Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Narkoçelik-9 operasyonlarında 1 ton 43 kg uyuşturucu ele geçirildi
Narkoçelik-9 operasyonlarında 1 ton 43 kg uyuşturucu ele geçirildi
Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve çığ uyarısı
Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve çığ uyarısı
TBMM Başkanı Kurtulmuş, İstanbul’da Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle bi araya geldi
TBMM Başkanı Kurtulmuş, İstanbul’da Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle bi araya geldi
Bakan Güler: 24 Temmuz 2015’ten bu yana 40 bin 213 terörist etkisiz hale getirildi
Bakan Güler: 24 Temmuz 2015’ten bu yana 40 bin 213 terörist etkisiz hale getirildi
HABERLER>ASAYİŞ
29 Ağustos 2018 Çarşamba - 22:53

‘Zorla’ babasından alınan minik Yağmur’un gözyaşları yürekleri dağladı

İstanbul Bağcılar’da annesi ve babası boşanan 10 yaşındaki Yağmur, kısa süreliğine kaldığı babasından annesine teslim edilmek üzere icra memurları tarafından zorla alındı. Annesine gitmek istemediğini söyleyerek babasına sarılıp ağlayan minik Yağmur’un gözyaşları yürekleri dağladı.

‘Zorla’ babasından alınan minik Yağmur’un gözyaşları yürekleri dağladı

İstanbul Bağcılar’da yaşayan Metin Çorlu, geçtiğimiz senelerde eşine boşanma davası açtı. 5 yıl süren mahkeme süresince kızının velayeti geçici olarak anneye verildi. Bu süre zarfında kızıyla zaman zaman görüşen baba Metin Çorlu, açtığı dava ile yaz tatilinde kızının bir ay kendisinde kalması hakkını kazandı. Bir aylık süre sonunda ayrılamayan baba kız, eski eşin açmış olduğu icra davasıyla ayrılmak zorunda kaldı. Minik Yağmur, ağlayarak gitmek istemediğini ifade etmesine rağmen, annesi, polis ekipleri, icra memurları ve pedagog eşliğinde babasından alındı. Baba ve kızın ayrılmamak için verdiği mücadele ve yakarışları ise görenlerin yüreğini dağladı. Kendisini almaya çalışan annesine de tepki gösteren minik Yağmur "ben mal mıyım" diyerek bağırarak babasına sarıldı. Annesinin tüm çabalarına rağmen babasının kucağından inmeyen Yağmur, "Baba beni bırakmayacaksın değil mi" diyerek uzun süre gözyaşı döktü. Memurların ısrarı üzerine kızı ile birlikte evinden aşağı inen baba Metin Çorlu, "Zorla götürüyorlar seni kızım. Bu ülkede böyle" diyerek duruma isyan etti. Metin Çorlu ve kızı Yağmur, sonunda polis aracına binerek karakola gitti. Karakolda Yağmur annesine teslim edildi.

“Hakim yaz tatili süresince çocuğun bir ay bende kalmasını uygun gördü” 

Baba Metin Doğan, kızının velayetini almak için gereken her türlü mücadeleyi vereceğini ifade etti. Kızını çok sevdiğini söyleyen Metin Çorlu, “Boşanma davasında mahkeme kızımın geçici velayetini eşime verdi. Eşim boşanmak istemiyor tabi, davaya itiraz etti. Yargıtaya gitti. Ondan sonra kızım okula başladı. Mahkeme velayeti anneye verdi ama her ayın başı ve ortasında kızımın bana verilmesine hükmetti. Tabi eşim buna uymadı. En son Yargıtay’dan karar geldi. Yargıtay boşanmayı onayladı. Bana açılan maddi 30 bin liralık tazminat davasını bozdu. Buna rağmen 7’inci Aile Mahkemesi hakimi tekrar 30 bin lirayı uygun gördü. Ben de bundan dolayı tekrar Yargıtaya itiraz ettim. Bu son kararda da mahkemede hakim yaz tatili süresince çocuğun bir ay bende kalmasını uygun gördü” diye konuştu.

“Kızım annesinden sürekli şiddet gördüğünü söyledi” 

Kızının yaz tatili için bir aylığına kendisinin yanına geldiğini ifade eden Çorlu, “Kızım bana geldiği zaman kızımda farklılıklar gördüm. Onunla konuşmaya başladım. Sonra kızım annesinin onu darp ettiğini, sürekli dövdüğünü, sinemada onu bıraktığını, parkta onu bıraktığını, sürekli şiddet gördüğünü söyledi. 'Ama boş ver baba bunlar geçti, artık sende kalacağım, anneme bir daha gitmeyeceğim', dedi. Ben de bunları duyunca, tabi kızımda farklı durumlar da gördüm. İdrarını tutamadığını fark ettim. Pedagoga götürdüm. Kesinlikle çocuğun bende kalmasını gerektiğini söyledi. Kızım doktora annesinin şiddet uygulayarak parmağını kırdığını, sürekli şiddete maruz kaldığını anlatmış. Her şeyi pedagogdan rapor aldım. Bu sefer ben de buna karşılık savcılığa suç duyurusunda bulundum” şeklinde konuştu.

“Kızım gitmek istemediğini söylemesine rağmen kızımı alıp götürdüler” 

Kızını özel koleje yazdırdığını söyleyerek konuşmasını sürdüren Çorlu, “Daha güzel eğitim alsın diye kızımı özel koleje yazdırdım. Ablam telefon açarak 'hemen eve gel' dedi. 'Buraya icra memurları geldi' dedi. Ben kızımın gelmek istemediğini söyledim. Kızım da gelen polislere, 'anneme gitmek istemiyorum, o beni sürekli dövdü' dedi. Ona rağmen kızımı zorla alarak götürdüler” ifadelerini kullandı.

“Tek dileğim mahkemenin bir an önce sonuçlanıp kızımı bana vermesi” 

Şu an kızına yapılan şiddetlerin raporlarını topladığını ve velayet davası açmaya hazırlandığını belirten Çorlu, “Mahkemeye başvuruda bulunacağım. Darp edildiğine dair raporlar var. Ben bütün evrakları toplayıp mahkemeye başvuruda bulunacağım. Tek dileğim mahkemenin biran önce sonuçlanıp karar vermesi. Gerçekten kızımın hayatından endişeliyim. Kızım zorla götürüldü. Ne gerekiyorsa yapacağım” dedi.

“Yeğenimi zorla aldılar” 

Yağmur’un halası Halime Çorlu ise “Çocuğu bir eşya olarak aldılar, hiçbir duygusu yok, onun yaşadıkları önemli değil, hisleri önemli değil, herhangi bir cam parçası alırmış gibi, bir sandalye alırmış gibi hiç çocuğun duygularını önemsemeyerek, çocuğu aldılar. Zaten burada alamadılar. Kardeşimle yeğenimi karakola götürdüler. Orada çocuğu zorla almışlar. Kardeşimi de beş saat bir odaya kapatmışlar” şeklinde konuştu.  

 
TSK'dan flaş açıklama! Zeytin Dalı Harekatında...
 
HDP'li vekil güvenlik güçleriyle tartıştı aracıyla yolu kapattı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
5 yıldızlı otelde hareketli dakikalar
Antalya'nın Manavgat ilçesi Kumköy turizm bölgesinde bulunan 5 yıldızlı ...
Hollywood filmlerini aratmayan operasyon
İçişleri Bakanlığı’nın Kırmızı listesinde bulunan PKK’nın 40 kişilik sözde ...
İçişleri Bakanlığı'ndan flaş açıklama! Etkisiz hale getirildi
İçişleri Bakanlığı, bölücü terör örgütünün sözde Erzurum Eyalet Sorumlusu ...
 
Tarsus’ta trafik kazası: 2 ölü
Mersin’in Tarsus ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti...
Şehit özel harekatçı Yılmaz'ın kanı yerde kalmadı
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde zırhlı aracın geçişi sırasında yola EYP’li ...
Barışma tekli reddedilince dehşet saçtı
Kayseri’de barışma teklifini kabul etmeyen kız arkadaşını silahla vurarak ...
 
İşte Ordu'da ki yolun çökme anı!
Ordu’da yaşanan sel felaketi ve köprünün yıkılması nedeniyle, Samsun’dan ...
Arabasını yıkamayan lastikçiyi kurşun yağmuruna tuttu
Ankara’da arabasını yıkamadığı için tartıştığı lastikçiyi önce ayaklarından ...
Çocuğu kemerle döven şahıs serbest
Şanlıurfa’da özel halk otobüsünde 10 yaşındaki çocuğu kemerle döven şahıs, ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri