Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
1 Temmuz 2011 Cuma - 17:58

Yatırım yapana büyük kolaylık

Ankara Kalkınma Ajansı, yatırım yapacaklara 350 bin liraya kadar hibe verecek.

Yatırım yapana büyük kolaylık

Ankara Kalkınma Ajansı, hazırladığı mali destek programlarıyla başkentte bilişim ve sağlık sektörlerinde  yenilikçi uygulamalar geliştiren girişimcilerle, turizmciler  alanında yatırım yapacaklara 350 bin liraya kadar hibe verecek. Toplamda 20 milyon lirayı bulacak mali destekten Ankara'da faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşları ile KOBİ'lerin yanı sıra, sivil toplum kuruluşları da faydalanabiliyor. Sağlanacak destekler, başvuran kuruluşların yasal statüsüne göre değişen oranlarda eş finansman gerektiriyor. Ankara Kalkınma Ajansı tarafından verilecek destek miktarı, proje başına 40 bin lira ile 350 bin lira arasında değişiyor.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Asım Balcı, yaptığı açıklamada, ellerinde bulunan kaynağın tamamını, Ankara için geliştirilecek projelere ayırdıklarını bildirdi. Balcı, ''2011 Yılı Mali Destek Programları''nın '' Turizm Potansiyelinin Harekete Geçirilmesi'' ve  Yenilikçi Uygulamalar'' başlıkları  altında uygulanacağını belirterek, toplamda 20 milyon liralık kaynağın bir yıl içerisinde dağıtılacağını ifade etti. Önümüzdeki yıllarda desteğin daha da artacağını dile getiren Balcı, başvuruları 16 Eylül'e kadar kabul edeceklerini söyledi.

MİKTARI BAŞVURANLAR BELİRLEYECEK

Hayata geçirilen destek programlarıyla özel sektör ile kamu kurum ve kuruluşlarını bir yarışa soktuklarını, bunun sayesinde destek verilecek projelerin niteliğinin daha da artacağını vurgulayan Balcı, tüm başvuruların aynı kriterlere göre değerlendirileceğini bildirdi. Desteği, eş  finansman şartıyla vereceklerini belirten Balcı, şöyle devam etti: ''Projelere 40 bin lira ile 350 bin lira arasında destek vereceğiz. Bu miktarı başvuranlar belirleyecek. Projelerini ortaya koyduklarında, 'Bizim projemiz bu ve biz bu projeye şu kadar destek istiyoruz' diyecekler. Ancak, burada biz bir eş  finansman şartı koyuyoruz. Çünkü tamamen kamu tarafından desteklenen bir hibe programının çok faydalı olmayacağını daha önceki uygulamalardan gördük. Projeler 3 aylık bir süre içinde hazırlanacak. Biz, şimdiden itibaren bilgilendirme toplantılarına başladık. 15 günlük süre içinde Ankara'da gitmediğimiz ilçe kalmayacak ve bunun hemen arkasından eğitimler başlayacak. Bu eğitimlerde de programlara nasıl başvurulacağını anlatacağız.''

KOBİ'LERE YÜZDE 50, KAMUYA YÜZDE 75

Destekten faydalanmak isteyenlerin öncelikle, hazırlanan formata uygun şekilde başvuru yapması gerektiğini anlatan Balcı, bir '' havuzda'' toplanacak projelerin bağımsız  değerlendiriciler tarafından  değerlendirileceğini ifade etti. Değerlendirmeden sonra, destek alacak kuruluşların belirleneceğini ve 1 yıl sürecek program çerçevesinde kuruluşların belirli aralıklarla denetleneceğini aktaran Balcı, ellerindeki kaynağı en etkin şekilde kullanmak istediklerini söyledi. Balcı, 350 bin lirayı aşmamak kaydıyla KOBİ'lere, sundukları projelerin en çok yarısı kadar, kamu kurum ve kuruluşları ile kar amacı gütmeyen STK'lara ise proje bedelinin en çok yüzde 75'i oranında destek sağlanacağını ifade ederek, desteğin 1 yıl içerisinde 3 parça halinde verileceğini sözlerine ekledi.

 
Ankara'da 5 kablo hırsızı yakalandı
 
Daha ne olsun
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Örnek minibüs şoförü
Vatandaşlar, içinde bin 350 lira bulunan cüzdanı Minibüsçüler Odası’na ...
TAPDK esnafa yol göstersin
Tütün ve alkollü ürünlerle ilgili yönetmelikteki muğlak ifadelerin giderilmesini ...
İşçilere ilk yardım dersi
Kazan Belediyesi işçi personeline ilk yardım semineri verdi. Belediye ...
 
Taş ve kayaları topladı amfi tiyatro yapıyor
Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin’in bölge denetimi sırasında verdiği ...
Başbakan Erdoğan’ın Kuzey Ankara turu
Başbakan Tayyip Erdoğan, Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi alanında ...
Buyurun; yeni piknik alanınız
Gölbaşı’nda Atatürk Sahil parkına yapılan piknik parkı bugün açılıyor.
 
Vadi’de yıkım gerginliği
Dikmen Vadisi’nde “kentsel dönüşüm projesi” kapsamında yapılması planlanan ...
İl Genel Meclisi harıl harıl
Ankara İl Genel Meclisi yeni komisyonları ile 2011 yılı çalışmalarını sürdürüyor.
Banliyö hattı en az üç ay tatile çıkıyor
Başkentray projesi kapsamında demiryolu yapım çalışmaları nedeniyle Banliyö ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri