Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
HABERLER>EKONOMİ
7 Eylül 2010 Salı - 03:59

Sanayici şikayetçi

Devlet desteklerinin yetersizliğinden yakınan Ankara Sanayici ve İş Adamları Derneği (ASİAD) Başkanı Ufuk Ataç, “Dünya teknoloji devrimiyle uğraşırken, Türkiye sanayi devrimini tamamlamaya çalışıyor” dedi.

Sanayici şikayetçi

DÜNYANIN teknoloji devrimiyle uğraştığını, Türkiye’nin ise henüz sanayi devrimini tamamlayamadığını ileri süren Ankara Sanayici ve İş Adamları Derneği (ASİAD) Başkanı Ufuk Ataç, “Türkiye olarak dünya üzerinde bir gücümüz olacaksa, öncelikle sanayi devrimimizi çok kısa zaman içinde tamamlamamız lazım. Ondan sonra gelecek olan teknoloji devrimi çok önemli” dedi.

Ülkedeki yatırımcılar açısından bakıldığında, insanların bu anlamdaki isteklerinin görüldüğünü ifade eden Ataç, “Eksik olan, devlet desteklerinin yetersizliği. Devlet desteğinin düzgün ve adil bir şekilde yapılması gerekiyor. Bunlar olursa, Türk insanı başarılı olur” diye konuştu.

Ankara nasibini aldı

Ekonomik anlamdaki darboğazların herkesi çok etkilediğini belirten Ataç, şunları söyledi: “Bu darboğazlardan Ankara da nasibini aldı. Ankara’nın başka şanssızlıkları da oldu. Merkezi hükümet burada olmasına rağmen, Ankara’da iş yapan, ekonomiye katkıda bulunan, özellikle orta ölçekli sanayici ve iş adamlarımızın talepleri yeterince karşılanmıyor.
Derneğimiz 21 yıllık bir geçmişe sahip. Belli bir dönem durağan hale geldiği için belli bir üye kaybımız olmuş. Biz bunu tekrar canlandırarak, üye ilişkilerimizi ve yeni üye kazanımlarımızı gündeme getiriyoruz.

Enerji fiyatları yüksek

Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Ankara’da da, kullanılan enerji, sanayicimize yüksek fiyatla veriliyor. Bu da ürünlerin pahalıya mal olmasına sebebiyet veriyor. Artık ticaretimiz sadece Türkiye’yle sınırlı değil. Dünya ticaretine açılmış durumdayız. Ancak dünyada bu anlamda mücadele verilen diğer firmalara kıyasla, mücadeledeki ana maddeler çok pahalı. Devletin bu konudaki katkısı çok az. Dolayısıyla bizim bu piyasalardan daha fazla pay alabilmemiz için, devletin desteği gerekiyor. Bu destek, arzulanan nitelikte ve yeterli değil. Çin, bu desteği alarak, dünyanın her yerine mallarını pazarlıyor ve büyük bir gelir sağlıyor. Beklentimiz, bunların çözülmesi ve özellikle de yeni yatırım yapan arkadaşlarımızın alacakları teşviklerin kullanılabilir nitelikte olması.”

Demiryolu çok ucuz hale getirilebilir

Merkezi olmasından dolayı dışa açılan bir pencere görevi görmesi gereken Ankara’nın, dış hat uçuşları bile İstanbul üzerinden yapılıyor. İş adamlarımız mutlaka İstanbul üzerinden aktarma yapmak zorunda kalıyor. Olması gereken bu değil. Üretilen mallar satılan bölgeye karayoluyla ulaştırılmaya çalışılıyor. Büyük bir maliyet ortaya çıkıyor. Demiryolları taşımacılıkta çok ucuz hale getirilebilir.

Kendi krizini kendi çözüyor

ASİAD Başkanı Ufuk Ataç, ekonomik kriz ve sonuçları konusundaki görüşlerini de şöyle aktardı: “Ülkemizin sanayicisi ve iş adamı, kendi krizini kendi çözmeye çalışıyor. Mesele burada. Ekonomik anlamda herkesin problemleri gittikçe artıyor. Çözüm noktasından her geçen gün uzaklaşılıyor. Kriz, sanayicilerimizi ve iş adamlarımızı büyük oranda etkiledi. İnsanların banka borçları çoğaldı, satılan malların para tahsilatında sorunlar yaşanıyor. Yatırım yeterli düzeyde olmadığı için, üretim de düşüyor. Bu da zaten kriz demek.

OSTİM bölgesinde yurt dışına büyük ihracatlar yapan, ihalelerde büyük başarı sağlayan, teknolojisini gittikçe geliştiren çok başarılı KOBİ’lerimiz var. KOBİ’lerin kendi içlerindeki dayanışmaları ve devlet desteğiyle çok daha başarılı bir hale geleceğine inanıyorum. İnsanlar kendi başlarına bir şeyler yapmaya çalışıyor. Bunlar devlet denetimi ve desteği içerisinde yapılabilirse, daha ciddi işler başarılabilir.”

 
Ankara bayrama hazır
 
Ölü değilsen ispat et!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
serkan akyüz 19 Ocak 2011 Çarşamba 12:12

Sayın Karayolları Yetkilileri, Ankara- İstanbul E5 Karayolu Azaphane mevkisii (Kızılcahamamın ilerisi) rapması güzergahında sürekli seyehat etmek durumunda olan T.C vatandaşı olarak bu şikayeti kendime bir borç bilmekyetim. Azaphane rampasından aşağı inişlerde, Karayollarına ait levhada, 8km boyunca yolun bozuk olduğu yazmakta. Tüm binek araçlar 2. viteste ancak inebilmekteyiz. Uzun ve yük araçları büyük sıkıntılarla geçebilmekte. Sürekli çukur ve bozuk bir yol olduğu için araçlarımız zarar görmekte. T.C vatandaşı olarak siz yetkililerimizden sorunumuzla ilgilenmenizi temenni eder, Saygılar sunarım. Serkan AKYÜZ İrtibat no: 05324623644

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AVM'ler sayı olarak sorun
Amerika’nın en çok satan gazetesi Wall Street Journal, Türkiye’de alışveriş ...
AVM’de rekabet hızla buyuyor
Ankara’da, AVM enflasyonu yaşandığını belirten Gordion Alışveriş Merkezi ...
"Türkiye yaklaşımı istiyoruz"
KOBİDER Başkanı esnaf ve sanatkarlarının prim ve vergi borçlarına dikkat ...
 
Sanayide toparlanma
Ankara Sanayi Odası Başkanı, Ankara sanayisindeki toparlanmanın devam ...
Türk zevki dünya pazarına açıldı
Türk tasarımlarını Avrupa ülkelerinden daha başarılı bulduğunu ifade eden ...
İllede yeniden yapılanma
TESK Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkarın maddi ve teknik desteğe ...
 
İftarda müjde verdi
Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Akyurt’lu sanayici ve işadamlarına uluslararası ...
Esnafın iş durumu vahim
TESK Genel Başkanı: “Zor durumdaki esnafı rahatlatacak kararlar acilen ...
Vergi ödemede yeni dönem
YENİMAHALLELİLER artık vergi ödemek için kuyruk çilesi çekmeyecek. Yenimahalle ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri