Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
13 Temmuz 2009 Pazartesi - 00:16

Türk sporunda transfer rekorları

Transferi için Türk futbol tarihinin en yüksek bonservisi ödendi..

Türk sporunda transfer rekorları

Hidayet Türkoğlu, Türk spor tarihine geçen ücretiyle rekor kırdı. Türk sporcu için ödenen en yüksel bonservis bedeli ise Mevlüt Erdinç'e..   
Ekonomist Dergisi, bu haftaki sayısında sporcu transferlerini inceledi. Derginin haberine göre, göre bu yıl Türk sporcuları açısından transferlerde rekorların kırıldığı dönem yaşanıyor. Türkiye'de futbol, en çok ilgi gören, ratingi en yüksek spor. Bu nedenle de en yüksek ücretler, bu alandaki sporculara ödeniyordu. Son yıllarda özellikle NBA kariyerine ulaşan basketbolcular sayesinde, bu alanda da ücretler futbolcuları yakalamaya başladı.

Önce 35 milyon dolar
NBA finalinde Los Angeles Lakers'e kaybeden Orlando Magic'in en etkili oyunculardan biri olan Hidayet Türkoğlu, sözleşmesinin sona ermesiyle birlikte yeni transfer arayışlarına girdi. Takımının 4 yıl için 35 milyon dolar teklifini kabul etmeyen Türkoğlu, NBA'deki Kanada temsilcisi Toronto'yla 5 yıl için 53 milyon dolarlık (yıllık 10.7 milyon dolar-16.6 milyon TL) bir sözleşmeye imza attı. Böylece bir diğer NBA temsilcimiz Mehmet Okur'un yıllık 9 milyon dolarlık (14 milyon TL) ücret rekorunu da kırarak Türkiye açısından yıl bazında 'en çok kazanan sporcu' unvanını eline geçirdi. Mehmet Okur da yine bu yıl, bir yıllık sözleşme opsiyonunu kullanarak Utah Jazz takımında yıllığı 9 milyon dolardan kalmaya karar verdi. Türkoğlu ve Okur'un reklam gelirleri hariç kazandığı bu rakamlar, ortalama bir NBA oyuncusunun iki katı.

Mevlüt'ün bonservis rekoru
Bu yıl sadece yıllık ücret bazında değil ödenen bonservis bazında da yeni bir rekora imza atıldı. Türk Milli Takım oyuncusu da olan Fransa Ligi takımı Sochaux'da oynayan Mevlüt Erdinç için yine bir Fransa takımı olan PSG 10 milyon Euro borservis bedelini gözden çıkardı. Söz konusu rakam, Türk spor tarihinde Türk sporcu için ödenen en yüksel bonservis bedeli olarak tarihe geçti. Mevlüt'ün ise PSG'den yıllık 2 milyon Euro ücret alacağı belirtiliyor.

Futbolda Emre
Hido ve Memo haricinde en çok yıllık gelire sahip sporcular, futbolcular. En yüksek yıllık gelir elde eden futbolcu, 3.5 milyon Euro'yla (7.5 milyon TL) Fenerbahçe'ye transfer olan Emre Belözoğlu. O'nu 3 milyon Euro'luk (6.5 milyon TL) gelirle bu yıl Beşiktaş'a transfer olan (henüz sözleşme imzalanmadı) Nihat Kahveci ve Rusya'nın Rubin Kazan takımında oynayan Gökdeniz Karadeniz izliyor.

En pahalı Türk teknik direktör Mustafa Denizli
Beşiktaş ile bir yıllık daha sözleşme imzalayan Mustafa Denizli'nin alacağı ücret 2.5 milyon Euro'yla ilk sırada bulunuyor. Güney Kore'de kariyerini devam ettiren Şenol Güneş'in de 2 milyon dolar civarında bir ücret aldığı tahmin ediliyor. Milli Takımlar Hocası Fatih Terim ise, 2012'e kadar yıllık 3 milyon 120 bin TL'lik bir sözleşmeye sahip.

Sporda kadınların geliri de artıyor
Voleybol Türk Milli Takımı'nın da yıldızı olan Neslihan Demir için konuşulan rakamlar da astronomik. Önceki sezon İspanya'nın Tenerife takımında oynarken Rus takımı Dinamo Moskova'nın Neslihan Demir'e üç yıl için 2 milyon dolar teklif ettiği söylentileri çıkmıştı. Geçen sezon başında Güneş Sigorta'ya transfer olan Demir'in yıllık 1 milyon liraya yakın bir ücret aldığıiddia ediliyor. Avrupa takımlarında oynayan Türk oyuncuların 300-400 bin Euro kazandıkları belirtiliyor.

 
Baykal'ın konvoyunda kaza
 
Kenan Evren'den Baykal'a sitem
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Sincan'da ölü sayısı 184'
Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde çıkan olaylarda ölü sayısı 184'e yükseldi.
'Mayınlı arazileri temizleriz'
OSTİM'li sanayiciler, Gül'e mayınlı arazileri temizlemeye talip olduklarını açıkladılar.
'Dur' ihtarına uymadı öldü!
Polisin ''dur'' ihtarına uymayan sürücünün, polisin açtığı ateş sonucu öldüğü iddia edildi.
 
Telafer'de Türkmen soykırımı
Peşmergenin uzun zamandır sistemli saldırılar düzenlediği Türkmen ...
Palandöken Dağına kar yağdı
Temmuz ayında Palandöken Dağının yüksek kesimlerine kar yağdı.
Haluk İpek’ten ilginç soru
AKP Ankara İl Kongresi’ne dokuz gün kala tansiyon yükseliyor. Teşkilatlardan ...
 
Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek zor değil
İşte Kur'an okumayı öğrenmenin gerekliliği ve en kolay öğrenme yolları...
Erdoğan G-8 zirvesinde
AB'ye tam üyelik için destek istedi
'Daha fazla Kürt'ü kaldıramayız'
Kuzey Iraklı Kürt yöneticiler 'Türkiye'ye katılmak istiyoruz' dediler. ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri