Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Ziraat Türkiye Kupası’nda Grup Aşamasının Son Haftası Başlıyor
Ziraat Türkiye Kupası’nda Grup Aşamasının Son Haftası Başlıyor
2025’te Türkiye Ekonomisi %3,6 Büyüme Kaydetti
2025’te Türkiye Ekonomisi %3,6 Büyüme Kaydetti
Yılmaz: Türkiye’nin Makroekonomik Temelleri Sağlam, Önlemler Alındı
Yılmaz: Türkiye’nin Makroekonomik Temelleri Sağlam, Önlemler Alındı
İsrail-ABD Tahran’ı Vurdu, İran Körfeze Misilleme Yaptı
İsrail-ABD Tahran’ı Vurdu, İran Körfeze Misilleme Yaptı
SPK’dan Borsa İstanbul Pay Piyasalarında Açığa Satış Yasağı
SPK’dan Borsa İstanbul Pay Piyasalarında Açığa Satış Yasağı

Oylum Demiray

Dengenin Taşı: Ahlak
6 Kasım 2025 Perşembe

Bir toplumun çöküşü binaların değil, değerlerin yıkılmasıyla başlar. Bugün dünya, dengesini yitirmiş bir uygarlık manzarası sunuyor. Hız büyümüş, ahlak küçülmüş. İşte tam bu noktada İbrahim Aydemir’in çağrısı yankılanıyor: “Ahlaki denge yeniden kurulmadıkça hiçbir sistem huzur üretemez.”

Siyaset sadece yönetim değildir. O, insan ruhunun terazisini kurma sanatıdır. Devletin kudreti halkın ahlakında, halkın huzuru devletin töresindedir.

Türk töresi bu coğrafyanın vicdan atlasıdır. Yalanın lanetlendiği, doğruluğun yüceltildiği bir medeniyet çizgisi. Aydemir’in sözleri o atlası yeniden açıyor.

Bugün teknoloji büyüyor, veri hükümran oluyor. Ama insan, kendi emeğinin anlamını yitiriyor. Aydemir bu çağda etik, güven ve kaliteyi yeni sermaye olarak tanımlıyor. Çünkü para artık ölçü değil; değer, itibar, doğruluk yeni gücün kaynağı.

MURAD radar sistemi örneğinde söylediği gibi: “Medeniyet çeliğe ruh katarsa büyür.” Bu, savunma teknolojisinden çok daha fazlası. Yerli aklın özgüvenidir.

Dijital ekonomi de aynı dengeden geçiyor. Yabancı devlerin kuralsız büyümesi, yerli üretimin emeğini gölgeliyor. “Oyunu aynı sahada, aynı kaidelerle oynayalım” çağrısı bu yüzden önemlidir.

Sosyal devleti iktisadın değil, inancın projesi olarak görmesi, Aydemir’in siyaset anlayışını özetliyor. Çünkü yoksulluğu azaltmak yetmez; insan onurunu yüceltmek gerekir. Sosyal konut, bu onurun somutlaşmış halidir.

Kadın konusundaki yaklaşımı da tarih bilincine yaslanıyor. Mama Hatun’un kudreti, Türk kadınının devlet aklındaki yerini gösterir.

Bugünün kadınları o mirasın devamıdır. Onlar irfanın dirayet yüzüdür.

Sonuçta Aydemir’in “denge” kavramı sadece politik bir önerme değil, medeniyetin tamir reçetesidir.

Denge kurulduğunda adalet doğar; adaletle birlikte huzur gelir.

Ahlaki teraziyi yeniden kurmak, sadece Türkiye’nin değil, insanlığın en büyük sorumluluğudur.

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YAZARLAR
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
Ekonomi rayına giriyor
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Türk Yüzyılı hedefi çok yakın
Oylum Demiray
Oylum Demiray
Dünyanın şah damarına Türk mührü vuruluyor
Talat Paşa Aydemir
Talat Paşa Aydemir
HAK EDİLMİŞ MERKEZ: ANKARA’NIN SON SÖZÜ
İzzet Sevimli
İzzet Sevimli
Tarımda bugün konuşmamız gereken mesele
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Sessiz izleme çağında istihbarat
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Yerel Haberler Teknoloji
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri