Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>SİYASET
4 Eylül 2009 Cuma - 09:35

AKP açılımlarla unutturuyor

Askere sivil yargı, Deniz Feneri davası ve belge tartışmaları gündemden düştü.

AKP açılımlarla unutturuyor

AKP, son 1 ay içinde önce Kürt açılımı ardından da Ermeni açılımıyla siyasette gergin günlerin yaşanmasına neden olan birçok olayın gündemden düşmesini sağladı. Askere sivil yargı yolunu açan gece yarısı düzenlemesi, Deniz Feneri davasındaki gelişmeler ve irticayla mücadele belgesenin kimler tarafından ve niçin üretildiğine ilişkin tartışmalar AKP’nin yarattığı yeni gündemlerle gölgede kaldı.

AKP hükümeti, Kürt ve Ermeni açılımıyla askerlerin sivil mahkemelerde yargılanması, Deniz Feneri davası ve Taraf gazetesinin ortaya attığı irtica belgesi iddialarıyla ile ilgili tartışmaları unutturdu.

AKP, son 1 ay içinde önce Kürt açılımı ardından da Ermeni açılımıyla son dönemde siyasette gergin günlerin yaşanmasına neden olan birçok olayın gündemden düşmesini sağladı. Bunlardan bazıları şöyle:

Askerlerin sivil mahkemelerde yargılanması: AKP hükümeti, geçen yasama yılının son gününde gece yarısı operasyonuyla askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasına ilişkin yasa değişikliğini TBMM Genel Kurulu’ndan geçirdi. Yasa değişikliği, iktidar ve muhalefet partileri arasında sert tartışmalara yol açarken Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, bu konudaki rahatsızlığı Başbakan Tayyip Erdoğan’a iletti. Muhalefet partileri, iktidarın kendilerini aldattığını belirtirken AKP, değişikliğin demok-ratikleşme için gerekli olduğunu savundu. Yaşanan tartışmalar üzerinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yasayı onaylarken “Düzenlemelerin uygulamasında askerlik hizmeti bakımından disipline ve hukuki güvencelere ilişkin olarak ortaya çıkması muhtemel tereddütleri giderecek yasal düzenlemelerin yapılmasında fayda görülmektedir” biçiminde tavsiyede bulundu. Hükümet yetkilileri, Gül’ün bu tavsiyesi üzerine gerekli çalışmaların yapılacağını açıklamalarına karşın bugüne kadar herhangi bir adım atılmadı.

Deniz Feneri davası: Almanya’dan gelmesi aylar süren dava dosyası üzerinde hâlâ tercüme çalışması yapılıyor. Dava dosyasında adı geçen, Almanya’ya girişi sakıncalı bulunan eski RTÜK Başkanı Zahid Akman ile ilgili hiçbir işlem yapılmadı. Akman, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın istifa çağrılarına karşın sadece yeniden RTÜK Başkanlığı’na aday olmamakla yetindi, üyeliği hâlâ sürüyor. Bu tartışmalar sırasında Akman, Başbakan Erdoğan’ın arkasında olduğunu açıklamıştı.

İrtica belgesi: Genelkurmay Başkanlığı’nda hazırlandığı ileri sürülen “AKP ve İrticayı Bitirme Planı” tartışmalara neden oldu. AKP yöneticileri, bu belgenin hükümete karşı bir darbe girişimi olarak nitelendirirken Genelkurmay Askeri Savcılığı, yaptığı inceleme sonucunda belgenin Genelkurmay’da hazırlanmadığını belirterek kovuşturmaya gerek olmadığına karar verdi ve dosyayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, belgenin TSK’de hazırlanmadığını belirterek belgenin kimin tarafından ve nerede hazırlandığının ortaya çıkarılmasını istedi. Ancak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da görevsizlik kararı vererek dosyayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Tartışmalar sırasında ise yandaş medya, belgenin Genelkurmay’da hazırlandığı izlenimi verecek yayınlar yaptı.

 
İşte devleti kızdıran sınıf!
 
Cemaatler öğrenci avında!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Atalay'dan açılımın öteki yüzü
İçişleri Bakanı Atalay, demokratik açılım turları sürecinin perde arkasını aktardı.
Bakan CHP'den makas aldı!
İzmir'de düzenlenen açılış töreni günlerce konuşulacak fotoğraf karelerine sahne oldu.
Emine Erdoğan'ı ağlatan tören
Kaddafi’nin iktidar kutlamalarına katılan Türk heyeti üst düzeyde ilgi gördü.
 
İngiltere ile 'parmak izi' krizi
Vize başvurusunda bulunan Savunma Sanayii Müsteşarı Bayar'dan parmak izi istendi.
Baykal'dan Karabağ resti
CHP lideri Deniz Baykal, "Karabağ işgali bitmezse protokol yürürlüğe girmez."
Protokolün 'Türkçe meali'!
Türkiye ile Ermenistan arasında ilişkilerin normalleşme süreci iki protokole dayanıyor.
 
Erivan’la çözüm için tarihi adım
İsviçre’nin arabuluculuğunda iç siyasi istişareleri başlatmak için mutabakata varıldı.
Erdoğan'dan Baykal 'açılımı'
Başbakan Erdoğan: Oturup konuşmak istiyoruz. Bu ortak bir sorunumuz değil mi?
Öcalan 'Kürdistan'ı hatırladı
Açıılım tartışmalarıyla cesaretlenen terörist Öcalan, yine eski söylemine döndü.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri