Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
HABERLER>GÜNDEM
3 Aralık 2010 Cuma - 15:06

Yüksel'den hayvancılığa dayalı OSB'ye inceleme

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara'nın Çubuk ilçesine, Türkiye'de ilk defa kurulacak olan Hayvancılığa Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) alanında incelemelerde bulundu ve bölge halkının sorunlarını dinledi.

Yüksel den hayvancılığa dayalı OSB ye inceleme

Çubuk ilçesi Mutlu Köy'de 21 bin 600 metrekarelik OSB alanında 2 Aralık'ta yapılan Müteşebbis Heyeti Toplantısına katılan Yüksel, alt yapı inşaatına başlayan firma yetkililerinden, çalışmalar hakkında bilgi aldı. OSB alanında, ihaleyi alan Alptekin İnşaat tarafından yol, içme suyu, yağmur suyu, kanalizasyon ve su deposunun yapılacağını belirten Yüksel, firma yetkililerinden, çalışma alanında bulunan iş makinelerini yetersiz bulduğunu ve en kısa zamanda iş makinelerinin ve çalışanların sayısının artırılmasını istedi. 

İncelemelerin ardından şantiye binasında kurulan toplantı salonuna geçen Yüksel ve beraberindeki heyet, alanda yapılacak çalışmalar hakkında hazırlanan sinevizyon gösterisini izledi. OSB alanında 21 kilometre yol, 16 kilometre kanalizasyon, 28 kilometre içme suyu ve 13 kilometre yağmur suyu inşaatının yapılacağını hatırlatan Yüksel, herhangi bir mali problem olmadığı takdirde projenin 2011 yılı sonunda biteceğini kaydetti. 

Daha sonra basına kapalı yapılan toplantının ardından çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Yüksel, en fazla, havaalanı çevresinde faaliyette bulunanlar başta olmak üzere bu bölgede faaliyette bulunan işletmelerle birkaç yıldır tartışma yaşandığını anımsatan Yüksel, tartışmaların, insanların OSB'nin gerçekleştirebileceğine olan inancının tam olmamasından kaynaklandığını ifade etti. 

Taşpınar Mahallesi Muhtarı Burhan Şan'ın bu sırada, bazı hayvan üreticilerinin ahırlarının Büyükşehir Belediyesi zabıtası tarafından kapatıldığını ve bu konuda üreticinin mağdur edildiğini söylemesi üzerine Yüksel, ''Bugüne kadar tartışılan ve konuşulan tüm konularda herkesi sisteme dahil ederek, kimsenin gönlünü kırmadan, sistemden koparmadan hayvancılığın değerlerini ve hükümlerini gözümüzden kaçırmadan bir ortak çözüm yolu mutlaka bulacağız. OSB'nin başlamasıyla bölgedeki besicilerin yarısının problemi çözülecek, bazıları da bankalardan sağladıkları kredilerle kendilerine yeni çalışma alanları oluşturacak'' diye konuştu. 

Vali Yüksel, şunları kaydetti: 

''Bu kokunun giderilmesi konusunda vatandaşlarımız bizimle işbirliği yapmaya çalışacaklardır. Ben her aşamada mahallinde hayvancılık yapan bütün vatandaşlarımızın çözüme yarar getirebilecek her türlü önerisine açığım. İş birliği yapabileceğimiz her türlü konuda buluşacağız. Başta bu işletmenin yapılacağı Mutlu Köyü vatandaşları olmak üzere tüm bu işin ticaretini yapan esnafımızı mağdur etmeden bu işi başaracağız. Bu işin ticaretini yapan insanlar, çözümün bir parçası olduklarını kabul etmeyip, kendilerini dışarı atarlarsa ve ortaya çıkan problemi de sen çöz diyeceklerse. Bu hakikaten kabul edilebilir bir olay değildir. Olayın tüm aktörleri bize birtakım öneriler getirsinler, bizim kapımız çözüm önerisine ve herkese açık.''

 
İstiklal Marşını İşaret Diliyle Okudular
 
Ankara modern görüntüsüyle etkiledi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstiklal Marşını İşaret Diliyle Okudular
Çankaya İşitme Engelliler Gençlik Spor Kulübü Derneği Üyeleri, '3 Aralık ...
Şekerde Yakalananlar Ankara'da
Şeker Operasyonunda Gözaltına Alınan 32 Zanlı Ankara'da Özel Yetkili Savcıya İfade Verecek
Gezici festival bugün başlıyor
Ankara Sinema Derneği tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı, Artvin Valiliği, ...
 
Akıllara Ankara geldi
TBMM’deki bütçe görüşmeleri sırasında milletvekillerinin soru ve eleştirilerini ...
ASKİ'ye "ilgisiz" suçlaması
ASKİ’nin Gölbaşı şehir merkezindeki ana cadde ve yollarda yaptığı altyapı ...
Yumurtalar bakan içindi!
Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi’nde bir grup öğrenci, ...
 
Asayiş sorunu yok
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, “Asayiş, yokluğunda dikkat çeker. Ülkemizde ...
Öğrencilere ekmek yapımı eğitimi
Etimesgut Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, ilköğretim okulu öğrencileri ...
Ceza kesildi diye çok mu üzüldün?
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kentteki bazı köprü ve ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri