Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
5 Eylül 2012 Çarşamba - 09:45

Güzel sanatlara güzel yarışma

Mustafa Ayaz Müzesi ve Plastik Sanatlar Merkezi Vakfı Gençlerarası Resim Yarışması düzenliyor.

Güzel sanatlara güzel yarışma

MUSTAFA Ayaz Müzesi ve Plastik Sanatlar Merkezi Vakfı, genç sanatçı adaylarını desteklemek ve çağdaş Türk resim sanatına yeni eserler kazandırmak amacıyla, geçen yıl ilkini düzenlediği, Gençlerarası Resim Yarışması’nın bu yıl ikincisini düzenliyor.
36 yaşından gün almamış sanatçıların en fazla iki eserle katılabileceği yarışmada, konu ve teknik serbest olacak. Yarışmaya katılmak için, güzel sanatlar alanında eğitim yapan fakülte veya yüksek okullarda lisans öğrencisi ya da lisans bölümünden mezun olmak, lisansüstü çalışmaları sürdürüyor veya bitirmiş olmak yeterli sayılacak. Eserler daha önce her hangi bir yarışmaya katılmamış, sergilenmemiş ve ödül almamış olacak.

Elden ya da kargo ile teslim

Resimlerin kısa kenarı 70 santimetreden küçük, uzun kenarı ise 150 santimetreden büyük olacak. Ödül alan eserler ile sergilenmeye değer görülen eserleri içeren bir katalog hazırlanacak. Bu nedenle sanatçıların, resimlerinin yüksek çözünürlükte çekilmiş görsellerini, özgeçmişlerini, portre fotoğraflarını CD’ye yükleyerek, önlü-arkalı nüfus cüzdanı fotokopisi ile birlikte teslim etmeleri gerekecek. Eserler, çerçeveli ve sergilenmeye hazır biçimde teslim edilecek. Yarışmaya katılanlar, yarışma koşullarını aynen kabul etmiş sayılacak. Yarışmaya katılacak olan eserler, 3 - 22 Kasım tarihleri arasında, Mustafa Ayaz Müzesi ve Plastik Sanatlar Merkezi Vakfı görevlilerine elden veya kargo ile teslim edilecek. Posta ve kargo ile gönderilecek eserlerin, tüm masraf ve sorumluluğu sanatçıya ait olacak.

Ön eleme 24 Kasım’da

Eserlerin arka yüzünde, eserin adını, boyutlarını, fiyatını ve sanatçının adı, soyadı, adresi, telefon numarası bilgilerini belirten etiket bulunacak. Eser teslimleri, pazartesi günleri hariç 10.00 ile 18.00 saatleri arasında Mustafa Ayaz Müzesi ve Plastik Sanatlar Merkezi Vakfı’na yapılacak. Seçici kurulda Prof. Güler Akalan, Prof. Mustafa Ayaz, Önder Aydın, Habip Aydoğdu, Celal Binzet, Prof. Zafer Gençaydın ve Prof. Hasan Pekmezci’nin yer aldığı Gençlerarası Resim Yarışması’nda 3 eserden herbirine 5 bin TL ödül, beş eserden herbirine de 3 bin TL mansiyon ödülü verilecek. Seçici kurul, 24 Kasım’da ön eleme seçimlerini yapacak ve sergilenmeye değer görülen eserleri seçerek, açık oyla ödül ve mansiyonları belirleyecek.
Yarışma sonuçları, 30 Kasım tarihinde, www.mustafaayaz.com adresinden duyurulacak.

Ayaz Müzesi’nde sergilenecek

Ödül kazanan eserler, tüm hakları ile Mustafa Ayaz Müzesi ve Plastik Sanatlar Merkezi Vakfı Koleksiyonu’na girecek. Vakıf, sergilenmeye değer görülmeyen eserlerin, 1 Aralık tarihinden itibaren bir ay içinde, sergilenmeye değer görülen eserlerin ise, serginin bitim tarihinden itibaren en geç 1 ay içinde geri alınmaması halinde sorumlu olmayacak. Sergilenmeye değer görülen ve görülmeyen eserler, teslim alındıkları yerden elden ya da masraf ve sorumluluk kendilerine ait olmak üzere kargo ile iade edilecek
Ödül kazanan ve sergilenmeye değer görülen eserler, 13 Aralık tarihinde, Mustafa Ayaz Müzesi ve Plastik Sanatlar Merkezi Vakfı’nda, 18.00-20.00 saatleri arasında yapılacak olan ödül töreninin ardından sergilenecek.
Yarışma ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.mustafaayaz.com adresinden ulaşılabilecek.

Boya alamayacak gençlerimiz var

Resim sanatına gönül vermiş fakat, maddi imkansızlıklar nedeniyle boya alamayacak genç sanatçıların olduğunu belirten eğitimci ve ressam Mustafa Ayaz, “Genç sanatçılara gücümüz yettiğince destek olmaya, onları yüreklendirmeye çalışıyoruz” dedi.
Toplumların sadece teknoloji ile ayakta duramayacağını ifade eden Ayaz şunları söyledi:
“Sanatsız toplumlar ayakta duramaz. Devletin ve kurumların öncelikli görevlerinden birisi toplumun sanat açısından eğitilmelerini sağlamak olmalı. Müze olarak ülkemize katkı sağlamak için bu yarışmaları geleneksel hale getiriyoruz. Maddi imkanlarımız el verdiği sürece ödülleri ve miktarlarını arttırıyoruz. Gençleri daha çok çalışmaya ve daha çok üretmeye teşvik ediyoruz. Aynı zamanda onlara maddi kaynak sağlıyoruz. Genç sanatçılara gücümüz yettiğince destek olmaya, onları yüreklendirmeye çalışıyoruz.”

 
Batı trafiği TİGEM Geçidi ile akacak
 
Altındağ'da Gazino Kundaklandı: 1 Ölü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Taş heykeller Altındağ’ı donattı
2. Ulusal Taş Heykel Sempozyumu kapsamında farklı üniversitelerden davet ...
Gençlik hayalimi gerçekleştirdim
Entelköy Efeköy’e Karşı filmiyle yurt içi ve yurt dışında çok sayıda ödül ...
Sinema delilik
‘Gişe Memuru’ filmiyle ilk uzun metraj yönetmenlik deneyimini yaşayan ...
 
Keçiören’de Bolu gecesi düzenlendi
Keçiören Belediyesi 4. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nin hemşeri buluşmalarına ...
Devlet Tiyatroları'na iki ödül
Devlet Tiyatroları oyuncuların Makedonya'da sahnelediği Antigone “En İyi ...
Okumakta "bir miktar" geç kaldık
Kocatepe Cami avlusunda açılan 31. Kitap ve Kültür Fuarı'na katılan Kültür ...
 
Abdülkadir Bulut Şiir Ödülü Akman'ın
Abdülkadir Bulut’un anısına bu yıl ikincisi düzenlenen şiir ödülüne, “Düş ...
Opera solistleri ve oda korosu aynı sahnede
Ankara Devlet Opera ve Balesi, Açıkhava konserleriyle Ankaralı sanatseverlerle ...
Opera solistleri ve oda korosu aynı sahnede
Ankara Devlet Opera ve Balesi, Açıkhava konserleriyle Ankaralı sanatseverlerle ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri