Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
17 Haziran 2009 Çarşamba - 08:32

Akman’ı aklayan belge sahteymiş

RTÜK Başkanı Zahid Akman’ın Almanya’ya girişinin sakıncalı olmadığına dair aldığı belgede tahrifat yapıldığı ortaya çıktı. Belgeyi düzenleyen Main-Taunus Kaymakamlığı Basın Sözcüsü Deike Wichmann, "Bizim düzenlediğimiz orijinal belge bu değil. Üzerinde değişiklik yapılmış" açıklamasını yaptı. Hürriyet, Akman’ın ülkeye girişinin sakıncalı olduğunu yazmış, ancak Akman üzerinde tahrifat yapıldığı ortaya çıkan belgeyle bunu yalanlamıştı.

Akman’ı aklayan belge sahteymiş

HÜRRİYET’in 5 Eylül 2008’de "Almanya’ya girişi yasak" başlığı ile verdiği haberi aynı gün yalanlayan RTÜK Başkanı Zahid Akman’ın bu sırada gösterdiği belgenin tahrif edilmiş olduğu ve gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Akman’ın dağıttığı belgenin gönderildiği Main-Taunus Kaymakamlığı "Bizim düzenlediğimiz orijinal belge bu değil. Üzerinde değişiklik yapılmış" dedi.

Hürriyet, 5 Eylül 2008’de RTÜK Başkanı Zahid Akman hakkında, Almanya’nın Main-Taunus Bölge Yabancılar Dairesi’nin, mali suç işlediği gerekçesiyle Almanya’ya girişini 5 yıl yasaklandığına ilişkin bir haber yayınlamıştı. 5 Eylül’de Zahid Akman ve avukatı, Main Taunus Yabancılar Dairesi’ne ait olduğunu öne sürdükleri bir belge ile bu haberi yalanladılar.

CNN Türk ortaya çıkardı

Bu gelişme üzerine harekete geçen CNN TÜRK muhabiri, Main-Taunus Bölge Yabancılar Dairesi’ne belgeyle ilgili başvuru yaptı. Daire gizlilik nedeniyle belgeyle ilgili açıklama yapmadı. Ancak söz konusu belge kendilerine ulaştırılırsa gerçek olup olmadığına dair bir açıklamaya yapabileceğini bildirdi. CNN TÜRK muhabiri Erhan Merttürk Akman’ın kamuoyuna açıkladığı belgeyi Alman yetkililere ulaştırdı. Önceki gün Main-Taunus Bölge Yabancılar Dairesi, başvuruya cevap verdi ve belgenin sahte olduğunu açıkladı.

’Orijinal değil’

Main-Taunus Kaymakamlığı Basın Sözcüsü Deike Wichmann, Akman’ın avukatının, Hürriyet’te yayınlanan haberden sonra Main-Taunus Kaymakamlığı’ndan aldığı "Oturum Yasası’nın 11. Maddesi’ne göre Almanya’ya Akman’ın girişi ile ilgili bir engel yoktur" belgesinin, kendilerinin verdiği orijinal belgeden farklı olduğunu söyledi. Wichmann, "Bizim düzenlediğimiz orijinal belge bu değil. Üzerinde değişiklik yapılmış. Bu nedenle de Frankfurt Savcılığı bir soruştuma başlattı" dedi. Akman’ın avukatı ise bu gelişme üzerine "Belgeyi bize Almanya’daki avukat gönderdi" açıklaması yaptı. Akman hakkında Main Taunus Yabancılar Dairesi’nin mali suçlardan dolayı ’ülkeye girişi sakıncalı’ (Einreisebedenken) kararı olduğu ileri sürülmüştü.

Kooperatifte de yalan

Akman’ın avukatı Ali Yıldız, Almanya’da evsahibi yapma vaadiyle binlerce kişiden yaklaşık 6 milyon Euro para toplayan ve iflas eden Offenbach&Frankfurt Yapı Kooperatifi’ne (OFWG) müvekkilinin sadece bir yıl yönetici olarak atandığını açıklarken, mahkeme belgeleri bunu da yalanlıyor. Mahkemede yer alan belgelere göre OFWG Denetleme Kurulu 28 Temmuz 2003 tarihinde yönetim kurulu üyeleri Kenan Özer ve Metin Polat’ın üyeliklerine kişisel nedenlerden dolayı son verip, ikisinin yerine Aykut Zahid Akman ve Deniz Feneri davasında mahkûm olan Mehmet Gülhan’ı atadı.

2003’ten beri üye

Denetleme Kurulu’nun bu kararı, Offenbach am Main Mahkemesi’nce 13 Ağustos 2003 tarihinde onaylandı. Böylece Zahid Akman, avukatının açıkladığı gibi 2004 yılında değil 2003 yılından itibaren Deniz Feneri davasında mahkûm olan Mehmet Gülhan ile kooperatifin yönetim kurulu üyeliğine seçildi. Akman’ın yönetim kurulu üyesi olmasından sonra adına kooperatif antetli kağıtlar da basıldı. Bu antetli kağıtlarla sağ alt köşesinde şirketin yönetim kurulu /_np/4581/8214581.jpgbölümüne Zahid Akman ile Mehmet Gülhan’ın da adı yer alırken, isimlerin hemen altında ise kooperatifin banka bilgileri yer aldı. Frankfurt Savcılığı, OFWG Kooperatifi ile ilgili soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.

Hürriyet’e bu belgeyle yanıt vermişti

ZAHİD Akman, Hürriyet’te 5 Eylül 2008’de manşete çıkan ve Almanya’ya girişinin 5 yıl yasaklandığına ilişkin haber üzerine, aynı gün sert bir açıklama yapmıştı. "Akman’ın Alman Oturum Yasanı’nın 11. maddesine dayanarak ülkeye girişine engel yoktur" yazılı belgeyi gösteren Akman, "Bu iftiraların hesabını sormak için yargı önünde girişimlerde bulunacağız" demişti.

Sahtecilikten soruşturma açıldı
/_np/4582/8214582.jpg
Zahid Akman’a Almanya’da yeni bir soruşturma açıldı. Belgede sahtecilikten açılan soruşturmayı Frankfurt Savcılığı ve Frankfurt Kriminal Dairesi yürütüyor. Deniz Feneri dosyasına bakan ve soruşturma çerçevesinde zanlıların ilk ifadesini alan Frankfurt Kriminal Dairesi Komiseri Alexander Böhm, Hürriyet’e belgede sahtecilik yapıldığı gerekçesiyle yeni soruşturma açıldığını açıkladı. Böhm, sürdürülen soruşturma ile ilgili "Çok açık söylüyorum. Belgede sahtecilik yapıldığı için soruşturma sürüyor. Dr. Akman’ın gösterdiği belge kesinlikle orijinal belge değil. Belgede sahtecilik yapılmış. Bununla ilgili soruşturma sürüyor" açıklamasını yaptı. Akman, belgenin "sahte" olduğunun kanıtlanması halinde, Türkiye’de de "sahtecilik" ve "mahkemeyi yanıltma" ile suçlanabilecek.

Suç işleme potansiyeli olan kişilere yönelik

ALMANYA’da kamu düzenini tehlikeye sokacak kişilere yönelik "Einreisebedenken" kararının alındığını açıklayan Berlinli Avukat Mehtap Ayhan, şu bilgileri verdi: "Yabancılar Dairesi, suç işleme potansiyeline sahip kişileri Almanya’ya sokmamak veya girdiği taktirde yakalanmalarını sağlamak amacıyla böylesi karar alır. Burada açıkça belirtilmemekle birlikte uygulamada amaç, kişinin ülkeye girişini engellemektir. ’Einreisebedenken’ kararı Almanya için tehlike arz eden kişilere yönelik alınır. Güven duyulmayan kişilere yöneliktir" dedi.

 
Erdoğan gerçeği gördü...
 
Keçiören’e yağmur suyu kanalizasyonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan gerçeği gördü...
Nisan 2009 tarihli "Eylem Planı"nın ortaya çıkmasıyla birlikte sivil-asker ...
ÖTV ve KDV indirimi KİME YARADI
Otomobil fiyatları yüzde 7.7 artacak. İşte ayrıntılar..
O planla ilgili şok ayrıntı
O planla ilgili şok ayrıntı 17 Haziran 2009 Çarşamba 08:19 Eylem planı ...
 
8 KESK üyesi yeniden gözaltında
20 gün önce 5 ilde terör örgütü PKK'nın şehir yapılanmasına yönelik operasyonlarda ...
Flaş! Gül 'Mayın' tasarısını onayladı
Meclis Genel Kurulu'nda büyük tartışmalara neden olan ve hükümetin ısrarı ...
Sabit hat kullanıcılarına müjde
Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany, sabit hatlar için iyi haberler verdi.
 
AK Parti'den suç duyurusu
Beklenen oldu ve AK Parti, İrticayla Mücadele Eylem Planı” ile ilgili suç duyurusunda bulundu.
ÖTV ve KDV indirimine Erdoğan ayarı geldi
Konut, otomotiv ve elektronikteki vergi oranlarının Erdoğan’ın son dakika ...
Cem Uzan’a 3 yıl 6 ay hapis
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, Beykoz’daki evinin havuzuna inşa ettirdiği ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri