Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
HABERLER>GÜNDEM
10 Eylül 2012 Pazartesi - 09:34

Zoraki turist

Alman hava yolu şirketi Lufthansa’da çalışan kabin personelinin düzenlediği grev, Ankara’dan Almanya’ya uçmak isteyen yolcuları da etkiledi. Grev nedeniyle Esenboğa Havalimanı’nda mahsur kalan yolcular, havalimanı çevresindeki otellerde “mecburi” konaklıyor.

Zoraki turist

BAŞKENT’ten Almanya’ya seyahat etmek için Esenboğa Havalimanı’na gelen yolcular kötü bir süprizle karşılaştı. Lufthansa kabin ekibinin üyesi olduğu UFO Sendikası’nın, hava yolu şirketi ile zam pazarlığının başarısızlıkla sonuçlanması üzerine başlattığı grev sonucu Almanya yolcuları Ankara’da mahsur kaldı.
Yolcu sayısının her geçen dakika artmasının ardından havalimanı yetkilileri çözüm arayışına girdi. Yolcuların iki gün boyunca Esenboğa Havalimanı çevresinde ücretsiz konaklayabileceğini belirten yetkililer, yolcuların bir kısmını aktardı. Ancak grev nedeniyle biletlerinin beş gün sonraki uçuşa ertelendiğini dile getiren yolcular, “Mecburen kaldığımız gün kadar yer ayarlanması gerekir diyerek” tepki gösterdi.

Otellere yerleştiriliyoruz

Lufthansa Havayolu şirketinden bir yetkili, günün erken saatlerinden itibaren yaklaşık 800 yolcuyu geri çevirmek zorundan kaldıklarını belirterek, “Ankara, İzmir ve İstanbul’da yaklaşık 4 bin civarı yolcu mağdur oldu” dedi. Yetkili, “Gelen yolcuların biletlerini ileri tarihlere erteliyoruz. Evine dönemeyerek mağdur olan yolcularımızı da otellere yerleştiriyoruz” dedi.

Yardımcı olmadılar

Almanya’ya gitmek için ailesiyle birlikte Nevşehir’den Ankara’ya gelen Yasemin Akça, yetkililerin ilgisizliğinden yakındı ve şunları söyledi: “Uçuştan saatler önce Esenboğa Havalimanı’na geldik. Uçuşların iptal olduğunu öğrenince soluğu Lufthansa yetkililerinin yanında aldık. Ancak kendileri bize net bir bilgi veremedi. Sonra yığılma artınca bize bir telefon numarası verdiler ve gereken bilgiyi buradan alabileceğimizi söylediler. Saatlerce farklı farklı en az 20 kişi verdikleri telefon numarasını aradı ancak açan olmadı. Sonra biletlerimizi ileri bir tarihe aktaracaklarını ve bizi iki gün boyunca Esenboğa Havalimanı çevresindeki otellerde konaklatacaklarını söylediler. Ancak benim uçuşum beş gün sonra. Neden ben üç gün parasını cebimden karşılayayım. Çoluk çocuk kara kara ne yapacağamızı düşünüyoruz. Nevşehire dönsek bir dert dönmesek bir dert.”

Hostesler neden greve gitti?

Taşıdığı yolcu sayısı bakımından dünyanın dördüncü, Avrupa’nın ve Almanya’nın ise en büyük hava yolu şirketi olan Lufthansa’da 19 bin kabin görevlisi çalışıyor. Bu kabin görevlileri UFO adlı sendikanın üyesi. Sendika, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından greve gitme kararı almıştı. Yaklaşık 19 bin kabin görevlisinin büyük bölümünün üye olduğu Bağımsız Kabin Görevlileri Örgütü, çalışanlar için yüzde 5’lik ücret artışı talep ediyor. Sendika, ayrıca Lufthansa’nın yeniden yapılanma planı çerçevesinde sınırlı sözleşmeli geçici elemanlar istihdam etme planlarına da karşı çıkıyor. UFO sendikasının sözcüsü Alexander Behrens grev öncesinde, iş bırakma eyleminin sadece Frankfurt Havalimanı’nda yapılacağını ve diğer havalimanlarında çalışma temposunun aynı şekilde devam edeceğini duyurmuştu.

 
Sonbaharda hastalıklar çoğalıyor
 
İstanbul fark attı Ankara ikinci oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
4+4+4’ün ilk ders zili bugün çalıyor
Kamuoyunda çok tartışılan 4+4+4 sisteminin ilk ders zili bugün çalıyor. ...
Yaya yolu araç dolu
Kazım Karabekir Caddesi üzerinde devam eden metro hattı çalışması nedeniyle ...
Tenzile Erdoğan’ın adı Mamak’ta yaşayacak
GEÇTİĞİMİZ yıl hayatını kaybeden Başbakan Tayyip Erdoğan’ın annesi Tenzile ...
 
Okul servislerine uyarı
Okul öncesi, İlköğretim, ortaöğretim ve liselerin 2012-2013 eğitim ve ...
Gökçek’e ABD’den sosyal medya ödülü
ABD’nin önde gelen internet ve teknoloji kuruluşlarından Internet Marketing ...
Kentsel dönüşümde işbirliği protokolü
İki şehirde uygulanan kentsel dönüşüm projelerine ilişkin, doküman paylaşımı ...
 
İngilizce’yi oynayarak öğrenecekler
Türkiye Markalar Birliği’nin çabaları ile Ümitköy’de eğitim vermeye başlayan ...
Lufthansa yolcuları Ankara'da mahsur kaldı
ALMAN hava yolu şirketi Lufthansa’da çalışan kabin personelinin düzenlediği ...
Minik zabıtalardan Ankara ziyareti
MANİSA Akhisar Belediyesi tarafından 6-13 yaş arası çocuklardan oluşturulan ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri