulu kararına göre satın alındı, gerekirse belgeyi gösteririm ancak şu anda konuşamam” cevabını iletti.

 


Milletvekilinin oğlu Mehmet Akın Dinçer, TTK’ya, satış vekâletini aldığı katı 2.5 milyon TL’lik yüksek bir  bedelle sattı.

Başkan kararıyla satın alınabilir
Kanuna göre, TTK’nın bir yer satın alabilmesi için öncelikle kurum içinde kurulan tespit komisyonunun onayı gerekiyor. Bu komisyon fiyat araştırması yapmakla da yükümlü. Eğer gerçek bedelin üzerinde bir teklif tespit ederse, satışı onaylamıyor, karara şerh koyuyor. Ancak kurumun başkanı sorumluluğu üzerine alarak satış işlemini gerçekleştirebiliyor. Her iki durumda da, satış Başbakanlık onayı ile hayata geçebiliyor.

 Satış yeri planı vardı
Eski TTK Başkanı Yusuf Halaçoğlu, “Benim bu satın almadan haberim yok. Ancak Kızılay’da bir satış yeri alıp, tüm kurumların kitaplarını satış yapma isteğimiz vardı. Ancak yürürlüğe koymamıştık” dedi.

 Otobüs ihalesinde yolsuzluk iddiası
Kılıçdaroğlu, dün CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda yaptığı toplantıda, İETT Genel Müdürlüğü’nün bir Alman firmasına verdiği 76 milyon dolar ekonomik bedeli olan 350 solo, 100 körüklü ve 50 adet çift katlı otobüs alımı ihalesinin usulsüz olduğunu iddia etti. Kılıçdaroğlu, ihalenin Türk firmaları aracılığıyla yargıya taşındığını, Kamu İhale Kurumu ve Danıştay tarafından ihalenin iptal edilmesine rağmen otobüs alımlarının Alman firmadan yapıldığını söyledi.

Milliyet

 
ATO’dan tutuklu için gönüllü sağlık grubu
 
Özkök hakkında suç duyurusu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
zakir Bakaç 13 Ağustos 2009 Perşembe 12:16

afiyet bal şeker olsun. Bu millet daha çoğunu hakediyor. Bin beter olalım. Sizler gibiler bizim başımızın tacıdır. Yiyin, yiyin babanızın malı gibi yiyin. Bu yetkiyi biz verdik size. Aziz MİLLETİNİZ.

Yorumu oyla      0      0  
aktolgalı 13 Ağustos 2009 Perşembe 12:15

yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin, doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Arınç'ın oğlu hemen iş buldu
Binlerce üniversite mezunu işsiz geziyor. Arınç'ın mezun olan oğlu ise...
Yargıdan 'şehit' açılımı!
PKK'lı oğlunun mezarına 'şehit' yazdıran babanın beraatına karar verildi.
Dağlıca açılımın dönüm noktası
21 Ekim 2007 gecesi 12 askerin şehit edilmesinin ardından AKP düğmeye bastı.
 
İlk şehidin ağabeyi konuştu
PKK saldırısında şehit düşen ilk asker Süleyman Aydın'ın ağabeyi açılım için ne dedi?
Yalı satışına askeri müdahale
Boğaz'daki Ercan Yalısı'nı 17.5 milyon dolara satın alan Ör, bir süprizle karşılaştı.
Deniz kızı getirene 1 milyon $
İsrailliler sahilde ‘denizkızı’ bekliyor. Çünkü belediye tam 1 milyon dolar ödül veriyor.
 
Ergenekon'a sosyopat tanık
Ergenekon’un kilit ismi Osman Yıldırım’la ilgili ilginç bir rapor ortaya çıktı.
Protesto ettiler salondan atıldılar
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AKP İl Danışma Meclisi toplantısında konuşma ...
ÖSS sonuçları için TIKLAYIN
ÖSS yerleştirme sonuçları açıklandı.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri