Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Trabzon'da göçük altında kalan 3 işçi yaşamını yitirdi
Trabzon'da göçük altında kalan 3 işçi yaşamını yitirdi
Bakan Bak, FIBA U17 Dünya Kupası organizasyonunun kura çekimini yaptı
Bakan Bak, FIBA U17 Dünya Kupası organizasyonunun kura çekimini yaptı
Erdoğan: Çıkarlarımızı savunurken kimin kuyruğuna bassak soluğu PKK'nın yanında alıyor
Erdoğan: Çıkarlarımızı savunurken kimin kuyruğuna bassak soluğu PKK'nın yanında alıyor
Bakan Yerlikaya, Fatih'te kadını darp eden şahsın gözaltına alındığını duyurdu
Bakan Yerlikaya, Fatih'te kadını darp eden şahsın gözaltına alındığını duyurdu
Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 3 terörist etkisiz hale getirildi
Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 3 terörist etkisiz hale getirildi
HABERLER>EKONOMİ
26 Temmuz 2020 Pazar - 11:02

Pandemide Bitcoin’e olan güven arttı

Türkiye’nin ilk ve en büyük, dünyanın dördüncü Bitcoin ve kripto para işlem platformu BtcTurk’ün İstanbul Üniversitesi İstatistik Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliği ile hayata geçirdiği ‘Pandemi Yılında Türkiye’de Bitcoin’i Anlamak’ araştırmasının sonuçları açıklandı.

Pandemide Bitcoin’e olan güven arttı

Türkiye’nin ilk ve en büyük, dünyanın dördüncü Bitcoin ve kripto para işlem platformu BtcTurk’ün İstanbul Üniversitesi İstatistik Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliği ile hayata geçirdiği ‘Pandemi Yılında Türkiye’de Bitcoin’i Anlamak’ araştırmasının sonuçları açıklandı. Bu dönemde Bitcoin’e duyulan güven yüzde 23 yükselirken Bitcon’in kullanımı bir önceki araştırmaya göre 2 kat arttı.

Güvenle ve kolayca Bitcoin alım satım imkânı sunan kripto para işlem platformu BtcTurk ve İstanbul Üniversitesi İstatistik Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliği ile 2019 yılı Şubat ayında yayınlanan ‘Türkiye Pazarında Bitcoin’i Anlamak’ araştırmasının ikincisi ‘Pandemi Yılında Türkiye’de Bitcoin’i Anlamak’ adıyla tamamlandı.

 

Sonuçlar, BtcTurk CEO’su Özgür Güneri ve İstanbul Üniversitesi’nden Doç Dr. Haluk Zülfikar’ın katılımıyla, BtcTurk’un twitter hesabından canlı yayınla paylaşıldı. 158 bin kişi tarafından takip edilen yayına https://twitter.com/btcturk/status/1285848745867804673?s=12 adresinden ulaşmak mümkün.

 

Araştırma, Doç. Dr. Haluk Zülfikar liderliğinde ilk çalışmada yer alan, Türkiye’yi temsilen 15 – 55 yaş aralığında bireysel ve kurumsal katılımcılar, fikir önderleri ile kamu ve özel sektör çalışanlarından oluşan toplam 379 kişinin katılımıyla yapıldı.

 

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan BtcTurk CEO’su Özgür Güneri; “BtcTurk olarak 2019 yılı Şubat ayında yine İstanbul Üniversitesi iş birliğinde Bitcoin ile ilgili Türkiye’nin ilk bilimsel araştırmasına imza atmıştık. Şimdi pandemi döneminin hem ekonomi hem de Bitcoin üzerindeki etkilerini anlamak için hayata geçirdiğimiz yeni çalışmanın sonuçlarını paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Araştırmada finans alanında güven ve memnuniyetin artışı dikkat çekerken, teknolojik gelişmeler ve pandemi sürecinin etkilerine bağlı olarak, dünyada ve ülkemizde Bitcoin gibi yeni bir ödeme aracının yarar sağlayacağı, finansal hareketlere işlerlik kazandıracağına ilişkin görüşlerin de yükselişe geçtiği görülüyor. Biz de BtcTurk olarak, Türkiye’nin geleceğine, dijital ekonomisine, dinamizmine olan inancımız doğrultusunda işimize yatırım yapmayı sürdürüyoruz. Bu yaklaşımla yakın zamanda ödenmiş sermayemizi 9 milyon TL’den 15 milyon TL’ye yükseltmiş ve 7 kıtadaki kullanıcılara hizmet vermeye başlamıştık. Önümüzdeki dönemde de yatırımlarımıza devam edeceğiz” dedi.

 

 

Diğer yandan enflasyona duyulan güven bir önceki araştırma ile benzer düzeyde olurken, memnuniyet ciddi oranda yükseldi. Kur yönetimi ve TL’nin değeri, konut kredileri, ulusal harcama yönetimi, yeni faiz politikaları da oldukça güven verici bulundu. Bankacılık sektörü ise en güvenilen sektör unvanını korudu.

 

 

 

Bitcoin’e duyulan güven yüzde 23, memnuniyet yüzde 58,5 arttı

Araştırmaya göre; teknolojik gelişmeler ve pandemi sürecinin etkilerine bağlı olarak dünyada ve Türkiye’de Bitcoin gibi yeni bir ödeme aracının finansal hareketlere işlerlik kazandıracağına ilişkin görüşlerde artış gözlemlendi. Türkiye’de Bitcoin’e duyulan güvende yüzde 23, memnuniyette ise yüzde 58,5 artış tespit edildi.

 

Altın ilk sırada, Bitcoin takipte

Diğer yandan yatırım araçları tercihinde altın ilk sıraya yerleşirken onu Bitcoin takip etti. Online alışveriş davranışlarında ise kripto paranın ödemelerde, ticari işlemlerde kullanımı ve kripto para ile yatırım, tasarruf yapmayı tercih edenlerin oranı bir önceki araştırmaya göre 2 kat artış gösterdi.

 

 

Z kuşağının tercihi Bitcoin

Bitcoin’e en çok ilgi gösteren iller Adana ve Diyarbakır oldu. Bitcoin’e olan tutum, davranışlar X ve Y kuşağından benzerlik gösterirken Z kuşağının Bitcoin’e olan talebinde ciddi bir artış tespit edildi. Evli çiftlerde ise kadınların erkeklere oranlara Bitcoin’e karşı daha meraklı olduğu ortaya çıktı.


Hibya Haber Ajansı

 
Koronavirüs salgınında ölenlerin sayısı 5 bin 596'e ulaştı
 
Taze meyve sebze ihracatçılarından pandemi döneminde ihracat rekoru geldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
20-24 Haftası Ekonomik Gelişmeler
Haftanın Özeti - Bu hafta yurt içi piyasaların odağında TCMB’nin faiz ...
Siyah incir ihracatı 30 Temmuz’da başlıyor
Ege’nin önemli tarımsal ürünlerinden siyah incir, başta Almanya, İngiltere, ...
Altın dönemi
Corona virüsünde güncel durum, vaka sayısı 15,513,151 – tedaviye pozitif ...
 
Maden sektöründe pandeminin izleri siliniyor
2019’da 4,3 milyar dolar dövizi Türkiye’ye kazandıran madencilik, pandeminin ...
Gözler Türkiye’de
Bugün tüm dünyanın gözü Türkiye’de olacak. Ayasofya Camiinin tamamı 86 ...
Ülkemizde 1 milyon 286 bin 242 adet otomobil üretildi
Ülkemizde 2019 yılında 1 milyon 286 bin 242 adet otomobil, 8 milyon 998 ...
 
TCMB politika faizini değiştirmedi
BIST100 endeksi %0.54 değer kazancıyla başladığı işlem gününde ilerleyen ...
Euro ve dolar savaşı
Corona virüsünde güncel durum, vaka sayısı 15,445,043 – tedaviye pozitif ...
Altında rekora 50’i kala
Platin ise 5 ayın ardından 900 dolar/onsun üzerine geri dönerken, pandeminin ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri