Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
19 Mayıs 2009 Salı - 12:27

HALK EKMEK BÜFELERİNE ''SATIŞ STANDARDI''

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürlüğü, başkentteki 530 halk ekmek büfesine satış standardı getirdi.

HALK EKMEK BÜFELERİNE  SATIŞ STANDARDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürlüğü, başkentteki 530 halk ekmek büfesine satış standardı getirdi.
     Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, kalite politikaları gereği, ürünlerinin satışa sunulduğu bayilerle görüş alışverişinde bulunmak amacıyla toplantı düzenlediklerini bildirdi.
     Fabrikalarının, teknolojinin son ürünlerini kullanarak üretim yaptığını, insan sağlığını ön planda tutarak, el değmeden hijyenik ekmek ürettiklerini belirten İlkbahar, Ankara'nın dört bir tarafında bulunan 530 bayiyle hem durum değerlendirmesi yapmak, hem de istek ve şikayetleri almak üzere bir toplantı düzenlediklerini söyledi.
     Fabrikadan çıkan tüm ürünlerin besleyici, sağlıklı ve hijyenik olduğunu, bu duruma azami özen gösterdiklerini ifade eden İlkbahar, büfe işletmecilerinin de aynı hassasiyeti göstermeleri gerektiğini vurguladı.
     Halk ekmek satış büfesini işletenlerin satış sırasında hassas davranmalarını istediklerini bildiren İlkbahar, şunları kaydetti:
     ''Bugüne kadar büfelerin hep yanında olduk ve yine yanlarında olmaya devam edeceğiz. Ancak ekmeğin hijyenik şartlarda satılması ilkesine ve satış kurallarına uymayan, temizlik konusunda yeterli derecede hassas davranmayan bayilerimizle yollarımızı ayıracağımızı belirtmek istiyorum. Bu uyarılarımızın dikkate alınmasını ve özen gösterilmesini rica ediyorum. Unutulmamalıdır ki soframızın vazgeçilmezi olan ekmeğin üretiliş serüveninde, tüketicilerin kafasında en ufak bir şüphe oluşturmadan, gönül rahatlığı ile tüketilmesi, Halk Ekmeğin kamuoyundaki misyonunun en önemli ilkesidir. Buna üretimden satışa kadar tüm birimlerin uyması ve gereken hassasiyeti göstermeleri zorunludur.''
     Bayilerin kar oranlarının da yükseltileceğini ifade eden İlkbahar, büfe işletmecilerinin uyması gereken kuralları yeniden belirlediklerini de bildirdi.
    
     -BÜFEDE UYULMASI GEREKEN KURALLAR-
    
     Büfelerin 07.00-18.00 saatleri arasında açık tutulacağını, satılan ekmek bedelinin ertesi gün en geç öğlen servisinde taşıma şirketine mutlaka ödeneceğini belirten İlkbahar, büfelerin iç ve dış temizliğine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
     Büfelerin gerekiyorsa bakım ve onarımının yapılarak boyanacağını bildiren İlkbahar, Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürlüğü'nden izin alınmadan tadilat yapılmayacağını kaydetti.
     İşletici her yıl belirlenen yer işgaliye bedelinin 3 aylık tutarını, kurumlarına peşin olarak üç ayda bir ayın ilk 3 iş günü içinde ödemesinin kararlaştırıldığını anlatan İlkbahar, şöyle devam etti:
     ''İşletici, ekmek satış büfesini kısmen veya tamamen devir edemeyecek, kiraya veremeyecek, sözleşmedeki hak ve borçlarının 3. şahıslara devir ve temlik etmeyecektir. Etmesi halinde Halk Ekmek hiçbir ihtara başvurmadan ve sözleşme süresini beklemeden fesih hakkını kullanacağı gibi uğradığı tüm zararlarını işleticiden talep edecektir.
     Ekmek satış büfelerinde Halk Ekmek ürünlerinin, kurumumuz tarafından öngörülen ve gösterilen ürünler dışında başka bir ürünün alım ve satımı yapılamayacaktır. Aksi halde sözleşme tek taraflı fesh edilecektir.''
     Ali İlkbahar ayrıca, Halk Ekmek Fabrikası'nca uygun görülen ilan, reklam ve afişler dışında büfelerin, her ne ad altında olursa olsun hiçbir surette reklam, afiş, ilan ile benzer yazı ve resimleri asamayacaklarını sözlerine ekledi.

 
Damat dehşeti!
 
CİNDORUK'TAN AÇIKLAMA
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'CUMHURİYET EMİN ELLERDE'
19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta, dış temsilciliklerde ...
İŞTE DARBEYİ ERTELEYEN İKİ OLAY...
12 Eylül darbesinin iki defa tehir edildiği ortaya çıktı.
'ERGENEKON MAĞDURUYUM'
'Emekli Orgeneral Büyükanıt, Genelkurmay Başkanı olmadan önce hakkında ...
 
Koruculuk Kalkıyor mu?
Cumhurbaşkanı Gül: Koruculuk gözden geçirilebilir Bakan Çiçek: Kaldırılması ...
Cindoruk Tepkisi
Ankara'da senaryo bitmez. Siyaset mühendisleri her daim fazla mesai yapmaya ...
Katliamın asıl nedeni “namus meselesi”
MARDİN’in Bilge köyündeki inanılmaz katliamın yankıları sürerken, zanlı ...
 
Katliamın zanlıları tutuklandı
Bilge Köyü'nde 44 kişiyi uzun namlulu silahlarla ölümüne sebep olduğu ...
Katliamcının kan donduran ifadesi!
Mardin'in Bilge köyündeki vahşetin nedeni kadın ve arazi anlaşmazlığıymış...
Saldırıyla ilgili 8 kişi gözaltına alındı
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri