Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
31 Ağustos 2009 Pazartesi - 09:44

Naklen 'engelli' vurgunu

Canlı yayınlarda para topladı ama çivi bile çakmadı. İki yardımcısının da 17 sabıkası çıktı.

Naklen  engelli  vurgunu

Dumlupınar'da engelli rehabilitasyon merkezi kuracağını söyleyen Cemal Tanık canlı yayınlarda para topladı ama çivi bile çakmadı. İki yardımcısının da 17 sabıkası çıktı.

Engelliler için rehabilitasyon merkezi projesi, milyonlarca liralık dolandırıcılıkla son buldu. Herşey, bir süre önce Dünya Engelliler Derneği'nin bir rehabilitasyon merkezi kurmak istemesiyle başladı. Merkezi İzmir'de bulunan HPBRBR İletişim Danışmanlığı ve Proje Yönetimi adlı şirketin sahibi Cemal Tanık işe talip oldu. Dernek Başkanı Ali Karaibrahimoğlu da, Tanık ile sözleşme imzaladı. Maddi kaynak için kolları sıvayan Cemal Tanık, TV kanalları ile görüşerek "Koza Bakım Evleri" adını verdiği proje için yardım kampanyası başlattı. Show TV'de Çağla Şikel ile Alişan'ın sunduğu "Her Şey Dahil" programı ile Habertürk'te Saba Tümer'in sunduğu programda, destek olmak isteyenler "Okyanus" yazıp 3595'e mesaj attı. Projeye Hıncal Uluç, Sezen Aksu ve Mustafa Denizli gibi çok sayıda ünlü destek oldu. Cemal Tanık, arkadaşları Mehmet Sönmez ve Hüseyin Yılmaz'la birlikte Dumlupınar'a giderek şehitlikte çekimler yaptı. Bu görüntüler televizyonlarda yayınlanarak, kampanyaya destek çağrısı yapıldı. Tanık ayrıca, "Okyanuslar kadar derin" isimli bir de klip hazırlattı. Klibi indirenlerden de bir SMS karşılığı 6 TL ücret alındı.

BELEDİYE ARAZİYİ VERDİ

Daha sonra Dumlupınar Belediye Başkanı Derviş Kavak'la görüşen Cemal Tanık, 10 milyon TL'ye mal olacak 600 kişilik merkez için arazi istedi. Belediye meclisi, 21 Ekim 2008'de, Tekkeönü'deki 50 dönümlük arsayı merkeze tahsis etti. Cemal Tanık, merkezin yapımı için Yaşasan İnşaat Ltd adlı müteahhitlik firmasıyla anlaştı. Şirketin Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Küçük'ten de, 210 bin TL aldı. Ancak, geçtiğimiz temmuz ayında atılacağı duyurulan temel bir türlü atılmadı. Bu süreçte Başkan Derviş Kavak, Cemal Tanık'a bir türlü ulaşamadı. SMS'lerden 6 milyon lira toplandığını öğrenen Kavak; İçişleri ve Ulaştırma Bakanlığı ile Kütahya Valiliği'ne yazı yazarak durumun araştırılmasını istedi. Kütahya Valiliği de, bu kişiler hakkında güvenlik araştırması yapınca korkunç gerçek ortaya çıktı...

Projenin "Kontrol Amiri" olduğu duyurulan İnşaat Mühendisi Hüseyin Yılmaz "çek kanununa muhalefet, zimmet ve basit yaralama" gibi suçlardan yargılanmış, hapis cezası almıştı. Cemal Tanık'ın yardımcılarından Mehmet Sönmez'in de "hırsızlık, dolandırıcılık" suçlarından kesinleşmiş cezalarının olduğu ve arandığı saptandı. Bunu öğrenen Belediye Başkan Kavak, engelliler derneğini uyardı ve arsayı geri almak için harekete geçti.

KENDİNİ SAVUNDU: HABERİM YOK


Suçlamaların odağındaki Cemal Tanık, SABAH'a konuştu. Tanık, Kütahya Valiliği'nin arkadaşları Mehmet Sünmez ile Hüseyin Yılmaz'la ilgili güvenlik sorgulamasından haberinin olmadığını, kendisinin herhangi bir suça karışmadığını vurgulayarak şunları söyledi:

"56 bin SMS toplandı. 400 bin TL'ye mimari proje çizdirdik. Avrupa'da eşi olmayan bir proje hazırladık. Ekim ayında temel atmayı düşünüyoruz. Suç duyurusundan haberim yok. Proje için AB'den bize hibe gelecek. İstediğimiz dernekle çalışma özgürlüğümüz var."

Cemal Tanık ve arkadaşlarına 210 bin TL veren müteahhit Ahmet Küçük ise, "Paramı geri istedim. Ödemezlerse suç duyurusunda bulunacağız. Dolandırıldık" dedi.

 
Cezaevlerinde ‘vardiyalı uyku’
 
Aygün'e silahlı saldırı iddiası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cezaevlerinde ‘vardiyalı uyku’
Yer sorunundan birçok cezaevinde mahkum ve tutuklular vardiyalı olarak uyuyabiliyor.
Kredi kartı borcu çocuk kaçırttı
Fidye isteten kadın "Arkadaşımın kızını ‘şaka olsun’ diye kaçırdım!" dedi.
Rant köprüsüne geçit yok!
Beykoz-Tarabya arasında yapılması planlanan 3. Boğaziçi Köprüsü protesto edildi.
 
Kürtçe seçmeli ders olacak
İçişleri Bakanı Beşir Atalay bugün çalışmalarda gelinen noktayı açıklayacak.
Devlet ranta ortak olacak
Şimşek, bu yıl 60-70 milyar lira olması beklenen bütçe açığı için önlem alınacağını söyledi.
İncirlik Ussü'nde hareketlilik
ABD ordusu 2010 Ağustos olan Irak'tan çekilme tarihini öne aldı, İncirlik kıpır kıpır...
 
Şemdinli'de 4 asker şehit!
Baykara mevkiinde mayının patlaması sonucu 1'i astsubay 4 asker şehit oldu.
Başbuğ'dan rahatlatma mesajı
Başbuğ; "Türkiye'yi kimse parçalayamaz" diyerek ağlayan bir genç kızı teselli etti.
Polis bu kez Antep'te öldürdü
Polisin açtığı ateş, yoldan geçen bir vatandaşın ölümüne neden oldu.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri