Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
1 Ocak 2010 Cuma - 07:33

AKP'de kozmik oda kavgası

AKP'li Çamuroğlu, Bakan Günay'a ateş püskürdü: Allah insanı şaşırtmasın!

AKP de kozmik oda kavgası

AK Parti İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu, Özel Kuvvetler Komutanlığı Seferberlik Bölge Başkanlığı için 'Teşkilat-ı Mahsusa'nın devamı' diyen ve buranın müzeye dönüştürülmesini isteyen Bakan Ertuğrul Günay'ı sert dille eleştirdi. Çamuroğlu, 'Allah insanı şaşırtmasın. Düşmana ilk kurşunu atan Hasan Tahsin de Teşkilat-ı Mahsusa üyesidir' diye tepki gösterdi.

AK Parti'de gerginliğe yol açtı. Kültür Bakanı ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın dün AKŞAM'da yer alan röportajındaki sözleri AK Parti İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu'nu kızdırdı. Çamuroğlu, aramanın sürdüğü Özel Kuvvetler Komutanlığı Seferberlik Bölge Başkanlığı için 'Teşkilat-ı Mahsusa'nın devamı' diyen ve burasının 'kapatılarak Demokrasi Müzesi'ne dönüştürülmesini' isteyen Bakan Ertuğrul Günay'a ateş püskürdü.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın AKŞAM'ın dünkü sayısında yayınlanan açıklamalarına tepki gösteren Çamuroğlu, şu eleştirileri yaptı:

GÜNAY 'DEVLET' KAVRAMINI DÜŞÜNMELİ:


Sayın Günay, Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın Teşkilat-ı Mahsusa'nın devamı olduğunu söylüyor. Bakın son zamanlarda pek çok siyasetçimiz sivil toplum kuruluşlarıyla (STK) devleti birbirine karıştırmaya başladılar. Dünyanın en demokratik ülkelerinde bile istihbarat örgütleri var. ABD'de CIA var, İngiltere'de IM-5, IM-6 var. Almanya'da Anayasa'yı Koruma Teşkilatı var. Elbette ki bizim devletimizin kuruluşları, istihbarat örgütleri olacaktır. Unutulmamalıdır ki devletsizliğin örneklerini çok yakın zamanda Irak'ta gördük ve görmeye devam ediyoruz. Dolayısıyla siyasetçilerin devlet kavramı ile ilgili çok iyi düşünmesi gerekir. Öyle görülüyor ki bu siyasetçilerden biri de Sayın Günay'dır.

HASAN TAHSİN DE TEŞKİLAT-I MAHSUSA ÜYESİ:

Teşkilat-ı Mahsusa Türkiye'nin milli mücadele sürecinde çok önemli işlevler üstlenmiştir. Pek çok yararlı hizmette bulunmuştur. Sayın Günay'a Kuşçubaşı Eşref'in (Teşkilat-ı Mahsusa'nın kurucusu olarak bilinir) Medine Müdafası Serencamı'nı okumasını tavsiye ederim. Ya da bunu okuduğunu ümit etmek isterim. Bunu okumuş olsaydı, Teşkilat-ı Mahsusa'yı karalamazdı! Okumuş olmasına karşın Teşkilat-ı Mahsusa'yı karalıyorsa çok vahim bir durumdur. Düşmana ilk kurşunu sıkan Hasan Tahsin de Teşkilat-ı Mahsusa üyesidir. Günay, kurban olsun Hasan Tahsin'e. Teşkilat-ı Mahsusa'nın değerli üyeleri tarihimizin isimsiz kahramanlarıdır, milli mücadelenin başta gelen aktörleridir. Teşkilat-ı Mahsusa'nın Mondros Mütarekesi öncesinde ve sonrasında sakladığı silahlar olmasa, milli mücadelemiz belki de imkansız olurdu.

MESAİMİZİ MÜZE KURMAKLA MI HARCAYACAĞIZ:

Sayın Günay 12 Eylül döneminde hapis yattığı Kirazlıdere askeri tesislerinin Demokrasi Müzesi yapılmasını istiyor. Ben de aynı dönemde Toptaşı Cezaevi'nde hapis yattım. Şimdi, 'Burayı da müze yapalım mı diyeceğiz?' Mesaimizi, Türkiye'nin her yerindeki acı olayların yaşandığı yerleri müze yapmakla mı geçireceğiz? Ben Madımak'ın da müze yapılmasına karşı çıkmıştım. Her ulusun tarihi böyle acı olaylarla doludur. Türkiye tarihi de buna dahildir.

* MEDİNE MÜDAFASI SERENCAMI

MEDİNE'DE kuşatma altındaki Türk kuvvetlerinin parası bitmek üzeredir. Enver Paşa İstanbul'da bir sandık altını Kuşçubaşı Eşref komutasındaki küçük bir Teşkilat-ı Mahsusa kuvvetiyle Medine'ye gönderir. Ancak bu kuvvet yolda esir düşer.

 
İşte kazananların listesi
 
Gökçek'ten yeni yıl incileri
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşte kazananların listesi
İşte Milli Piyango idaresi 31 Aralık 2009 yılbaşı özel çekilişinin talihlilerinin tam listesi
Bu zam simite bile yetmez
“Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a zammın aynen iadesi için kargoyla simit göndereceğim” dedi.
Devleti arar hale gelmeyelim
“Baba” ülkenin fotoğrafını çekti
 
Yılın son günü zam yağdı!
Hükümet 2009 ylının son gününde zam yağdırdı.
İlginç çıkışıyla gündeme geldi
7 vatan evladını şehit veriyoruz ‘derin devlet mi’ yaptı aymazlığı içindeyiz
Köşkten eyleme
Sanatçılardan TEKEL işçilerine destek geldi.
 
İsmet Özel'den bomba gibi sözler
Balçiçek Pamir'in hazırlayıp sunduğu Karşıt Görüş'te İsmet Özel rüzgarı ...
Gözaltı sebebi belli oldu
Aramalar sırasında 8 askerin gözaltına alınmasının sebebi ortaya çıktı.
AKP'li Çelik ağız değiştirdi
AKP Sözcüsü Hüseyin Çelik: 'TSK'yı hedef almanın doğru olmadığını düşünüyorum.'
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri