Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
İçişleri Bakanlığı'ndan Yeni '112 Web İhbar Sistemi' Uygulaması
İçişleri Bakanlığı'ndan Yeni "112 Web İhbar Sistemi" Uygulaması
Ticaret Bakanlığı'ndan Cep Telefonu ve Taşıt Satışlarına Yeni Taksit Düzenlemesi
Ticaret Bakanlığı'ndan Cep Telefonu ve Taşıt Satışlarına Yeni Taksit Düzenlemesi
2025 Yılı Bütçesi TBMM'de Kabul Edildi
2025 Yılı Bütçesi TBMM'de Kabul Edildi
Aday Öğretmenlik ve Kariyer Basamakları İçin Yeni Düzenleme Yayımlandı
Aday Öğretmenlik ve Kariyer Basamakları İçin Yeni Düzenleme Yayımlandı
19 İlde Gürz-30 Operasyonu: 40 Gözaltı
19 İlde Gürz-30 Operasyonu: 40 Gözaltı
HABERLER>EKONOMİ
4 Eylül 2020 Cuma - 10:51

Yunanistan masaya gelecek mi?

ABD Başkanlık seçimlerinde anket güncel durumda Biden %49,6 – Trump %42,4 devam etmektedir. (GCM Yatırım)

Yunanistan masaya gelecek mi?

“PİYASANIN ROTASI”

Yunanistan Masaya Gelecek Mi?

Corona virüsünde güncel durum, vaka sayısı 26,219,459 – tedaviye pozitif cevap veren 17,460,026 – ölü sayısı 867,593 kişiye ulaşmıştır. Aşı’ya ilişkin pozitif beklentiler sürerken, ABD Başkanı Trump, “Kovid-19 aşısı belki ekim sonundan önce dağıtılır” açıklamasında bulundu.

ABD Başkanlık seçimlerinde anket güncel durumda Biden %49,6 – Trump %42,4 devam etmektedir. Trump ise anketlere ilişkin “Bu anketler sizi depresyona sürüklemek istiyor. Depresyona girdiniz mi? Hiç depresyonda gibi durmuyorsunuz” açıklamasında bulundu.

Bugün günlerden şov haline dönen fakat virüs gölgesinde kalan tarım dışı istihdam verisi olacaktır. Bloomberg terminalinde beklenti 1350K olarak yer almaktadır. İşsizlik oranı için %9,8 – ortalama saatlik kazançlar için ise 0,00% beklentileri yer almaktadır.

ABD borsa endekslerinde sert satışlar öne çıkarken, özellikle teknoloji odaklı hisse senetleri negatif momentumu tetiklemiştir. Apple %8 – Facebook%4 – Netflix %5 düşüş kaydetmiştir.

Türkiye – Yunanistan gerilimi sürerken, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg “Türk ve Yunan liderlerle yaptığım görüşmeler sonrasında iki müttefik ülke, Doğu Akdeniz’de askeri çatışmayı önleme mekanizmaları kurmak ve kazalarla olayları önleme riskini azaltmak için NATO’da teknik görüşmelere başlamak üzere mutabakata vardı.” Açıklamasında bulundu. Fakat bu açıklama Yunan bir yetkili tarafından yalanlanmıştır.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu açıklamalarda bulundu;

  • Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne (GKRY) uygulanan silah ambargosunu kısmen kaldırma kararının, yalnızca Yunanistan ve Rum kesimini çözümden uzaklaştırmaya yarayacağını söylerken, “Sonuçta buraya vereceğiniz malzeme neyse biz de misliyle Kuzey’e veririz. Ne olacak? Yine gerginlik artacak” dedi. Çavuşoğlu, son olarak AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’in, kendisini Yunan mevkidaşı Nikos Dendias’la bir araya getirmek istediğini, kendisinin kabul etmesine rağmen Dendias’ın bu öneriyi geri çevirdiğini söyledi.
  • Çavuşoğlu, Bloomberg ile perşembe günü gerçekleştirdiği mülakatta, başta Doğu Akdeniz olmak üzere, dış politikanın sıcak gündem maddelerine ilişkin soruları yanıtladı. “Açıkçası Türkiye olarak, Doğu Akdeniz’de ve Ege Denizi’nde provokasyonlara izin vermeyeceğimizi çok net belirttik. Yunanistan bu tür provokasyonlara devam ederse, en çok acı çeken o olacak” diyen Çavuşoğlu, Türkiye’nin diyaloğa açık olduğunu ancak Yunanistan’ın benzer tutumu sergilemediğini söyledi.

TCMB, TCMB, iletişim stratejisinin bir parçası olarak bir süredir yürüttüğü yatırımcı toplantıları çerçevesinde, 3 Eylül 2020 tarihinde bir videokonferans düzenledi. Videokonferansta Makroekonomik Görünüm ve Para Politikası konulu bir sunum gerçekleştirildi.

  • Merkez Bankası fiyat istikrarı ve finansal istikrar amaçları doğrultusunda elindeki bütün araçları kullanmaya devam edecektir.
  • İkinci çeyrekte salgın nedeniyle hızla gerileyen iktisadi faaliyet, Mayıs ayından bu yana güç kazanmaktadır.
  • Seyahat kısıtlamalarının hafifletilmesiyle turizm gelirlerinde kısmi bir iyileşme başlarken, mal ihracatındaki toparlanma, emtia fiyatlarının görece düşük seviyeleri ve reel kur düzeyi önümüzdeki dönemde cari işlemler dengesini destekleyecektir.
  • Salgına bağlı birim maliyet artışlarına ilave olarak döviz kuru ve kredilerde yaşanan gelişmeler talep yönlü dezenflasyonist etkileri sınırlamakta ve çekirdek enflasyon göstergelerinin eğilimlerinde yükseliş gözlenmektedir.
  • Salgına bağlı tedbirlerle kısa vadede etkili olan arz yönlü unsurların, normalleşme sürecinin devamıyla kademeli olarak ortadan kalkacağı öngörülmektedir.
  • Salgının ilerleyişine bağlı olarak iç ve dış talep koşullarının seyrine dair belirsizlikler önemini korumaktadır. Bu çerçevede Ağustos ayı PPK Toplantısı’nda politika faizinin sabit tutulmasıyla birlikte likidite tedbirlerinin sürdürülmesine karar verilmiştir.
  • Son dönemde salgına özgü alınan finansal tedbirlerin kademeli olarak normalleşmesi ve likidite tedbirleri ile sağlanan sıkılaşmanın makrofinansal istikrara katkı yapması beklenmektedir.

Fiyatlama dinamiklerinde, S&P500 endeksi 3000 seviyesi üzerinde 3443 seviyesinde fiyatlanmaktadır.  Kısa dönemli olarak 3500 üzerinde kalıcılık referans olabilir. ABD 10 yıllık tahvil faizi %0,6364 seviyesinde bulunurken, %0,50 üzerinde kalıcılık etkin olmaktadır. Bu noktadan sonra ABD 10 yıllık tahvil faizi %1 ve üzerinde kalıcı olup olmayacağını takip edeceğiz. Altın $2000 altında $1938 seviyesinde bulunmaktadır. USDTRY paritesi 7,4476 seviyesi ile 7.30 üzerinde fiyatlanmaktadır. 5 yıllık CDS (beyaz) 514.153 seviyesi ile 500 seviyesi üzerinde hareketine devam etmektedir. Dolar temasında  (klasik ve bloomberg Dolar endeksleri) denge arayışı sürmektedir.

 

 

Türk Lirası, %1,51 değer kaybı göstermektedir.

 

Kıymetli madenler, 5 günlük (28 Ağustos – 4 Eylül) performansları (- kırmızı  / + yeşil)

Altın %1,38 değer kazancı – Gümüş %2,83 değer kazancı göstermektedir.

 

Türkiye tarafında corona virüsü vaka sayısı 274,943 kişiye çıkarken, ölü sayısı 6,511 kişiye ulaşmıştır. Testlerin devreye alınması ile vaka sayısında artış devam ederken, toplam test sayısı 7,466,087 kişiye ulaşmıştır. Günlük vaka sayısı (1642) 1500 kişi üzerinde sürmektedir.

Detaylar için tıklayınız.

Bakan Koca: En çok hasta bulunan beş ilimizde pnömoni oranları; Ankara: %4.7, İstanbul: %4.61, Konya: %8.78, Kayseri: %6.49, Diyarbakır: %8,37. Güç tedbirde.

 

 

Kaynak:GCM Yatırım
Hibya Haber Ajansı

 
TSPB’nin Yeni Başkanı Tevfik Eraslan oldu
 
Yanlış pozisyonda oturmak omurgayı bozuyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ekonomik gelişmeler
Bu sabah karışık açılış ve sonrasında 1060 – 1100 arasında işlem aktivitesi ...
Amerikan borsalarında sert düşüş
Amerikan Borsaları teknoloji şirketleri öncülüğünde çakıldı. (İnvestaz Yatırım)
Enflasyonda kur ve para politikası etkileri izlenecektir
Türkiye’de tüketici fiyatları Ağustos ayında %0,86 artış gösterirken, ...
 
Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık %11,77, aylık %0,86 arttı
TÜFE'de (2003=100) 2020 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre %0,86, ...
USDTRY – Gün içinde 7.4510 seviyesi görüldü
Bir süredir 7.3990 / 7.3000 arasında kalan USDTRY paritesi bugün itibariyle ...
Enflasyona rağmen Dolar/TL’de rekor
Tüketici fiyatları Ağustos'ta yıllık % 11.77 arttı. Tüketici fiyatları ...
 
Kıymetliler güzel başladığı günü, kötü bitirdi
Altın dünkü seansa coşkulu bir başlangıç yaptıktan sonra, 1992 dolar/onsa ...
USDTRY- 7.4071-7.2900 bandı arasında seyrediyor
USDTRY paritesi haftanın ikinci işlem gününde de 7.4071-7.2900 bandı arasındaki ...
Küresel piyasalar
Dün ABD piyasaları, beklentiden güçlü gelen ISM imalat PMI ve yeni siparişler ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri