Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
HABERLER>GÜNDEM
1 Ağustos 2011 Pazartesi - 13:14

Banliyö trenleri 3 ay yok

Başkent Ankara'da Başkentray projesi kapsamında demiryolu yapım çalışmaları nedeniyle Banliyö trenleri yarından itibaren en az 3 ay seferlerine ara verecek. Anahat trenleri ise seferlerine devam edecek

Banliyö trenleri 3 ay yok

Başkent Ankara'da Başkentray projesi kapsamında demiryolu yapım çalışmaları nedeniyle Banliyö trenleri yarından itibaren en az 3 ay seferlerine ara verecek. Anahat trenleri ise seferlerine devam edecek. 
Sincan-Kayaş hattında çalışan banliyö tren seferlerine daha önce 4 Temmuz Pazartesi gününden itibaren ara verilmesine karar verilmiş, ancak bu karar ikinci bir emre kadar ertelenmişti. 
Sincan-Ankara arasındaki demiryolları hattının Ankaray ve Ankara Metrosu seviyesine çıkarılması amacıyla yapılan bu çalışmalar nedeniyle, işlerine trenle gidip gelen Başkentlilerin mağdur olmamaları için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından sözkonusu güzergahlara ilave Belediye otobüsleri sefere konuldu. 
ANKA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Sincan-Kayaş arasında sefer yapan ve her gün 300 bin kişinin taşındığı Banliyö trenlerinin en az üç ay sefer yapmaması sonucu, hergün en az 100 bin yolcu kapasiteli Belediye otobüsü, özel halk otobüsü ve dolmuşa ihtiyaç bulunuyor. 
PLANLANAN SÜREDE BİTEBİLECEK Mİ? 
Yapımı en az 90 gün olarak planlanan Başkentray projesi kapsamındaki Sincan-Ankara arasındaki yeni bir konvansiyonel hat inşa etme çalışmalarının da yer aldığı projenin bu süre içinde tamamlanıp tamamlanmayacağı da şimdiden tartışılmaya başlandı. 
Projenin tamamlanmasında en az iki aylık bir gecikme süresi söz konusu olursa, ne gibi ek tedbir alınması gerektiği konusu, en az 3 milyon başkentlinin yaşadığı Sincan, Etimesgut, Çankaya, Mamak merkez ilçelerinde yaşayan ve banliyö trenini kullanan Ankara'lıları şimdeden kara kara düşündürüyor. 
Banliye trenlerinin seferlerine ara vermesiyle Sincan-Ankara arasındaki belediye otobüs güzergahındaki yol ve caddelerin yetersiz olduğu ilave otobüs midibüs ve minibüsler devreye sokulsa bile özellikle pik saatlerde uzun süreli beklemelerin kaçınılmaz olduğu da ileri sürülüyor. 
TCDD Genel Müdürlüğü tarafından, Başkentray Projesi de dahil olmak üzere sözkonusu güzergahta yapılacak demiryolu yapım ve yenileme çalışmaların üç ay içinde bitirileceği belirtilirken, kimi çevreler bu çalışmaların üç ay içinde bitirilmesinin mümkün olmadığını ve okulların açılacağı günlere sarakacağını ve bu durumun da ilave sıkıntılara yol açacağını ileri sürüyorlar. 
BAŞKENTRAY PROJESİ HAYATA GEÇERSE 
Başkentray projesi kapsamında geçen yıl yeni banliyö tren dizilerinin sefere başlamasıyla Kayaş-Sincan hattı Marmaray Projesine benzeyecek ve Ankara'da 2 banliyö 2 hızlı tren hattı olacak. 
BAŞKENTRAY PROJESİ 
Ankara-Eskişehir arasındaki Yüksek Hızlı Tren seferlerinin başlamasıyla tren seferlerinde yaşanan yoğunluğu dikkate alan TCDD Genel Müdürlüğü, Ankara-Sincan arasına yeni bir konvansiyonel hat inşa etme kararı aldı. Buna göre, mevcut hattın kuzeyine saatte 140 kilometre işletme hızıyla yüksek standartlı olarak inşa edilmesi planlanan 24 kilometre uzunluğundaki demiryolu hattında yüksek hızlı trenler de sefer yapacak.

 
Ramazan eğlencelerini kaçırmayın
 
Ankaralı genç kız 1 aydır kayıp
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ramazan eğlencelerini kaçırmayın
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayında nostalji dolu etkinliklerin ...
Türkiye’de binalar imdat çığlığı atıyor
Şehirciliğe bir nebze de olsa önem verilmesinin ölümcül hastaya can suyu ...
Keçiören’de bozuk yol sıkıntısı
Keçiören Kanuni Mahallesi 780. Sokak sakinleri, bozuk yol yüzünden ciddi ...
 
ABK'ya ithalatı durdur çağrısı
Et-Balık Kurumu’nun et ithalatını arttırıcı bir kurum haline büründüğünü ...
Ankara'da yüzde 40 kayıt dışı çalışan var
Resmi Gazete’de 13 Şubat’ta yayımlanarak yürürlüğe giren ve kamuoyunda ...
Özelleştirmede kolaylık getirildi
Başkent Doğalgaz’ın yüzde 80 hissesinin satış yöntemiyle özelleştirmesinde, ...
 
Refüjdeki çiçekler balkona da gelecek
Cadde, bulvar ve kavşakları süsleyen çiçeklerle, çeşit çeşit ağaçlar, ...
Ankara İl Genel Meclisi şaha kalktı
Ankara İl Genel Meclisi 2011 yılında günümüz şartlarında daha verimli ...
Yeni asfalta bir bisiklet yolu yakışır
Bisiklet tutkunları, asfaltlama çalışması tamamlanan ve şeritleri henüz ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri