Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
İçişleri Bakanlığı'ndan Yeni '112 Web İhbar Sistemi' Uygulaması
İçişleri Bakanlığı'ndan Yeni "112 Web İhbar Sistemi" Uygulaması
Ticaret Bakanlığı'ndan Cep Telefonu ve Taşıt Satışlarına Yeni Taksit Düzenlemesi
Ticaret Bakanlığı'ndan Cep Telefonu ve Taşıt Satışlarına Yeni Taksit Düzenlemesi
2025 Yılı Bütçesi TBMM'de Kabul Edildi
2025 Yılı Bütçesi TBMM'de Kabul Edildi
Aday Öğretmenlik ve Kariyer Basamakları İçin Yeni Düzenleme Yayımlandı
Aday Öğretmenlik ve Kariyer Basamakları İçin Yeni Düzenleme Yayımlandı
19 İlde Gürz-30 Operasyonu: 40 Gözaltı
19 İlde Gürz-30 Operasyonu: 40 Gözaltı
HABERLER>EKONOMİ
17 Nisan 2021 Cumartesi - 12:57

Veriler risk iştahını desteklemeye devam ediyor

Haftanın son işlem gününde, Global piyasalarda risk iştahında yaşanan artış ile birlikte Avrupa ve ABD borsalarının birçoğunda toparlanma eğiliminin devam ettiği izleniyor.

Veriler risk iştahını desteklemeye devam ediyor

Haftanın son işlem gününde, Global piyasalarda risk iştahında yaşanan artış ile birlikte Avrupa ve ABD borsalarının birçoğunda toparlanma eğiliminin devam ettiği izleniyor. Gün içerisinde, Euro Bölgesi ve ABD’de açıklanan verilerin beklentileri karşılaması endeksler tarafında risk iştahını kısa vadede desteklemeye devam ettiği görülüyor. BİST-100 endeksi gün içerisinde 1400-1412 bölgesi aralığında hareket ettiği izleniyor. Global piyasalarda risk iştahında toparlanma eğilimi ve ülke CDS risk priminin 404 seviyesine gerilemesi endeks fiyatlamalarında olumlu yansımaları görülürken, Türk Lirası’nda artan oynaklık, endeks fiyatlamalarını baskılamaya devam ettiği izleniyor. Küresel tahvil piyasasına bakıldığında, getirilerde kısa vadede yükseliş isteği risk iştahını desteklemeye devam ediyor. VIX endeksi 16,70 değer civarında hareketine devam ediyor. Günün geri kalanında, veri akışının sakin olduğu gözüküyor.

Satır Başları:

BİST-100 endeksinde gün sonuna doğru dalgalı seyir devam ediyor. Gün içerisinde endeksin 1400- 1412 bölgesi aralığında hareket ettiği izleniyor. 5 yıllık ülke CDS risk priminde yaşanan normalleşme eğiliminin endeks fiyatlamalarına olumlu yansımaları görülse de Türk Lirası’nda devam eden oynaklık endeks fiyatlamalarını baskılamaya devam ettiği izleniyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan Kısa Vadeli Dış Borç İstatistikleri Gelişmeleri raporuna göre; Şubat sonu itibarıyla, kısa vadeli dış borç stoku, 2020 yılsonuna göre % 2,0 oranında artışla 141,2 milyar dolar olarak gerçekleşti. Bu dönemde, bankalar kaynaklı kısa vadeli dış borç stoku % 6,1 oranında artarak 61,5 milyar dolar olurken, diğer sektörlerin kısa vadeli dış borç stoku % 3,7 oranında azalarak 56,9 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan Konut Fiyat Endeksi verilerine göre, 2021 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 2,6 oranında artan Konut Fiyat Endeksi, bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 30,8, reel olarak ise % 13,1 oranında arttı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu yaptığı açıklamada, Döviz alımsatımlarının koordinasyon içerisinde yapılabilmesi için Şubat 2017'de Hazine Müsteşarlığı ile protokol imzaladıklarını açıkladı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Ekonomi Reformları Eylem Planı kapsamında, bankaların iş modellerinin vatandaşın hak ve menfaatlerine uygunluğunu değerlendiren Bireysel Bankacılık Analiz ve Derecelendirme Modeli'ni (BAM) geliştirdi.

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ülkesinin yüzde 60 saflıkta uranyum zenginleştirdiğini duyurdu.

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan Euro Bölgesi Tüketici Fiyat Endeksi Mart ayında bir önceki aya göre % 0,9 ve bir önceki yılın aynı ayına göre % 1,3 artış gösterdi.

ABD’de açıklanan İnşaat İzinleri verisi Mart ayında bir önceki aya göre % 2,7 artış ile 1,766 milyon oldu. Konut Başlangıçları ise Mart ayında bir önceki aya göre % 19,4 artış ile 1,739 milyon oldu.

ABD Hazine Bakanlığı tarafından hazırlanan raporda, İsviçre'yi kur manipülatörü listesinden çıkarıldığı belirtildi. İsviçre kur izleme listesinde kalmaya devam edecek. Açıklamada, listeden Vietnam da çıkarıldı. Listede bulunan ülke kalmazken, aralarında Çin ve Almanya'nın da yer aldığı 11 ülke ise izleme listesinde tutulmaya devam ettiği belirtildi.

 

BIST 100

BIST100 endeksi gün içerisinde en yüksek 1412 en düşük 1400 seviyelerini gördü. Kapanışa doğru BIST100 endeksinde dalgalı seyrin devam ettiği görülüyor. Destek: 1390- 1384 Direnç: 1415- 1420

Şirket Haberleri

Esenboğa Elektrik Üretim A.Ş. (ESEN): Esenboğa Elektrik Üretim A.Ş.'nin %100 bağlı ortaklığı olan Margün Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin halka açılması ve bu kapsamda Şirket Esas Sözleşmesi'nin Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat hükümlerine uygun hale getirilmesi amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na gerekli evraklar 16.04.2021 tarihi itibarıyla teslim edilerek ön izin başvurusunda bulunulmuştur.

RTA Laboratuvarları Biyolojik Ürünler İlaç ve Makine Sanayi A.Ş. (RTALB): Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü tarafından SARS-Cov-2 (2019-nCov) RT-q PCR tanı kitinin temini hususunda akdedilen Sağlık Market Tıbbı Malzeme Çerçeve Anlaşması Kapsamında,bugün (16.04.2021) firmamıza 1.800.000 adet ürün siparişi verilmiştir.

USDTRY

Haftanın son işlem gününde, Türk Lirası’nda artan oynaklık ile birlikte kurun fiyatlamalarda geniş bant aralığında hareket ettiği görülüyor. Kurun ilk direnci 8,1500 seviyesi olarak takip edilebilir. Destek: 8,0000 – 7,9200 Direnç: 8,1200 - 8,1800

EURTRY

Haftanın son işlem gününde, EUR/TRY paritesi fiyatlamalarında TL’de yaşanan dalgalı seyir ile birlikte geniş bant aralığında hareket etmeye devam ettiği izleniyor. Paritenin ilk direnci 9,7200 seviyesi olarak izlenebilir. Destek: 9,6000 - 9,5600 Direnç: 9,7200 – 9,7800

EURUSD

EUR/USD paritesi gün içerisinde, küresel piyasalarda kısa vadede dolarda yaşanan zayıf seyir ile birlikte paritenin 1,1996 seviyeleri civarını test ettiğini görüldü. Kurun ilk direnci 1,2000 seviyesi olarak izlenebilir. Destek: 1,1950 - 1,1920 Direnç: 1,2000 - 1,2050

XAUUSD

Gün içerisinde dolarda yaşanan dalgalanma ile birlikte kıymetli metalin 1.783 seviyeleri civarını test ettiği fakat bu seviyeyi aşmakta zorlandığı görülüyor. Ons Altının ilk direnci 1.788 seviyesi olarak takip edilebilir. Destek: 1.750 – 1.744 Direnç: 1.788 – 1.792

BRENT

Haftanın son işlem gününde, Brent petrolün fiyatlamalarda dar bant aralığında hareket ettiği görüldü. Şu saatlerde emtianın 66,28 seviyesinde hareket ettiği izleniyor

 

Kaynak:İnvestaz Yatırım
Hibya Haber Ajansı

 
“Beijing’de Buluşalım” kış sporlarında, Çinli sporcular nefes kesti
 
Bu hatalar bağışıklığınızı düşürebilir
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TL mevduat faizleri ve TL kredi faizleri azaldı
Bankaların TL mevduat için uyguladıkları faiz oranı 09 Nisan haftasında ...
Ekonomik gelişmeler
Bu sabah karışık açılış ve sonrasında 1390 – 1430 arasında işlem aktivitesi ...
Küresel piyasalar
Dün ABD piyasaları, beklentileri aşan makro veriler ve güçlü sonuçlarla ...
 
TCMB nisan ayını pas geçti
Haftanın dördüncü işlem gününde, Yurtiçi piyasalarda Türkiye Cumhuriyet ...
Yurt içinde gözler TCMB toplantısında olacak
Ekonomik görünümdeki iyileşme ve aşılama çalışmaları küresel risk iştahını ...
Piyasaların yönü
Borsa İstanbul’da BIST100 endeksi TCMB toplantısı öncesinde banka hisselerindeki ...
 
TCMB günü
ABD ekonomisinden toparlanma kaynaklı risk algısında iyimserlik sürerken, ...
Altın enflasyondan güç buldu
Paladyum bir ayın ardından dünkü seansta 2700 dolar/ons seviyesini aşmayı ...
Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE) yıllık %22,06, aylık %2,52 arttı
Tarım-ÜFE' de (2015=100), 2021 yılı Mart ayında bir önceki aya göre %2,52, ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri