Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
12 Ekim 2009 Pazartesi - 13:16

Yalçındağ gidiyor

TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, görevini bırakacağını açıklayacak.

Yalçındağ gidiyor

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, bu ay yapacağı Başkanlar Kurulu'nda görevden ayrılacağını resmen deklare edecek. Bu kararı çok daha önceden aldığını, kendisinden önceki iki başkanın da 3’er yıllık sürelerle görev yaptıklarını hatırlatan Yalçındağ, doğal olarak böyle bir teamül oluştuğunu ve geçtiğimiz bahar aylarında Başkanlar Kurulu’nda bu niyetini dile getirdiğini söyledi.

3 YIL UYGUN SÜRE
Yalçındağ, “Aslında 3 yıl başkanlık görevi için uygun süre ve zaten bir süredir hep aynı sürelerle yapılabiliyor. Bu nedenle ocak ayında yapılacak Genel Kurulumuzda, tüzük değişikliği yapılıp başkanlık süresinin 3 yıl olarak resmileştirilmesi gerektiğini bir süredir kendi içimizde konuşuyoruz” diye konuştu.

ARTIK ÜLKEMİ AKLIM VE GÖNLÜMLE SEVİYORUM
TÜSİAD Başkanı Yalçındağ, Son YİK Toplantısıda içten konuşmalar olduğunu, hatta kendisinin de çıkıp, “Eskiden ülkemi kalbimle severdim, TÜSİAD Başkanlığından sonra hem aklım hem kalbimle seviyorum ülkemi” diye itirafta bile bulunduğu söyledi.

TÜSİAD BÜYÜK BİR İŞLEV GÖRÜYOR
Bu söylediklerinde çok samimi olduğunu, TÜSİAD’ın gerçekten çok büyük bir işlev gördüğünü kaydeden Arzuhan Doğan Yalçındağ, “Hem içerden hem dışarıdan TÜSİAD’ın referans olarak görülmesi boşuna değil” dedi. Başkanlık sürecinin kendisi açısından da çok öğretici olduğunu, ekonomiye başka sektörlerden makro ölçekte bakıp, yurt içi ve yurt dışı siyasi gelişmelerin tam içinde yeralmasının, İstanbul dışına çıkıp olaylara Anadolu’dan bakmasının insana çok şey öğrettiğini kaydeden Yalçındağ, “Yani 360 dereceden olaya bakabiliyorsunuz, onun için artık hem aklım, hem kalbimle seviyorum ülkemi diyebiliyorum” şeklinde konuştu.

HERKES ADAY OLABİLİR
TÜSİAD’da kendisinden sonra bu işi layıkıyla götürebilecek çok sayıda işadamı bulunduğunu, herkesin bu görev için aday olabileceğini hatırlatan Yalçındağ, “2008 yılında yoğun raporlar yılı olmuştu. Bu yıl bütçeye, disipline ağırlık verdik ve bütçe fazlası verip borçları kapatacağız. Yani gelecek yıl, yeniden yoğun raporların yayımlandığı bir yıl olacaktır” dedi.

HİÇ OLMADIĞIMIZ KADAR BİRLİKTEYİZ
Yalçındağ, TÜSİAD yönetimi ile üyeleri arasında kopukluk ve görüş ayrılığı olduğu iddialarına karşılık ise, aksine tüm üyelerle birebir ilişki kuracak mekanizmalar oluşturduklarını, sektör toplantıları ve düzenledikleri gruplar halinde yemeklerle herkesle birebir temas kurduklarını, Genel Sekreter Zafer Yavan’ın yüzyüze geri kalan tüm üyelerle görüşmeler yaptığını hatırlatarak, “Yıl sonuna kadar üyelerimizden birebir görüşmediğimiz kimse kalmayacak, söylenenlerin aksine üyelerle ilişki ve temas arttı, hiç olmadığı kadar bir birliktelik sağlandı” dedi.

AL CAPONE SORUSU
Arzuhan Doğan Yalçındağ, yılsonunda daha doğrusu 23 Ocak’ta yapılacak genel kurulda görevini bıraktıktan sonra Grup şirketlerindeki görevlerine geri döneceğini söyledi. TÜSİAD başkanlığının zor ve sorumluluk isteyen bir görev olduğunu bu nedenle layıkıyla yapılmaya çalışıldığında tüm mesaiyi vermek gerektiğini hatırlatan Arzuhan Doğan Yalçındağ, “Zaten böylesine zor ve yorucu bir görev 3 yıldan daha fazla da pek yapılamaz, çünkü her şeyden fedakarlık etmek gerekiyor” dedi.

BENİM CANIM BABAM ELİ SİLAHLI BİR KATİL
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Aydın Doğan için, yabancı basına yaptığı, büyük tepki alan “Al Capone benzetmesi” ne için ise Arzuhan Doğan Yalçındağ, “Benim canım babam ve eli silahlı bir katil. Ne diyeyim!” dedi.

Hürriyet

 
Vatandaşın derdi başka
 
'2010'da koalisyon görünüyor'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vatandaşın derdi başka
Vatandaş, Türkiye’nin en önemli probleminin "açılım" değil “işsizlik” olduğunu düşünüyor.
Sizden nasıl adalet bekleyeceğim
Adil Serdar Saçan: Sizden nasıl adalet bekleyeceğim. Mahkemenize güvenim kalmadı.
Yorulan şeyhe mürit desteği
Eli öpme sırasında yaşlı şeyh yoruldu ama el öpme töreni kesilmedi..
 
İlahiyatçı vekilden şaraphane girişimi
Şaraphane kurmak isteyen köylülere yardım eli ilahiyatçı AK Partli’li vekilden geldi..
Çiçek'i kürsüden indirdiler
Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, protestocular nedeniyle salonu terk etti.
Aydın Doğan'a son gün sürprizi
Danıştay, Doğan Yayın Holding'in 2002-2006 hesap dönemelerine ait vergi ...
 
Kurtlar Vadisi'nde RTE sürprizi
Doğan Grubu'na ait Star'a geçtikten sonra AKP yanlısı medyanın eleştirilerinin ...
Ciner kılıcını çekti !
Doğan Grubu’nun “linç kmpanyası var” tarzı haberlerine Ciner Grubu’ndan ...
Doğan Grubu için kritik gün bugün
4.8 milyar liralık vergi cezası için Maliye teminat göstermesini istedi.. ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri