Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
13 Temmuz 2009 Pazartesi - 00:25

Kenan Evren'den Baykal'a sitem

Çok duyarlıysa önce 27 Mayıs'ı sorgulasın

Kenan Evren den Baykal a sitem

Bodrum Yalıkavak'taki yazlığında ziyaret ettiğimiz Yedinci Cumhurbaşkanı Kenan Evren, CHP Lideri Deniz Baykal'ın, "12 Eylül'ü yapanlar yargılansın" önerisine cevap verdi. 1980 darbesinin yapıldığı yılları, Çin'in Sincan-Uygur Özerk Bölgesi'nde bugün yaşanan olaylara benzeten Evren, "Sincan'da nasıl bir ortam varsa, Türkiye de 80'de oydu. Sağcısı solcusu elinde silahla, bıçakla, sopayla gezer olmuş, mahalleler kamplaştırılmıştı. Biri diğerinin mahallesine giremiyor, arada herhangi bir ideolojiye sahip olmayan halk eziliyordu. Dönemin iktidarı ise çaresizdi. Beni bugün yargılamak isteyenler, önce oturup ülkenin 11 Eylül gecesini hatırlasın" diyerek şu açıklamayı yaptı: "11-12 sol örgüt, bunların karşısında da sağ örgütler vardı. Sıradan vatandaş sokaklarda yürüyemiyordu. Biz ihtilal yapma kararını keyfiyetle almadık. O kararı vermesek, bugün Türkiye çok başka noktalardaydı. Kararı vermemizde tek bir etken vardı. O da birlik ve bütünlüğü sağlamaktı. Bakın bugün Çin'de yaşanan durum ne ise, Türkiye'de 80'de yaşanan durum aynıydı. Ama görüyorum ki o gün bana bu kararı verdiğimiz için şak şak yapanlar bugün beni yargılamaya kalkıyor."

20 YIL BAYRAM OLDU
12 Eylül ihtilalini yapanların yargılanması yönündeki tartışmaları büyük üzüntüyle izlediğini ve bunları 'sonucu olmayan tartışmalar" olarak gördüğünü belirten Evren "Bu tartışmalar pratiğe dönüşmez. Gereksiz. Kimsenin beni ya da diğerlerini yargılayacağı yok . Laf olsun diye ortaya atılmış iddialar bunlar. Daha önce söyledim, şimdi de söylüyorum. Benim için o noktaya gelmek mümkün değil. Bir mermiye bakar o iş. Mahkemeye çıkacağıma kafama kurşun sıkarım" dedi. CHP Lideri Deniz Baykal'a bozulduğunu ifade eden Evren şöyle konuştu: "Deniz Baykal işine geleni görüyor. Madem ki 1980'in yargılanmasını istiyor, 20 yıl boyunca bu ülkede 27 Mayıs bayram havasında kutlandı. Deniz Baykal neden onu sorgulamıyor da 80'i sorguluyor. Biz 80'de o kararı verirken hedefimizde herhangi bir parti yoktu. Amacımız ne Deniz Baykal'ın mensubu olduğu partiyi yok etmek, ortadan kaldırmaktı ne de diğerleri. Ama ben çok merak ediyorum. Neden Baykal önceki darbeyi görmüyor da 80'i görüyor. Çok üzüldüm. Gerçekten üzüldüm." Evren "O zaman Baykal'a çok kırgınsınız, değil mi?" şeklindeki soruya ise "Birçok insana bozuldum ama en çok da Deniz Baykal'a bozuldum. Madem ki darbelere karşı, o zaman evvela 27 Mayıs'ı sorgulaması lazım. Olayı sadece 80'den görmesi Baykal'ın işine geleni gördüğünü gösteriyor. Niye? Çünkü 20 yıl boyunca bu ülkede bayram havasında kutlanan 27 Mayıs'a Baykal da alkış tuttu" yanıtını verdi.

"BİR JAPON'UN ELİNE KALDIM"
Bodrum'daki yazlığında dinlenen 92 yaşındaki Kenan Evren, kendisine büyük sıkıntı veren bel fıtığı rahatsızlığı ile ilgili de şunları söyledi: "Bel fıtığı dışında bir rahatsızlığım yok çok şükür. Ama o da çok rahatsızlık veriyor. Doktorlarım ameliyatı riskli buluyor. Sakat kalma tehlikesi olduğunu söylüyorlar. Bu bel fıtığını gideren bir ilaç varmış, onu denedik. O da bağırsaklarda çok fena kanama yaptı. İlaç da etki etmeyince bu defa alternatif tıbbı denemeye karar verdik. Bodrum'da 22 yıldan beri yaşayan bir Japon masöz sayesinde biraz rahatladım. Anlayacağınız sağlığım bir Japon'un eline kaldı. Her gün gelip bana 1 saat masaj yapıyor. Çok maharetli bir kadın. Onun sayesinde biraz nefes alabiliyorum." (Sabah)

 
Türk sporunda transfer rekorları
 
İşte ÖSS'de en başarılı ve en başarısız iller
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk sporunda transfer rekorları
Transferi için Türk futbol tarihinin en yüksek bonservisi ödendi..
'Sincan'da ölü sayısı 184'
Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde çıkan olaylarda ölü sayısı 184'e yükseldi.
'Mayınlı arazileri temizleriz'
OSTİM'li sanayiciler, Gül'e mayınlı arazileri temizlemeye talip olduklarını açıkladılar.
 
'Dur' ihtarına uymadı öldü!
Polisin ''dur'' ihtarına uymayan sürücünün, polisin açtığı ateş sonucu öldüğü iddia edildi.
Telafer'de Türkmen soykırımı
Peşmergenin uzun zamandır sistemli saldırılar düzenlediği Türkmen ...
Palandöken Dağına kar yağdı
Temmuz ayında Palandöken Dağının yüksek kesimlerine kar yağdı.
 
Haluk İpek’ten ilginç soru
AKP Ankara İl Kongresi’ne dokuz gün kala tansiyon yükseliyor. Teşkilatlardan ...
Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek zor değil
İşte Kur'an okumayı öğrenmenin gerekliliği ve en kolay öğrenme yolları...
Erdoğan G-8 zirvesinde
AB'ye tam üyelik için destek istedi
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri