Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>TÜRKİYE
17 Ağustos 2009 Pazartesi - 12:06

Yılmaz Ateş’ten 4 yolsuzluk iddiası

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ilgili dört ayrı yolsuzluk iddiasını Meclis’e taşıdı. Belbeton’un daha ucuz teklifler verilmesine rağmen, çelik paletlere toplamda Bir milyon 641 bin dolar ödediğini iddia eden Ateş, diğer yandan Hamburg MÜSİAD üyesi de olan Serdar Kepenek ile Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında ticari ilişki bulunup bulunmadığını, varsa bunun nasıl bir ilişki olduğunu da öğrenmek istedi.

Yılmaz Ateş’ten 4 yolsuzluk iddiası

BELBETON’un daha ucuz teklifler verilmesine rağmen, çelik paletlere toplamda Bir milyon 641 bin dolar ödediğini iddia eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, diğer yandan Hamburg MÜSİAD üyesi de olan Serdar Kepenek ile Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında ticari ilişki bulunup bulunmadığını, varsa bunun nasıl bir ilişki olduğunu da öğrenmek istedi

Ateş, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergelerinin ilkinde, belediye beton şirketi Belbeton’un, daha ucuz fiyatlarla teklif verilmesine rağmen çelik paletleri bir milyon 641 bin dolardan satın alıp almadığını sordu. Ateş, şu soruları yöneltti:

"-Yerli ve yabancı firmalar tarafından daha uygun teklifler verilmesine rağmen söz konusu alımın adet başına 293, toplamda ise 1.641.000 ABD Doları ödenerek Carry World adlı Kore Firmasından satın alındığı iddia edilmektedir. Belbeton A.Ş. tarafından bu tür bir alım yapılmış mıdır?/_np/2220/8612220.jpg

Söz konusu malzemeler hangi tarihte ve hangi usulle alınmıştır? Alınan malzemenin kapsamı, birim ve toplam maliyeti nedir? ihaleye çağırılan veya teklif alınan firmalar hangileridir?

Bu firmalar tarafından verilen birim ve toplam teklif miktarları nedir? Belbeton A.Ş. tarafından 1.641.000 ABD dolarına aldığı aynı malzeme için, başka bir firmanın 766.000 dolar teklif verildiği iddiası doğru mudur?

Almanya’da bulunan ZBB GmbH adlı firmanın aynı ürün için Kore firmasından fiyat istediği, Kore firmasının Alman firmasına, Ankara teslimi olmak üzere adette 173.75, toplamda ise 973.000 dolar fiyat verdiği ve bu teklifin Belbeton A.Ş. Genel Müdürlüğüne gönderildiği iddiası doğru mudur?

Direkler hangi firmadan

Ateş bir başka önergesinde, Ankara’nın ana bulvarlarına ve caddelerine dikilen alüminyum gövdeli, eğik aydınlatma direklerinin, standartlara uygun olmadığı, bu nedenle trafikte sorunlara neden olacağı iddialarına değindi. Direklerin kimden alındığı, maliyeti, standarda uyup uymadıklarını soran Ateş, "Aydınlatma direklerinin satın alındığı firmaların sahibi veya ortakları arasında AKP kurucusu veya üst düzey yöneticilerinin akrabaları var mıdır? Kimlerdir? Bu direklerin fahiş fiyattan alındığı ve bu yolla birilerine haksız kazanç sağlandığı iddiası doğru mudur?" dedi.

Bir diğer soru önergesinde, 2004-2009 tarihleri arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından alınıp satılan gayrımenkullerin dökümünü isteyen Ateş, bu alım-satımların hangi amaçla yapıldığı sorusuna yanıt istedi.

MÜSİAD üyesinin ilişkileri

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, bir soru önergesinde ise Hamburg MÜSİAD üyesi de olan Serdar Kepenek ile Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında ticari ilişki bulunup bulunmadığı, varsa bunun nasıl bir ilişki olduğunu da öğrenmek istedi. Ateş, şu soruları yöneltti:

"Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Belko A.Ş. tarafından, Serdar Kepenek’e ait olan Almanya merkezli Eurasfalt ve GRC firmasından, hangi danışmanlık hizmetleri alınmıştır? Tarihleri ve bu hizmet alımı için yapılan toplam ödeme miktarı nedir?

GRC firmasından sağlanan asfalt danışmanlık hizmetlerinin Karayolları Genel Müdürlüğü veya Üniversitelerin ilgili bölümlerinden çok daha ucuz fiyatlara sağlanabilecekken, Serdar Kepenek’in firmasından milyon dolarlarla ifade edilen fiyatlardan sağlandığı iddiası doğru mudur? Açıklar mısınız?

Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı Belko Genel Müdürlüğü tarafından asfalt kalitesini artırmak için 2004-2009 yılları arasında alınan kimyasal miktarı nedir? Toplam ödeme miktarı nedir? Serdar Kepenek’in firmalarından ne kadar kimyasal alınmıştır? Alım tarihleri ve yapılan ödeme miktarı nedir? Bu kimyasalların ne kadarı kullanılmıştır? Serdar Kepenek’in firmalarından tutarı milyon dolarları bulan kimyasal alındığı ve hiç kullanılmadığı iddiaları doğru mudur?

Belko A.Ş. laboratuarlarında kullanılmak üzere Serdar Kepenek’e ait firmalardan ne kadar test cihazı alınmıştır? Alım tarihleri ve toplam ödeme miktarı nedir? Söz konuş şahsa ait firmalardan milyon dolarlarla ifade edilen miktarda test cihazı alındığı ve hiç kullanılmadan başka firmalara kiralandığı iddiaları doğru mudur? Bu iddialarla ilgili açılan bir soruşturma var mıdır?"

Ayaş Tüneli’ni sordu

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, Başbakan Erdoğan’a "Ayaş tüneli 33 yıldır neden bitirilemedi?" diye sordu. Ateş, Meclis Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde 1940’lı yıllarda çalışmalarına başlanan 1976’da ihale edilen Ankara İstanbul Sürat Demiryolu kapsamındaki Türkiye’nin en uzun tüneli olarak planlanan Ayaş Tüneli’nin kaderine terk edildiğini söyledi. Ateş, "Basında yer alan haberlerde söz konusu tünel için bu güne kadar 1.5 milyar dolar harcama yapıldığı, toplam uzunluğu 10.5 kilometre olan tünelin 8.5 kilometrelik kısmının tamamlandığı, geriye kalan 2 kilometrelik bölümünün ise otobüs firmalarının baskısı nedeniyle tamamlanmadığı bilgisine yer verilmektedir. Bu tünelin tamamlanması ve Çayırhan’da bitirilen tünelle birlikte hizmete alınması halinde İstanbul Ankara arasının hızlı trenle 2 saate ineceği, bunun ekonomimize ciddi katkı sağlayacağı belirtilmektedir" dedi. Ateş, soru önergesinde Başbakan Erdoğan’a şu soruları yöneltti: "Ayaş tüneli için bu güne kadar yapılan toplam harcama (ABD Doları) tutarı nedir? Hangi yıllarda ne kadar harcama yapılmıştır? Ayaş Tüneli’nin fay hattı üzerinde olduğu iddia edilmektedir. Bu konuyla ilgili olarak yapılan bir çalışma var mıdır?

 
Baz istasyonu park okul dinlemiyor
 
Yılmaz Ateş’ten 4 yolsuzluk iddiası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Baz istasyonu park okul dinlemiyor
Sayıları giderek artan baz istasyonları vatandaşları çileden çıkartırken, ...
Elektriğimiz yok 3G’yi ne yapalım
Çankaya’da bir GSM firması Kuzgun Sokak’a 3G için bağlantı hattı döşerken ...
17 Ağustos’tan ders almadık
Jeoloji Mühendisleri Odası, 17 Ağustos Marmara Depremi’nde on binlerce ...
 
Ormanlar yanıyor sendikacı feryat ediyor
Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Serdar Aslan, orman yangınlarını önlemede, ...
Biz utandık o utanmadı
Kalecik’te her yanı dökülen Atatürk heykelinden, biz utandık, onlar utanmadı. ...
AKP teşkilatına iki haftada ayar
Sıkıntılı geçen AKP Ankara İl Başkanlığı seçimlerinin ardından belirlenen ...
 
Andezit bahaneli bordür komedisi
Yenimahalle Belediyesi’nin geçen ekim ayında Suadiye Caddesi’ne döşediği ...
Ulus projesi tarih oldu
Danıştay 6. Dairesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi projesinin planını iptal ...
Domates üzerinde Da Vinci testi
NASA tarafından astronotların uzayda ameliyat edilebilmesi için geliştirilen ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri