Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Bakan Şimşek: Türkiye, Ekonomik Dönüşümde Kararlılıkla İlerliyor
Bakan Şimşek: Türkiye, Ekonomik Dönüşümde Kararlılıkla İlerliyor
EPDK, 2025 Yılı İçin Enerji Piyasası Ücretlerini Belirledi
EPDK, 2025 Yılı İçin Enerji Piyasası Ücretlerini Belirledi
MEB, İlkokul Öğrencilerine Yönelik Yeni Fasikülleri Yayınladı
MEB, İlkokul Öğrencilerine Yönelik Yeni Fasikülleri Yayınladı
DEAŞ Operasyonunda 10 Şüpheli Tutuklandı
DEAŞ Operasyonunda 10 Şüpheli Tutuklandı
FETÖ Operasyonunda Gri Kategoride Aranan Çift Yakalandı
FETÖ Operasyonunda Gri Kategoride Aranan Çift Yakalandı
HABERLER>SİYASET
10 Eylül 2009 Perşembe - 09:24

Gül: Açılımı tartışalım

Cumhurbaşkanı Gül, Köşk'te iş ve meslek örgütlerinin temsilcileriyle iftarda bir araya geldi.

Gül: Açılımı tartışalım

Cumhurbaşkanı Gül, “Eğer önemli konularınızı tartışmazsanız, saklarsanız, görmezlikten gelirseniz bunlar ilerde daha büyük kronik şekilde ortaya çıkar. Problemleri kronikleştirmeden halletmek, çözmek, onları küçültmek, minimize etmek, yok edemeseniz bile bu, aslında en doğru metotdur” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü'nde iş ve meslek örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldiği iftar yemeğinde yaptığı konuşmaya, İstanbul'daki sel felaketini hatırlatarak başladı.

Hayatını kaybedenlere rahmet dileyen Gül, büyük bir acı yaşandığını söyledi.

Gül, şehit olan askerlere de rahmet diledi. “Ülkemizin gelişmesine ve güçlenmesine önemli katkılarda bulunan siz kıymetli misafirlerimizle bu güzel iftar yemeği vesilesiyle yeniden bir araya gelmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum” diyen Gül, iş ve meslek örgütlerinin temsilcilerinin görüşlerine önem verdiğini, çalışmalarını ve hazırlattıkları kapsamlı raporları yakından takip ettiğini, söz konusu raporlardan yararlanmak için gayret gösterdiğini söyledi.

“KRİZDEN ÇIKARKEN...”

Küresel krizin etkilerinin hemen her ülkede hissedildiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, tüm kesimlerin bilinçli ve sorumlu davranması, çözüm için gayret göstermesinin Türkiye'de krizin etkilerinin asgari seviyede kalmasına önemli katkı sağladığını vurguladı.

Dünyada ekonomik krizden çıkışın işaretlerinin gelmeye başladığını söyleyen Gül, “Eminim ki Türkiye bu süreci en hızlı atlatan ülkelerden biri olacaktır” dedi.

Geçmiş tecrübeler gözden geçirildiğinde krizlerden çıkarken beklenmedik olaylarla karşılaşıldığının görüleceğini ifade eden Gül, ham madde ürünlerinde ani artış yaşanabildiğini, fiyat artışlarının ve dengeleri değiştiren unsurların ortaya çıkabildiğini kaydetti. Bu tür konularda hazırlıklı olmak gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, “Krizden çıkıyoruz diye bir memnuniyet havası içinde olunursa, krizden çıkışın yönetilmesinde eğer fırsatlar iyi değerlendirilmez, dikkatli olunmazsa o zaman onun da ayrı bir acısı çekilir. O bakımdan inanıyorum ki, Hükümetle, devletin ilgili, sorumlu bölümleriyle, ekonomiden sorumlu bakanlarla özellikle siz meslek örgütlerinin, değerli derneklerin başkanları, tecrübeli iş adamlarımız yine yakın bir istişare içinde olursanız bunun çok değerli olacağına inanıyorum. Bu düşüncelerimi her platformda Hükümet'in yetkilileriyle paylaşıyorum” diye konuştu.

Öngörülebilirlik, hukukun üstünlüğü, kuralların herkes için objektif bir şekilde geçerli olmasının iş dünyasının temelini oluşturduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, bunların olmadığı yerde iş dünyasının, başarının olmasının da mümkün olmayacağını kaydetti. Gül, “Bu konular hepimizin, hala ülkemizin noksanlıkları. Bunları giderecek, güçlendirecek, derinleştirecek tedbirleri hep beraber almamız gerekmektedir” dedi.

“ÖZ GÜVENİMİZİ KORURSAK MARJİNAL GRUPLAR TEHDİT OLMAZ”


“Güncel meseleler ve tartışmalar konusundaki fikirlerini de paylaşmak istediğini” belirten Cumhurbaşkanı Gül, şunları söyledi:

“Açık bir toplumda, çoğulcu bir ülkede, bugünkü tartışmalar olacaktır. Bu tartışmalar açıklıkla, serbestlikle, iyi niyetle tartışıldığında muhakkak ki fayda çıkacaktır. Önemli olan şey bunları bir öz güven içinde konuşabilmek, tartışabilmektir. Eğer, önemli konularınızı tartışmazsanız, saklarsanız, görmezlikten gelirseniz bunlar ilerde daha büyük kronik şekilde ortaya çıkar. Problemleri kronikleştirmeden halletmek, çözmek, onları küçültmek, minimize etmek, yok edemeseniz bile bu aslında en doğru metotdur. Bugün biz görmeyiz, ama bizden sonrakiler daha büyük bir şekilde karşılaşırlar. O bakımdan bu konuların bugün toplum içerisinde açıkça konuşulmasından, tartışılmasından ben hiç çekinmiyorum, tam tersine bu bizim öz güvenimizi, gücümüzü gösteriyor.”
Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye olarak bütün enerjinin, bütün kabiliyetin hedeflerin gerçekleştirilmesine verilmesi gerekliliği üzerinde durarak konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Burada şunu bir kez daha tekrarlamak isterim; Bütün farklılıklarımızı zenginlik olarak görüp, aramızdaki kardeşlik duygularımızı, beraberlik duygularımızı, Türkiye Cumhuriyeti'ne olan aidiyet duygularımızı çok daha güçlendirip, bütün enerjimizi halkımızın mutluluğunu artırmaya harcamamız lazım. Türkiye küçük bir ülke olsa belki bunlara gerek olmayabilir. Sadece Trakya'dan ibaret olsa, sadece İç Anadolu'dan ibaret olsa. Türkiye büyük bir ülke. 70 milyonluk bir nüfus. Her köşesi birbirinden ayrı zenginlikler ihtiva etmekte. Farklı kültürlerimiz, sosyolojik yapılarımız, zenginliklerimiz var. Nihayetinde koskoca bir imparatorluğun devamı olan bir Cumhuriyetiz biz. Böyle bir ülkenin tabii ki farklılıkları olacaktır. Bu farklılıklar çok daha uç farklılıklar da olabilirdi açıkçası. Bugün ortak paydalar çok sağlamdır. Bütün bu farklılıkları hep zenginlik, bu ülkenin önemli değerleri olarak görüp, ama herkesi de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıyla gurur duyan, onur duyan, gönlünden bu ülkenin vatandaşıyım diye memleketine aidiyet duygusunu güçlendiren bir kardeşliği, muhabbeti, sevgiyi muhakkak gerçekleştirmemiz gerekmektedir. Marjinal söylemler olabilir, marjinal guruplar olabilir. 70 milyon içerisinde olacaktır da çoğulculuğun bir gereği olarak. Öz güvenimizi koruduğumuz sürece o marjinal grupların Türkiye'ye hiçbir tehdidi olmayacaktır.

Ülkemizde ekonomik kalkınma açısından, soysal gelişmişlik açısından, bölgeler arasında maalesef farklılıklar da vardır. Onun için gelir dağılımındaki dengesizlikleri gidermek, kalkınma seviyelerindeki dengesizlikleri gidermek de yine en öncelikli görevlerimizden birisi olmalıdır. Bununla birlikte, devletin yatırımlarına ilaveten özellikle eğitim ve sağlık alanındaki yatırımların devam etmesi, vatandaşlarımızın mutluluğu, gelecek nesillerin en iyi şekilde yetişmesi bakımından da elzemdir. Bu konuda sizlerin de her zaman olduğu gibi katkılarınızı artırarak devam ettireceğinize inanıyorum.”

 
Bosna'da berabere kaldık
 
Selin acı bilançosu: 31 ölü
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
erdal 9 Aralık 2009 Çarşamba 15:03

ya bırakın bu işleri sadece türkiyede kürtmü var o zaman lazlar kalkısın hak arasın.gürcüler kalksın hak arasın.cerkezler kalksın hak arasın arnavutlar hak arasın.göcmen bulgaristan halkı hak arasın yunanistanlı var hak arasın.hak aramıyacak gimse varmı aaba soruyorum sayın cumhur başkanına türkiyede türk varmı ne zaman bu miilet türk oldu.bırakın bu işleri onun hakkı bunun hakkı türkiye 72 ceşit insanlar milletler topluluğuyla türkiyedir böyle kabul edilip burada yaşayacağız.yoksa onu hakkı bud

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Derenin intikamı ağır olur'
Başbakan Erdoğan, felakete neden olan dere yataklarını ıslah edeceklerini söyledi.
Bürokraside Unakıtan temizliği
Bürokrasinin önemli noktalarındaki akrabaları teker teker görevlerinden alınıyor
Baykal 'Dişinizi sıkın' dedi
Baykal, Uğur Dündar’ın sorularını yanıtladı ve 'Meydanı bırakmayalım' diye seslendi.
 
'Köşk'te başörtü sizin eseriniz'
Necmettin Erbakan, 'Eşi başörtülü biri Cumhurbaşkanı oluyorsa bu sizin eseriniz' dedi.
Baykal'dan iktidara iyilik!
Deniz Baykal, demokratik açılımla ilgili hükümete yapılabilecekleri en büyük iyiliği açıkladı.
Bakanlık: Gül kararı bozulsun
Adalet Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Gül'ün yargılanması yönünde alınan kararın bozulmasını istedi.
 
‘Hayali okul’ akılları karıştırdı
32 bin ilkokul varken 45 bin okul için bilgisayar yazılımı satın alındı!
AKP- TSK 'tarihi' kitap oldu
Prof. Özbudun ve Hale'in yazdığı kitapta AKP’nin yol ayrımında olduğu vurgulanıyor.
'CHP gelmezse biz gideriz'
Başbakan Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iftar yemeğinde CHP'ye seslendi.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri