Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
HABERLER>HABER YORUM
30 Ekim 2012 Salı - 09:47

Başkent’te sonbahar

Uzun tatilleri ya da hafta sonlarını doğayla başbaşa geçirmek, sonbaharın dinginliğini yaşamak ve kentin gürültüsünden uzak bir gün geçirmek isteyen Ankaralılar için kentin yanı başında birbirinden farklı doğal alanlar bulunuyor.

Başkent’te sonbahar

Başkent’in yanı başındaki birbirinden güzel doğal dinlenme alanları, doğanın kucağında kentin gürültüsünden uzak bir gün geçirmek isteyenleri davet ediyor. Kent merkezine ortalama 100 kilometre uzaklıkta bulunan mesire alanlarına gitmeyi göze alan Ankaralıları yemyeşil bir doğa bekliyor.
Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı vatandaşların gözde doğal terapi alanları arasında yer alıyor. Zengin bir botanik görüntü sergileyen Soğuksu Milli Parkı, yabani gül, çilek ve fındık, ahlat, ardıç, meşe, karaçam ve çeşitli kır çiçeklerine ev sahipliği yapıyor.

SU KUŞLARININ UĞRAK YERİ

Ankara’ya 135 kilometre uzaklıkta bulunan Nallıhan Hoşebe mesire yerinde yolun tamamı asfalt olduğundan ulaşım sıkıntısı yaşanmıyor. Mesire yeri içerisinde piknik alanları, kır gazinosu, çocuk oyun alanı, çeşmeler ve otopark yer alıyor. Nallıhan’a iki kilometre uzaklıktaki alan, mesire yeri olmasının yanı sıra kamp yeri olarak da kullanılıyor.
Nallıhan’a ayrı bir güzellik katan Kuş Cenneti de hafta sonları ziyaretçi akınına uğruyor. Onlarca su kuşunun uğrak yeri olan Kuş Cenneti ile tertemiz havası ve suyu ile ideal piknik alanları arasında yer alan havası ve suyuyla ünlü Uluhan mesire alanı, sulama göleti olarak kullanılan Çamalan Göleti ile ince çağlayan Ilıca Şelalesi şehirden uzaklaşıp dinlenmek isteyenleri ağırlamayı bekliyor.

400 HEKTARLIK ORMAN

Çamlıdere Aluçdağı mesire yeri de piknik tutkunları için vazgeçilmez yerler arasında yer alıyor. Burada her yıl düzenlenen geleneksel Aluçdağı Festivali ve yağlı güreşleri yoğun ilgi çekiyor. Aluçdağı mevkisinde ayrıca, mesire yeri olan Çamlıca bölgesi ve Yayla Mahallesi, Şeyh Ali Semerkandi Türbesi, Peçenek bucağında Selçuklulardan kalan cami de gezilip görülebilecek yerler arasında bulunuyor.
Ankara’nın en eski ilçelerinden birisi olan Bala’da bulunan Beynam mesire yeri de Başkentlilere hizmet veriyor. Mesire yerinin etrafındaki çıplak arazinin içinden fışkıran yaklaşık 400 hektarlık orman alanı Ankaralıları ağırlamayı bekliyor. Son yıllarda yapılan çalışmalarla modern bir mesire alanı haline getirilen çam ormanında, kır gazinosu, tuvalet, çocuk oyun grubu ve otopark bulunuyor.

KEŞFEDİLMEMİŞ HAZİNE
 
Ankara’ya 150, Beypazarı’na 50 kilometre uzaklıktaki Eğriova Yaylası mesire alanına, Karaşar beldesi üzerinden gidiliyor. Sahip olduğu göl ve orman manzarası ile ziyaretçilerin temiz hava alma imkanı bulabildiği bu mesire yeri, doğal yapısı ile izcilik faaliyetleri, doğa sporları, doğa yürüyüşü ve fotoğrafçılık çalışmalarına imkan sağlıyor. Eğriova, ahşap evleri ve göletiyle vatandaşların ilgisini çekiyor.
Güdül ilçesinde bulunan 50 hektarlık Sorgun mesire yeri de Ankara’ya 130, Güdül’e ise 18 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Günübirlik geziler için oldukça uygun mesire yerinde kır gazinosu ziyaretçilere hizmet veriyor. Alan, sahip olduğu konum ve göl manzarası ile ziyaretçilere konaklama ve spor etkinlikleri ile olta balıkçılığı imkanı sunuyor.

Krater gölünün doğal güzelliği
 
Çubuk ile Kızılcahamam arasında, Kavak Dağı ve Yıldırım Dağı eteğinde küçük fakat çok derin, krater bir göl olan Karagöl, mükemmel bir doğal güzelliğe sahip. Çubuk’a yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta olan, her iki tarafı yamaçlarla çevrili, etrafı çam ve dağ kavağı ile kaplı Karagöl, şehrin gürültüsünden uzaklaşıp dinlenmek isteyenler için sık sık gidilmesi gereken doğal terapi mekanları arasında yer alıyor. Etrafı ormanlarla çevrili Karagöl’ün çevresinde piknik yapılabilecek masalar bulunuyor.
  
Kuşların konaklama yeri
 
Beypazarı yakınındaki etrafı yüksek dağlarla çevrili Kirmir Çayı Deltası, ılıman iklimi, gölü ve doğasıyla özellikle kış aylarında ziyaretçilerine keyifli saatler vaat ediyor. Delta, bu özellikleriyle göçmen kuşların da gözde konaklama alanları arasında bulunuyor. Kirmir çayı kenarında piknik yapanlar, eğer mevsimiyse Angut, Sakarca Kazı, Küçük Kuğu, Sessiz Kuğu, Elmabaş, Patka, Tepeli, Dikkuyruk, Ak Balıkçıl, Gri Balıkçıl ve Gece Balıkçılı kuşları da gözlemleyebilirler.

 

 
Gelinlik tercihini diziler belirliyor
 
Lastiği patlayan araç takla attı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SU ALTI MERAKI
Son zamanlarda, deniz altındaki gizeme ve özgürlüğe merak salan tatilciler, ...
TATİL İÇİN KARADENİZ
Başkentlilere bayrak tatili için öneride bulunan Bakan Günay, “Ankara’dan ...
Tatilcinin bayram planı değişmedi
Bayram tatili süresinin beklendiği gibi 10 değil de 6 gün olması tatilcinin planlarını değiştirmedi.
 
BAŞKENTLİLER LUNAPARKI DOLDURDU
Ekim ayında sıcak geçen hafta sonunu değerlendiren Ankaralılar, Gençlik Parkı'ndaki lunaparka koştu.
Gölcük'te her mevsime ayrı kostüm
Başkent’e iki saat uzaklıktaki Gölcük, her mevsim değiştirdiği kostümü ...
Başkent’i keşfe çıktılar
Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, üniversite ...
 
Kybele yolculuğunu tamamladı
Ankara yapımı ’Foça-Marsilya Tarihe Yolculuk’ projesi kapsamında ANKÜSAM ...
Eymir’e trafik ayarı
Hafta sonlarını doğa ile iç içe geçirmek isteyen Başkentlilerin uğrak ...
Urfa teşekkürü
Urfa gezilerinin ardından Altındağlı kadınlar, Belediye Başkanı Veysel ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri