Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
HABERLER>GÜNDEM
25 Eylül 2012 Salı - 10:18

Polisler protestocuyu omuzlara aldı

Ankara’dan Anadolu Üniversitesi'nin açılışına giden YÖK Başkanı Çetinsaya’yı biri kız iki öğrenci protesto etti. Polisler Can Ersoy'u anında omuzlarına alarak karga-tulumba ekip otosuna götürürken, kadın polisler de protestocu Ayşe Yılmaz'ın ağzını kapattı.

Polisler protestocuyu omuzlara aldı

ANADOLU Üniversitesi’nin yeni akademik yılının açılış törenine katılan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof.Dr. Gökhan Çetinsaya’yı protesto etmek isteyen biri kız 2 öğrenci gözaltına alındı. Sivil polisler protestocu öğrencilerden Can Ersoy’u anında omuzlara alıp törenin yapıldığı yerden uzaklaştırdı. 
Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nin 2012-2013 Akademik Yılının başlaması nedeniyle Yunus Emre Kampüsü’ndeki Atatürk Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi. Törene Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, Ak Parti Milletvekilleri Nabi Avcı, Salih Koca ve Ülker Can, CHP Milletvekili Kazım Kurt, MHP Genel Başkan Yardımcı ve Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, 1’inci Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Abdin Ünal, YÖK Başkanı Prof.Dr. Gökhan Çetinsaya, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Davut Aydın, Kosava Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı Mahir Yağcılar, Prizzen Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mazlum Barallıu, Avrasiya İnovasyo Enstitüsü Rektörü Ferhad Mehdiyev ve Nahçıvan Üniversitesi Rektörü İsa Habibbeyli ile çok sayıda kişi katıldı.

Önce ağzı kapatılan sonra da omuzlarda taşınan öğrenci...

Anadolu Üniversitesi Rektörü Aydın, Ankara’dan gelen YÖK Başkanı Çetinsaya’yı törenin yapıldığı Atatürk Kültür Merkezi Salonu önünde karşılaştı. Karşılaşma sırasında Can Ersoy ile Ayçe Yılmaz adlı iki öğrenci, YÖK Başkanı Çetinsaya’yı protesto etmek isteyince polisler müdahalede bulundu. Sivil polisler bağıran iki öğrencinin ağızlarını elleriyle kapattılar. İki sivil polis omuzlarına aldıkları Can Ersoy’u Atatürk Kültür Merkezi önünde uzaklaştırdı. Polislerin Ersoy'u omuzuna alması "Polis protestocuyu omuzlarda taşıyor" esprilerine neden oldu. Polisler bir süre omuzlarında taşıdıkları Can Ersoy’u daha sonra yere indirip karga-tulumba ekip otosuna götürerek yanındaki Ayçe Yılmaz ile birlikte gözaltına aldı.

Başkan "demokratik siyasi kültür geliştirilmeli" dedi ama...

YÖK Başkanı Çetinsaya törende yaptığı konuşmada, Türkiye’de yüksek öğretim alanı gerek küresel eğilimlere ve 21’inci yüzyılın ihtiyaçlarına, gerekse de 2023 yılı hedeflerine uygun olarak büyümekte olduğunu söyledi. Çetinsaya şöyle devam etti:
"Mevcut yüksek öğretim sistemimiz bu büyüme sürecini sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi ve kaliteli bir yüksek öğretim alanının inşa edilebilmesi noktasında bir yeniden yapılandırılmaya, bir yeniden yapılandırılabilme ihtiyacı ile karşı karşıyadır. Söz konusu yeniden yapılandırılma sürecinde üniversitelerimizin çeşitliliğine, evrensel standartlar içerisinde hareket edebilmesine, kurumsal özerklik hesap verilebilirliğine, rekabet imkanlarının geliştirilmesine ve finansal desteklik içinde faaliyet gösterebilmelerine imkan tanıyacak bir sistem hedeflenmektedir. Yeniden yapılandırılma süreci bölgesel ve küresel bir güç olma iddiası taşıyan ülkemizin rekabet üstünlüğünün geliştirilmesi, yaşam kalitesinin arttırılması, sürdürülebilir kalkınma hedefine ulaşılabilmesi ve demokratik bir siyasal kültürün de geliştirilmesi için de bir araç olarak görülmektedir. Üniversitelerimizi çatışma, kısıtlama ve yasakların değil, bilimsel ve akademik özgürlüğün teminat altına alındığı, farklı bilim anlayışlarının bir arada var olduğu, farklı parametrik, yaklaşım ve tezlerin birbiri ile etkileşerek bilim, öğretim, toplumsal hizmet faaliyetlerin bulunduğu mekanlar olarak tescil etmenin yolu da bu yeniden yapılandırma süreci ile mümkün olacaktır."

Hedefimiz bu sonbaharda yasanın TBMM'de görüşülmesi

YÖK’ün yeniden yapılandırılması sürecinin başlıca adımının yeni bir yüksek öğretim yasasında yattığını ifade eden  Çetinsaya şunları söyledi:
"Özellikle üniversite yönetimlerinin tek tip ve merkezi politikalar ekseninde yapılandırılması yerine, farklı özelliklerdeki üniversitelerin farklı yönetim modelleri eşliğinde faaliyette bulunabilmeleri öngörülmektedir. YÖK bünyesinde yürütülen yasa çalışmaları yüksek öğretimde kurumsal özerkliği teşvik etmektedir. YÖK bünyesinde tartışılmaya başlanan yasa hazırlıkları kurumsal özerkliği teminat altına alınabilmesi adına şeffaflığı ve hesap verilebilirliliği de bir zorunluluk olarak görmekte yüksek öğretim kurumlarımızın genel, uluslararası düzlemlerde hesap verebilir hale gelmelerini ön gören bir yapı tasarlamaktadır. YÖK, söz konusu arayışın uzantısı olarak bugüne kadar geliştirdiği uzun bir tartışma sürecinde olgunlaştırdığı ve yasa yapım sürecinin ana unsurlarını oluşturacak olan yaklaşımları, temaları, düşünceleri ve modelleri tartışmaya açmaya karar vermiştir. Bu süreçte 14 Eylülde YÖK genel kurulunun ortak toplantısında ilk adımı gerçekleştirdik. Üniversite rektörleri ve YÖK genel kurulu üyeleri ile istişarelerde bulunduk. Bu hafta içerisinde tüm paydaşlarımızla öğretim üyesi arkadaşlarımız başta olmak üzere bütün iç ve dış paydaşlarımızla ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla sivil toplumun ve medyanın tüm kesimleriyle bu fikirleri, modelleri, alternatifleri, yaklaşımları tartışıp olgunlaştırmak ondan sonra nihai kararı vermek istiyoruz. Hedefimiz de bu sonbahar içerisinde mutlaka bu yasanın TBMM’de görüşülmesini arzuluyoruz."

 
Ek yerleştirme tercihleri başlıyor
 
Toz kalkıyor diye öğrenciye yol yok
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Opel Opis yeni plazasında
Opel Opis Batıpark İş Merkezi'ndeki yeni plazasında hizmete başladı
Dinlenme tesisinde TIR'ladı
İstanbul'a giderken dinlenme tesisindeki iki TIR'ın arasından geçecekti... Olmadı!
Yürüyüş şeklinden kimlik tespiti
Münih Teknik Üniversitesi’nden Martin Hofmann ve ekibi, yürüyüş şeklinin ...
 
İki bin x-ray geçişi bir röntgene bedel
Avrupa Komisyonu’nun x-ışın kullanan tarayıcıları yasaklama girişimini ...
Kış öncesi hayati uyarı
Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, yaklaşan kış ayları öncesinde ...
Minibüsçülerden tek kart tepkisi
Ankara Minibüsçüler Odası Başkanı Hacı Bekir Gani, ülke genelinde uygulanması ...
 
Kara delik korkutuyor
Yenimahalle’de yaklaşık bir ay kadar önce yol ortasında oluşan ve giderek ...
Dinamitli yıkım başlıyor
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Başkent’te risk taşıyan ve dinamitle yıkılacak ...
Yatırımlara inceleme
Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, şantiyeleri gezip, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri