Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
HABERLER>GÜNDEM
11 Eylül 2012 Salı - 10:30

Demir Kafes’te geriye dönüş

Başkent’te yapımı kadar yıkımı da tartışmalara neden olan ve akıbeti yılan hikayesine dönen Demir Kafes konusunda Büyükşehir Belediyesi, eski plan notlarına dönülmesi yönünde yeni bir rapor hazırladı.

Demir Kafes’te geriye dönüş

BÜYÜKŞEHİR Belediye Meclisi, bir inşaat firmasına yıkım karşılığında ihale edilen Eskişehir Yolu üzerindeki “Demir Kafes” adı verilen yapıyla ilgili temmuz ayında yaptığı imar planı değişikliğinden geri adım attı.
İddialara göre mevcut 3.2 emsalin üzerinde bir inşaat yoğunluğu izni verilmesini öngören İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu’na, MHP ve CHP gruplarının yanı sıra Ak Parti’li üç meclis üyesi de karşı çıktı. Bunun üzerine Başkent’te akıbeti yılan hikayesine dönen Demir Kafes konusunda Büyükşehir Belediyesi, eski plan notlarına dönülmesi yönünde yeni bir rapor hazırladı. Konunun, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bu ayki toplantısında yeniden gündeme gelmesi bekleniyor.

Meclis’te rahatsızlık yarattı

Demir Kafes’in yıkılarak yerine gökdelen, otel ve alışveriş merkezi yapılabilmesinin önünü açan karar, belediye meclisi üyelerinde rahatsızlık yaratınca, belediye meclisinin ağustos ayı olağan toplantısında yeniden gündeme getirildi. Ancak İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nunda yer alan muhalif meclis üyeleri, Ak Parti’li bazı üyelerin emsal yoğunluğu artışına karşı çıkarak imza atmak istemediklerini ileri sürdü. Uzlaşma sağlanamayınca komisyon, Demir Kafes raporunu belediye meclisine sunamadı.

Bazı üyeler ikna olmadı

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, belediye meclisinin, eylül ayı olağan toplantılarından önce eksik kalan imar konularını ve Demir Kafes’i görüşmek için olağanüstü toplanacağını açıkladı. Olağanüstü toplantı tarihi, geçtiğimiz günlerde Gökçek’e imza için sunuldu. Ancak toplantı, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun üç AK Partili üyesi Demir Kafes konusunda ikna edilemeyip, komisyon raporunun altına imza atmayınca gerçekleştirilemedi. Gökçek’in, belediye meclisi üyelerine, “Artık olağanüstü toplantıya gerek yok” dediği belirtildi.

Mevcut plana dönülecek

İmar ve Bayındırlık Komisyonu, geçtiğimiz perşembe günü Demir Kafes’i görüşmek üzere tekrar toplandı. Toplantıda üç Ak Parti’li üye ikna edilemeyince Demir Kafes’te emsal yoğunluğu artışından vazgeçilerek, geriye dönüş kararı alındı. Böylece Demir Kafes’te eski plan notlarına (mevcut 3.2 emsale) dönülecek. İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun Demir Kafes raporunun, belediye meclisinin eylül ayı toplantısında gündeme gelmesi bekleniyor.

150 milyon rant iddiası

MHP İl Başkanı Çetinkaya, Demin Kafes ile yüklenici firmaya 150 milyon lira rant sağlandığını iddia ederek, “Karardan dönülmediği takdirde, söz konusu Meclis kararının iptali için ilgili mahkemelerde dava açacağız” dediği Demir Kafes’e, imar planı değişikliği ile mevcut 3.2 emsalin üzerinde bir inşaat yoğunluğu izni verilmişti. Tartışmalı karara göre 27 bin 546 metrekarelik Demir Kafes’te, 88 bin 147 metrekare inşaat hakkı varken, yapılan tadilatla bu oran birkaç misli artırılmıştı. CHP ve MHP grubu, plan notlarına otopark, merdiven gibi bir dolu şey eklenerek, Demir Kafes’e emsal dışı alan kazandırıldığına, kararın “örtülü emsal” anlamına geldiğine dikkat çekmişti.

 
Metin Altıok adı ölümsüzleşti
 
Yamyam operasyonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Metin Altıok adı ölümsüzleşti
Çankaya Belediyesi, 19 yıl önce Sivas’taki Madımak Oteli’nde meydana gelen ...
Kutludüğün’de tozlu eylem
Kutludağan Mahallesi çevresinde ki taş ocakların tepki gösteren bölge ...
Başkent'te Kaçakçılara Darbe
Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ...
 
Bahçeli Etimesgut’ta yatırımları inceledi
ÖZEL bir eğitim kurumunun açılışını gerçekleştirmek üzere Etimesgut’a ...
Dikmen’de çıkmaz cadde
DİKMEN Mahallesi’ndeki 1186. Cadde sakinleri, 12 metre genişliğindeki çıkmaz caddeden rahatsız.
İstanbul fark attı Ankara ikinci oldu
Türk Patent Enstitüsü’nce yılın 7 ayında yaklaşık 25 bin marka tescili ...
 
Zoraki turist
Alman hava yolu şirketi Lufthansa’da çalışan kabin personelinin düzenlediği ...
4+4+4’ün ilk ders zili bugün çalıyor
Kamuoyunda çok tartışılan 4+4+4 sisteminin ilk ders zili bugün çalıyor. ...
Yaya yolu araç dolu
Kazım Karabekir Caddesi üzerinde devam eden metro hattı çalışması nedeniyle ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri