Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>TÜRKİYE
4 Temmuz 2009 Cumartesi - 09:44

Ankaralı’nın dünya ile randevusu var

Açıldığı 2004 yılından itibaren Çankaya’da alternatif bir mekan olma özelliği taşıyan ve "Ankaralı’nın dünya ile randevusu" sloganıyla hizmet veren Fige Restoran, Abdullah Cevdet Sokak’ta farklı konsepti ve menüsüyle dikkat çekiyor.

Ankaralı’nın dünya ile randevusu var

Hepsi eğitimli, deneyimli ve yabancı dil bilgisi yüksek 20 personelle çalışan Fige, kendine has mantı ve yaprak sarmasıyla beğeni topluyor. ’Ankaralı’nın dünya ile randevusu’ sloganıyla hizmet veren, antika eşyalar ve rengarenk çiçeklerle süslenen Fige Restoran’ın sahibi Figen Altınok, restoranın açılış hikayesini ve göze çarpan özelliklerini şöyle anlattı:

"Kapımızı, Kasım 2004’te müşterilerimize açtık. Daha önce Emek 59. Sokak’ta aynı isimle bir yerimiz vardı. Evde oturmaktan sıkıldığım için ticari kaygılardan uzak olarak yaptığım birşeydi. Emek’teki Fige’yi bir arkadaşımla birlikte açtık, arkadaşım ayrılınca da yalnız başıma devam ettim. Emek’teki dükkanımızda mantı, yaprak sarma, tatlı gibi çeşitlerimiz vardı. Sonradan müşterilerimizin isteği üzerine çeşitleri biraz daha genişlettik. Böylece bir menümüz oluştu. Sonrasında mekan bize küçük gelmeye başladı. Bir gün bu sokaktan geçerken kiralık yazısını gördüm ve bir yıl sonra da burayı kiraladım.

Fige ismi teyzemden geliyor

Ben doğmadan önce Yunan bir sanatçının Rumca-Türkçe seslendirdiği ’Fige’ diye bir plak varmış. Teyzem çok seviyormuş bu şarkıyı. Adımı da ’Fige’ olarak koymuş. Fakat nüfus memuru adımı Figen diye yazmış. Fige, Yunanca dalga anlamına geliyor. Bazı yörelerde de fige, bir çiçek ismi olarak biliniyor. Güzel düşünen ve keyif almayı bilen herkes bizim müşteri kitlemizi oluşturuyor. Sadece A plusa değil entellektüel olan herkese hizmet veriyoruz. Herkesin kendini rahat hissettiği bir ortamımız ve herkese hitap eden bir menümüz var. Biz turizm işletmesi olduğumuz için kapanışta bir saat sınırımız yok. Son müşterimizi uğurlayana kadar açığız.

Yapamadığım yemeği menüye koymam

Başta Kamboçya mutfağı olmak üzere, dünya mutfağı üzerine servis yapıyoruz. Fakat, Fige’yi Fige yapan, mantı ve yaprak sarmasıdır. Öğlenleri açık büfe, pazar günleri de brunch hizmeti veriyoruz. Yaklaşık 20 personelimiz var ve tüm servis personelimiz yabancı dil biliyor. Kendi getirdiğim ve yetiştirdiğim hanımlarla çalışıyoruz. Aynı zamanda Ankara’nın dünya mutfağına hakim ünlü ustalarıyla da çalışıyoruz. Kendi bilmediğim, yapamadığım bir yemeği menüye koymuyorum.

Beş yıldır inatla caz

BEŞ
yıldır inatla haftada üç gün canlı olarak caz yapıyoruz. Geçen yıllarda dünyaca ünlü sanatçıların katıldığı caz festivalleri düzenledik. Müşterilerimiz burada rahat etsin istiyoruz. En önemli prensibimiz, konuklarımızı müşteriden ziyade misafir olarak görmemiz. Hedefimiz, konuklarımızın buraya geldiklerinde mutlu olmaları. Butik nişan, düğün organizasyonlarına da ev sahipliği yapıyoruz.

Fige’nin dekorasyonunu kız kardeşimle birlikte yaptık. Ayrıca binamız, tarihi bir bina. Dönem dönem el değiştirmekle birlikte bir dönem Macar asıllı Amerikalı aktris Zsa Zsa Gabor’un burada yaşadığı söyleniyor. Sloganımız ’Ankaralı’nın dünya ile randevusu’ ve bunun da tam anlamıyla bizi tanımlayan bir slogan olduğunu düşünüyoruz. Bir İtalyan, bir Amerikalı ya da herhangi başka bir ülkeden gelen konuğumuz burada kendine ait birşeyler bulabiliyor. Sadece menümüzle değil, renklerimiz ve dekorasyonumuzla da yabancı konuklarımız kendilerini çok rahat hissediyorlar.

 
Karaciğer ve mide dostu üzüm
 
Ankara’nın özlediği sahne gösterisiydi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Saldıran Gençlerbirliği
Gençlerbirliği’nin yeni teknik direktörü Thomas Doll, yeni sezonda ofansif ...
AKP kongresi ertelendi
4 Temmuz’da yapılacağı duyurulan AKP Ankara İl Kongresi önceki gece saat ...
Gecekondu tartışması
Altındağ’daki imar düzenlemesi, Doğantepe’de takılıp kaldı. Bölgedeki ...
 
Güvenli bir Ankara bırakıyoruz
Kayseri Emniyet Müdürlüğü’nden Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Orhan ...
TOKİ’den Başkent’e yeni toplu konut alanı
Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Eryaman, Gölbaşı’ndan sonra, Eskişehir yolu ...
Bariyer sorunu mahkemelik etti
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ...
 
Gökçek'in 3 yıl hapsi istendi
Melih Gökçek hakkında,"görevini kötüye kullandığı" iddiasıyla 1 yıldan ...
Başkent'te kaza 1 ağır yaralı
Ankara'da yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda aracıyla kayarak köprü girişindeki ...
Ankara Büyükşehir itfaiye eri alacak
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, bünyesinde 657 Sayılı Devlet Memurları ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri